Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o šest malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou „na kontrolu“, dojde v rodinách na čas k vážným sporům... (Bontonfilm)

Zajímavosti (73)

  • Znělka, která se nahrává ve studiu v závěru filmu, zní již o několik dní dříve během módní přehlídky, na kterou vyrazili maminky Kateřina (Jana Šulcová) a Dáša (Eliška Balzerová). (Karren12)
  • Když Pepa (Pavel Nový) jde zavolat taxíka, položí sluchátko dříve, než se stačí dovolat. A i přesto taxík dorazí. (SONY_)
  • Ve 27. minutě se Albert (Július Satinský) vzbudí a říká Michalovi (Václav Postránecký), že se mu zdálo o Kateřině (Jana Šulcová). Ozve se rána a Albert zařve: „Co je to tam zakravál“, Pepa (Pavel Nový) mu na to pravděpodobně z nižšího patra odpoví: „Punská válka.“ Albert pak začne potichu vyprávět, že jsou dvě věci, kterému nikdy Kateřina neodpustí. Pak zařve: „Jestli se tady něco rozbije? Obzvlášť talíře po babičce!“. V tom na něj Pepa: „Tak to byla ta první“. Jenže Pepa nemohl rozhovor Alberta a Michala slyšet, když byl o poschodí níže. (katy92)
  • V cca 11. minutě, kdy jde Kateřina (Jana Šulcová) za Dášou (Eliška Balzerová), tak stojí ve dveřích a kouká na pravou stranu, když na ní mluví. Druhý záběr, ale ukážou Dášu, jak cvičí s pacientem, která je na jiné straně než Kateřina kouká. (katy92)
  • V úvodu filmu během titulků hraje Michal (Václav Postránecký) na klavír a klepe si pravou nohou, což není možné, protože pravou nohu používá klavírista pro ovládání pedálu. Zvukový podklad klavíru je hraný s pedálem. (Pepy)
  • Keď Pepa (Pavel Nový) uteká cez balkón z hotelovej izby, kde bol za svojou ženou (Zdena Studenková), vychádza na balkón iba s uterákom okolo pásu a oblečením v ruke. V následnom prestrihu na balkón vidieť, ako má oblečené nohavice a košeľu. (Van_der_Ovec)
  • Veľkou faktickou chybou vo filme je to, že Kateřina (Jana Šulcová) chodí do práce, aj keď má malého Matýska, ktorý ešte vekovo nemôže chodiť ani do jaslí. V dobe, kedy sa dej filmu odohráva, musela byť, vzhľadom na vek Matýska, na materskej dovolenke. (Suter1971)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Reklama

Reklama