Reklama

Reklama

Epizody(8)

Osemdielny taliansky televízny seriál o životnej púti presláveného stredovekého cestovateľa a objaviteľa. (oficiální text distributora)

Recenze (82)

mira007 

všechny recenze uživatele

Sice čtyřicet let staré, ale asi nejpřesvědčivější zpracování cestovatelských dobrodružství Marca Pola. Osm dílů nemůže sice pokrýt ani zlomek Polovi knihy Milion, ale na druhou stranu to je na seriál osmdesátých let velmi výpravné a dokonce s hudbou od Morriconeho. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

O Marcovi Polovi sa toho veľa nenapísalo, nenatočilo. Kto vie prečo, možno mali na kásting príliš málo šikmookých. Preto som sa s veľkou vďakou obrátil na tento seriál. Nepopierateľne je zdrojom hodnotných informácií o jeho živote, také, o ktorých vám v škole nepovedali. Väčšinou sa totiž tento cestovateľ na hodinách dejepisu len taktne obíde s poznámkou, že bol v Číne a napísal dielo Milión, nie je na neho čas. Seriál sa podľa môjho názoru až príliš zaoberá životom u chána, hoci aj to je veľký zdroj informácií, ale je to zase na úkor Marcovej púte, kde videl a zapísal mnoho faktov a udalostí, zaujímavostí. Trochu mi vadil Marco zahraný Kenom Marshallom, v istých chvíľach tam pôsobil ako svätec, až som si kontroloval, či nepozerám náboženský program. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dobrodružných seriálů všech dob a zároveň úchvatný životopis legendárního cestovatele. Výpravná velkoprudkce s monumentální výpravou, fenomenálními herci (Nimoy, F. Murray Abraham a mnoho, mnoho dalších), fantastický hudební motiv Ennia Morriconeho a skutečně nádherný a působivý zážitek. Nádherné dílo. 80%. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Naposledy jsem seriál viděl někdy v 80. letech v ČST než jsem dnes na to sedl a na jeden zátah jej shlédl díky pátečním dvd v trafikách. Hudba úžasná, kostýmy skvělé, výborné obsazení, ten seriál mne opět fascinoval. A v melancholickém závěru jsem zamáčkl slzu, tak mi bylo líto Marca, že už se nikdy do Číny nepodíval. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Výborná hudba. Celkem dobře napsané i zahrané ale... Proč když už se dílo dobře daří tak ho musí zkazit výběrem hlavní postavy. Ken Marshall hrající Marca Pola je doslova na pěst. Je to takový hodný, nejistý, citlivý a humání klučina zkrátka ideální hrdina multi kulty společnosti, ale zasazené do dobových reálií je to krajně nepřesvědčivé. Když ho ale člověk vezme na milost tak má šanci užít si podařený seriál s vyjímečnou atmosférou dodanou Morriconeho hudbou. A pro mne dalším bonusem byl Leonard Nimoy jako Achmet. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama