Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • USA Dr. Quinn, Medicine Woman (více)
Drama / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(149)

Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)

Recenze (233)

casioa.... 

všechny recenze uživatele

Kedysi (na základnej) som tento "skvost westernov" považoval skvelú výplň nedeľného večera. No dnes, s odstupom času a konečne triezvy :-) v tom vidí iba slaboduchý pokus o telenovelu divokého západu. Plus, to že je tento seriál zaradený (k 16.10.2011) na 290.miesto v poradí obľúbenosti seriálov, začína ešte viac poukazovať na to, že - so stúpajúcim počtom užívateľov (ktorí si ako inak, vytvárajú multi-účty, "honia" body - a to nie len pred nejakou očakávanou ČSFD premierou) - úroveň tejto stránky KLESÁ stále viac a viac. FUJ. Nasrať. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Seriál mého mládí a možná ideální seriál pro dnešní dobu? Žena, která se ve všem vyrovná mužům a rasová rovnost pro všechny. Teď si dělám trochu srandu, ale je vidět, že mně ta naše korektní společnost leze taky na mozek. :-) Zpátky k seriálu, jako mladého mě to bavilo. Povedlo se obsazení, všechny postavy mi byly sympatické a vcelku si na ně vzpomínám dodnes. Jednotlivé epizody měly poutavé příběhy a dokázaly mě vždy napnout. Pamatuji si, že seriál chodil každý pátek večer a já se na něj vždycky těšil... alespoň prvních několik sérií, pak to šlo bohužel trochu dolů a dnes už ani nevím, zda jsem to viděl do konce. Přesto doktorce Quinnové rád pošlu slušné tři hvězdy. ()

Reklama

M.Niccals 

všechny recenze uživatele

dneska jsem si zavzpomínal na seriál, který jsem jako dítě s oblibou sledoval. z pohledu o 15 let staršího člověka uznávám že je to idealistická pohádka, účelově vymodelovaná tak, aby mohla být moralizujícím nástrojem pro americkou společnost. zabývá se spoustou závažných problémů koloniální doby, ale svým způsobem jsou to problémy, které rezonovaly ještě v nedávné minulosti (rovnoprávnost žen a černochů ve společnosti, otázky nad dědictvím původního obyvatelstva Ameriky a nad způsobem, jak se k ní osadníci zachovali). v 90. letech bylo takovýchto seriálů jako hub po dešti a já se ptám - je dneska ještě vůbec něco takového? ano, tady většinou všechny zápletky vyzní hloupě a pateticky a v reálu by to asi takto nevypadalo. ale přesto - kde jsou dnes nějaké morální vzory ve společnosti? je jich stále méně a méně. ()

Heavyman 

všechny recenze uživatele

Jeden čas jsem to neskutečně žral...první série byla dobrá, ale pak to šlo z kopce epizod přibývalo a nápadů ubývalo.Samá láska a nudný keci o toleranci.Toho kluka Brájena bych fackoval od rána do večera, aby to nebyl takovej slaďoušek a suchopárek.Jediná normální postava byl Hank, který od třetí řady je už taky laskavější a srdečnějní.Hrozně přessládlej seriál. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Horších 70% z dnešního pohledu, ale jako děcko jsem tenhle seriál zbožňovala, je faktem, že to bylo i proto, že Česká televize tenhle seriál kdysi reprízovala takřka neustále. Ale i tak má tenhle seriál svojí kvalitu, je faktem, že Sally a doktorka Quinnová je nekončící dobro, obětavost a pochopení, ale věrohodné prostředí, herecké výkony a samotný námět je v kinematografii seriálů vcelku neobvyklý a aspoň v prvních třech sériích nepůsobil lacině. Takže 70%. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (32)

  • Režisér seriálu a manžel Jane Seymourové James Keach si v několika epizodách sám zahrál. (Zephyr01)
  • Joe Lando, představitel Sullyho, přiznal, že během natáčení se do Jane Seymour, která ztvárnila doktorku Quinnovou, zamiloval. Ona ale jeho city neopětovala, a tak jejich vztah zůstal jen na obrazovkách. (Zephyr01)
  • Chad Allen (Matthew) kvůli natáčení odložil studium na univerzitě. (Zephyr01)

Reklama

Reklama