Reklama

Reklama

West Side Story vypráví klasický příběh o vášnivé rivalitě dvou pouličních gangů a romantické lásce dvou mladých lidí v prostředí New York City roku 1957. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (184)

Botič 

všechny recenze uživatele

Krásný film, který měl být o velkých emocích, ale nějakým záhadným způsobem ke mně jednotlivé momenty nepromlouvaly. Nulové naladění se. Kontrast gangů bojujících o svoje místo v rozvalinách New Yorku zajímavý. Prach a špína jen podtrhují zbytečnost konfliktu. Jakmile ale dojde na vypulírované pocity ústřední dvojice. Nebylo to tam. Ariana DeBose však nejkouzelnější. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Spielberg podle očekávání naservíroval řemeslně i výpravně vypiplanou podívanou, jež k původní klasice přistupuje možná až se zbytečně velkou úctou. Film tak možná působí trochu zbytečně, ale když už se nějakou z jeho atrakcí necháte zlákat, litovat nebudete. Více zde. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Pokud má moje srdce komoru s nápisem „West Side Story“, je už obsazena filmovou verzí z roku 1961. Tady je vše krásně natočené, choreograficky perfektní, pečlivě nacvičené, hezky zahrané... ale to vše bylo i v 60 let staré verzi a kromě špičkového řemesla zde nevidím moc ospravedlnění, proč nový snímek musel vzniknout. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

znal sem sice pár těch nejprovařenějších písniček,ale jinak sem West Side Story nikdy neviděl v žádné jeho podobě. Spielbergovo zpracování sem tak využil k tomu doplnit si muzikálovou mezeru a ačkoliv mám celkem rád staré muzikály, tady se nadšení nedostavilo. Příběh sám o sobě je shakespearovská klasika a nechybí tu silné momenty plus to navíc skvěle vypadá, ale hudebně mě to absolutně minulo.Až ně ty dvě písničky, které už sem znal mě žádná další neoslovila a vzhledem k absenci dynamiky se těch 150 minut extrémně vleklo. Dalo by se to sice svést na to, že jde o starý muzikál, který Spielberg natočil jako starý muzikál a (dle recenzí) tam vlastně nic moc neupravil/nezměnil, ale tady chyba nebude.I staré muzikály uměly být chytlavé a dynamické a to West Side Story není.Třeba mě někdy chytne nostalgická slina a dám West Side Story ještě šanci (ať už tomuhle nebo tomu původnímu),ale v současné chvíli jsem přesvědčen, že jsem ho viděl naposledy...60% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Původní film jsem neviděl. Muzikály nejsou úplně mým šálkem kávy, ale kvalitní muzikál dokážu ocenit, jako např. La La Land nebo Největší showman. Na West Side Story mě nezaujalo skoro nic. Čekal jsem, že když to je od Spielberga, tak mě to bude bavit, to se však nestalo. U muzikálu je jednou z důležitých věcí hudba. Bohužel musím říci, že z celého filmu se mi nelíbila ani jedna píseň. Druhou důležitou věcí je příběh. Ten mě ovšem také nezaujal, nebylo na něm nic extra světoborného. Bavilo mě až posledních 45 minut, kdy se do sebe pustili a došlo k těm politováníhodným situacím. Celkem šokující je pak, že i závěr filmu je smutný. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (12)

  • Kvůli pandemii COVID-19 byl film odložen ze 17. prosince 2020 na 10. prosince 2021. (ČSFD)
  • Ansel Elgort lezl v balkonové scéně po požárním schodišti sám a snažil se přesvědčit produkci, aby mu nedávala žádné jištění. Nakonec však byl jeho požadavek zamítnut. (NiWi)

Související novinky

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (více)

Nominace na Oscara zveřejněny!

Nominace na Oscara zveřejněny!

08.02.2022

Jedna z nejvýraznějších hollywoodských ceremonií roku, tedy předávání prestižních Oscarů, se pomalu ale jistě blíží a dnes ve 14:18 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací… (více)

79. Zlaté glóby - výsledky

79. Zlaté glóby - výsledky

10.01.2022

Dnes v noci byly v kalifornském Los Angeles uděleny Asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA) Zlaté glóby za uplynulý rok 2021. Kvůli stále neutuchající kontroverzi kolem asociace a bojkotu… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama