Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co dělá člověka… člověkem? Pixar Animation Studios uvádí celovečerní film Duše, ve kterém se představí středoškolský učitel hudební výchovy Joe Gardner (v původním znění Jamie Foxx), který dostane životní šanci hrát v proslulém jazzovém klubu. Jeden chybný krok ho však přenese z ulic New Yorku do Neznáma před, což je fantastické místo, kde čerstvě narozené duše získávají před vstupem na Zemi vlastnosti, návyky i zlozvyky. Joe však na svém životě lpí a tak spojí síly s duší číslo 22 (v původním znění Tina Fey), která však vůbec nechápe, čím je zrovna lidský život tak výjimečný. A jak se Joe zoufale snaží duši číslo 22 vysvětlit, co je na životě tak skvělé, sám získává odpovědi na otázky, které si sám nesčetněkrát kladl. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 7

Recenze (421)

Hild 

všechny recenze uživatele

Já jsem více než spokojená. Hodně mě to překvapilo, velice originální, chytrý, milý, dojemný, vtipný a hodně dospělý animák. Nicméně si myslím, že Duše je filmem určený více pro dospělejšího diváka než pro děti. Spoustu věcí děti nepochopí a obávám se, že se místy můžou i nudit. Já si film opravdu hodně užila, opravdu chválím Pixar, že se nebojí pouštět do těchto originálních animovaných filmů ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tuze pěkné, možná se to jen trochu obtížně prokousává k meritu věci, ale jakmile se to ustálí ve svém příjemně dospělém a maličko surreálném tónu, má to bezmála zázračné momenty. Pixaru to dospívání svědčí. V hlavě mělo dětsky hravé jádro, tohle už je spíš o dospělé kreativitě a velmi osobním tématu hledání smyslu a ukotvení v životě, který hlavní postavě plyne pod rukama. Dobře, že Pixar opustil antropomorfizování nesmyslů pro děti a začal vést dialog s rodiči v krizi středního věku. Bůh ví, že podobné pohlazení potřebujeme víc než naši haranti. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V zásadě mám s tímhle filmem úplně stejný problém, jako s Inside Out. Zatímco veškeré scény z reálného světa jsem žral a tady je to ještě umocněno atypickým hlavním hrdinou (který není dítě, ani teenager), zasazením do černošského Harlemu a další vrstvou v podobě jazzu. Jenže jakmile se začalo šaškovat s pestrobarevnými postavičkami v astrální rovině, najednou mě to přestalo bavit, jakkoli to má pro vývoj příběhu svůj jasný účel. Chytlo mě to zase až na konci, ale ta předchozí expozice prostě trvá tak stráášně dlouho. Coco či zmiňovaný Inside Out byly dějově daleko vyváženější a i emočně mě, jakkoli jsem i tady sympatizoval s hlavním hrdinou, dokázaly oslovit o poznání více. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Budem si to musieť (spolu s V hlave) niekedy pozrieť znova. Pretože ako veľmi sa mi táto dvojica Pixarov páči svojou originalitou a odvahou, tak som si nie istý, či s tým, hoci v ktg. detského / animovaného rodinného filmu, naložili tak, ako by si oba príbehy zaslúžili. Občas úžasné a odvážne, vzápätí zjednodušujúce až nešikovné, zakopávajúce... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pixarovka, ktorú skôr docenia dospelí, než deti. Soul je vizuálne príťažlivý, farebný a divákovi predostiera skutočne originálny svet pred narodením. Sedel mi prakticky v každej rovine až na humor, ktorým ma azda v žiadnej scéne neoslovil. Námetom by sa dal Soul určite prirovnať k Inside Out či Coco. Pri nich som však oveľa výraznejšie prežíval všetky emócie a predovšetkým dojímavý záver. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (35)

  • Joe mal byť pôvodne beloch, ktorý sa najskôr zaujímal o animáciu, neskôr sa zmenil na rockovú hviezdu. Nakoniec sa z neho stal černoch so záľubou v jazze. (Weezy22)
  • Film měl jít v roce 2020 do kin, ale kvůli pandemii koronaviru, která probíhala, se ho studio Disney rozhodlo vydat na své streamovací službě Disney+. (JORDY)
  • Terapeutická mačka, pán Mittens, má kalikové sfarbenie. Väčšina mačiek farebných kaliko sú samice. Pán Mittens je tak veľmi zriedkavá anomália. (Weezy22)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

93. Ceny akademie - výsledky

93. Ceny akademie - výsledky

26.04.2021

Dnes v noci proběhl 93. ročník předávání Oscarů, cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Ceremoniál se odehrál kvůli stále trvajícím protiepidemickým opatřením zcela netradičně ve velmi… (více)

Ceny BAFTA ovládla Země nomádů

Ceny BAFTA ovládla Země nomádů

11.04.2021

Dnes večer proběhlo v londýnském Royal Albert Hall udílení prestižních filmových cen Britské akademie (BAFTA) za uplynulý rok. V počtu nejvíce nominací (7) vedly shodně snímky Země nomádů a britské… (více)

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (více)

Reklama

Reklama