Reklama

Reklama

VOD (1)

Stále ještě bydlí v ponurém domě na kopci, ke kterému patří nevelký motel. Od konce druhého dílu uplynul jen krátký čas a Norman se právě pustil do opravy a znovuotevření motelu. Zanedlouho přivítá prvního hosta, sympatickou dívku Maureen, bývalou jeptišku, která opustila řád, protože si kladla vinu za tragickou smrt jedné z jeptišek. Norman je šokován, protože dívka se až neskutečně podobá Marion, jeho nešťastné první oběti. Není však jediná, kdo se do motelu nastěhuje. Je tu také zlověstný Duane, kterého Norman zaměstná na noční služby, banda nepříliš slušných bývalých spolužáků, kteří se sjíždí na sraz třídy, a nakonec vlezlý reportér, který hledá tu správnou senzaci pro své senzacechtivé čtenáře a postupně odhaluje Normanovu minulost, a to v tom nejméně vhodném okamžiku - krátce po záhadném zmizení jednoho z hostů motelu. Je víc než jisté, než film skončí, mnozí z těch, kdo se ubytovali, budou mrtví. Ovšem zdaleka není tak jisté, že pachatelem je Norman. Nebo ano? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

dezert 

všechny recenze uživatele

V porovnání s totálně špatnou a překombinovanou dvojkou je tenhle díl o dost lepší po všech stránkách. Perkins jako herec nehraje tak otřesně jak v předchozím dílu, jako režisér se zase (až na pár odkazů) nesnaží napodobovat Hitchcocka, což je jen dobře. Dokonce tam má pár vychytávek, který vůbec nevyznívají trapně, naopak mají něco do sebe. O dost jednodušší příběh tomu taky dost prospívá. Nejlepší na celým filmu je ta totálně černohumorná nadsázka, která hodně vychází. Ale na druhou stranu ta hysterická bláznivá ženská neumí hrát, Jeff Fahey tam byl vlastně úplně zbytečně a občas to i Perkins herecky přehnal. Sem tam už mu to sklouzlo do polohy "full retarded". Ale co. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný thriller s Anthony Perkinsom, ktorý je tretím dielom tejto série. Má iba obyčajný príbeh o Normanovi Batesovi, ktorému sa jeho psychické problémy plnohodnotne vrátili, no darí sa mu ich ukrývať a tak si stále pokojne prevádzkuje svoj motel, do ktorého práve prichádza viacero študentov, prijíma zástupcu, no hlavne stretáva mníšku, ktorá mu až príliš pripomína jeho prvú obeť. Navyše po ňom ide novinárka, ktorá mu neverí a na jeho nešťastie sa v okolí zase strácajú ľudia. Spracovanie nie je úplne zlé, ale aj tak ma moc nezaujalo. Tu už od začiatku cítiť úplnú bezradnosť, chýba tu akýkoľvek lepší nápad alebo zaujímavejší dej, iba to kombinuje zásadné prvky z prvých dvoch filmov, ale v omnoho horšom prevedení. Nemá to ani ten správny náboj, pôsobí to len tak vlažne a bez života, ako by sa tvorcom už vôbec nechcelo. Navyše aj tie nové postavy sú nielen zbytočné, ale hlavne otravné. Až v poslednej tretine sa to o niečo zlepší a pôsobí to o niečo zaujímavejšie, ale o výraznejšej spokojnosti tu aj tak nemôže byť ani reči. Aj takto sa na to dá bez väčších problémov pozerať, ale iba zo zotrvačnosti, že sledujem moju obľúbenú postavu v obľúbenom prostredí, inak už prakticky nič viac. Aspoň tie hororové scény moc nesklamú, napríklad taká likvidácia na toalete je príjemne krvavá a potešil ma aj odkaz na originál s pádom zo schodov. Herecké obsadenie je skôr sklamaním, Anthony Perkins je v tejto úlohe stále pomerne dobrý, ale na moje prekvapenie o dosť horší, než v predchádzajúcom diely, ktorý pritom je len o pár rokov starší. A okrem neho ma už bavila len postava šerifa, inak už nikto a napríklad mníška, alebo Jeff Fahey ma len otravovali. Čo sa týka réžie a technickej stránky, tu nie je vôbec o čo stáť, čistá rutina bez akéhokoľvek kladu, nemá to atmosféru ani nejaké nápady, vôbec nič a najviac to zamrzí z toho dôvodu, že to režíroval samotný Anthony Perkins, takže by som očakával, že do toho vloží srdce, no to ani trochu. Takže úplne zbytočné pokračovanie, keďže sa mi oba predchádzajúce filmy páčili, tak som zo zotrvačnosti zvládol aj tento, ale sám o sebe to za moc nestojí. Prišlo mi to ako štandardný televízny thriller, čo je teda pri názve Psycho veľká hanba. 52% ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Tak Anthony Perkins ponúkol vlastnú verziu Psycha, ktorá bola pomerne dobrá. Mne sa, narozdiel od iných užívateľov, práve nápad s podobnou ženou s rovnakými iniciálmi a ubytovanou v rovnakej izbe pomerne páčil. Škoda že Normanov pomocník bol vyobrazený takto a nevykľul sa z neho pomocník Normana Batesa, pretože motel by nakoniec mohol mať nielen svojráznu dvojicu majiteľov, ale aj nápad, ktorý by podľa môjho názoru dej posunul o level vpred. Takto je to lepší priemer niekde na hranici 50%. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Anthony Perkins sype ptáčkům jed do krmení a pak je vycpává,opečovává svou vyschlou matku v pokoji,zabíjí ženy v telefoních budkách a zachraňuje jeptišku která si podřezala žíly,před tím si však chce zopakovat ubodání ve sprše.A nejhorší na tom je že je úplně zženštilý.Nejzbytečnější Psycho-pokračování. ()

kobras5 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoznačně nejslabší díl celé série, který nepřišel s ničím novým ani zajímavým, aby dokázal jakkoliv zaujmout, což je možná škoda. Pořád jedna a ta samá vyšlapaná kolej vražd obměněna tím, že si hlavní hrdina zahraje chvíli i na hrdinu. Nic víc, nic míň. 40% (viděno česky). ()

Galerie (71)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se od 28. června do 10. září 1985 v Kalifornii (USA). (Varan)
  • Scénář k tomuto filmu napsal Charles Edward Pogue. (Chatterer)

Reklama

Reklama