Reklama

Reklama

VOD (1)

Stále ještě bydlí v ponurém domě na kopci, ke kterému patří nevelký motel. Od konce druhého dílu uplynul jen krátký čas a Norman se právě pustil do opravy a znovuotevření motelu. Zanedlouho přivítá prvního hosta, sympatickou dívku Maureen, bývalou jeptišku, která opustila řád, protože si kladla vinu za tragickou smrt jedné z jeptišek. Norman je šokován, protože dívka se až neskutečně podobá Marion, jeho nešťastné první oběti. Není však jediná, kdo se do motelu nastěhuje. Je tu také zlověstný Duane, kterého Norman zaměstná na noční služby, banda nepříliš slušných bývalých spolužáků, kteří se sjíždí na sraz třídy, a nakonec vlezlý reportér, který hledá tu správnou senzaci pro své senzacechtivé čtenáře a postupně odhaluje Normanovu minulost, a to v tom nejméně vhodném okamžiku - krátce po záhadném zmizení jednoho z hostů motelu. Je víc než jisté, než film skončí, mnozí z těch, kdo se ubytovali, budou mrtví. Ovšem zdaleka není tak jisté, že pachatelem je Norman. Nebo ano? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

dezert 

všechny recenze uživatele

V porovnání s totálně špatnou a překombinovanou dvojkou je tenhle díl o dost lepší po všech stránkách. Perkins jako herec nehraje tak otřesně jak v předchozím dílu, jako režisér se zase (až na pár odkazů) nesnaží napodobovat Hitchcocka, což je jen dobře. Dokonce tam má pár vychytávek, který vůbec nevyznívají trapně, naopak mají něco do sebe. O dost jednodušší příběh tomu taky dost prospívá. Nejlepší na celým filmu je ta totálně černohumorná nadsázka, která hodně vychází. Ale na druhou stranu ta hysterická bláznivá ženská neumí hrát, Jeff Fahey tam byl vlastně úplně zbytečně a občas to i Perkins herecky přehnal. Sem tam už mu to sklouzlo do polohy "full retarded". Ale co. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Och, tenhle film je vážně... strašný. A s původním Psychem by neměl být vůbec spojován, protože jen parazituje na jeho proslulosti. Psycho III je zoufale dysfunkční v budování nějaké atmosféry, děj je unyle statický a nikam negraduje, a nesympatičtí herci jen podtrhují celkovou ubohost scénáře i neschopné režie. Tohle je hodně pokleslá podívaná - v tom negativním slova smyslu. Anthony Perkins to musel natočit po totální ztrátě soudnosti a Hitchcock se musel obracet v hrobě. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Třetí díl je už těžké vaření z vody. Trojice nesympatických vedlejších postav, pár vykradených scén z prvního dílu, Norman je blázen od začátku do konce, rádobypointa je o ničem stejně jako poslední záběr. Navíc Perkins zde nehraje nic moc a jako režisér je silně podprůměrný - napínavé scény jsou nudné, vraždy vypadají jak z laciného slasheru. A už vůbec se nejedná o horor, ale obyčejný béčkový thriler, který v konkurenci téhož roku je tak o deset let pozadu. SPOILER: Nejvíce mě nasrala dementní a odbytá smrt bývalé jeptišky, které člověk ještě jakžtakž fandil. Veliké zklamání. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Je tam Jeff Fahey, kterej žije ze dne na den a je to takovej v pohodě cool man, co jde rovnou na věc... ten se dal. Ale pak je tu temná stránka celého filmu a není to Norman Bates. Je to neodpaněná napůl jeptiška, která svejma krátkejma vlasama má evokovat postavu z Hitchcockovy verze, ale pěkná moc není a spíš než s ní trávit večery, raději si uvařím párek, dám si pivo a bude to větší zábava. Hned v úvodní scéně jsem si posteskl: no do pi*či, to zas bude kravina. Ale myslel jsem si, že by to u mě mohlo mít alespoň šanci jako béčko pro zasmání. Bohužel, najde se tam snad jedna jediná věc, co se povedla (cucání ledových kostek od krve). Vlastně ještě přímej záběr na Normana Batese v paruce v převleku, s šíleným pohledem. Jinak je to vykrádačka série, bez nápadů, s nudným vším. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozím dvou filmům je to hodně velké sešupnutí dolů, příběh sice zaujme a BAtesovo řádění udělá nejednomu klasikovy radost, nicméně film nemá vůbec co nabídnout. Vražd je málo i když se snaží být stylové jako v prvním dílu tak je to zatraceně málo. Atmosféra z prvních dvou dílů je tu tam. Ani jedna znělka nezazní z původních dílů, a tak nám nezbývá než sledovat co se stane dál. Dále tu máme konec, konec druhého dílu mě doslova dostal, což se tady říct nedá, i když ďábelský úsměv Perkinse funguje dokonale. Jediné proč na tento film koukat je asi už jen zvědavost co se bude dít a dokonalý Perkins. Přes to velké množství negativ ale stejně dávám slabší troječku. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (9)

  • V původním scénáři měl být Duane Duke vrahem napodobujícím Normana Batese. (Chatterer)
  • Scénář k tomuto filmu napsal Charles Edward Pogue. (Chatterer)

Reklama

Reklama