Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní důstojník Dutch se dozvídá, že jeho žena tragicky zahynula při leteckém neštěstí společně se svým milencem právníkem Chandlerem. Dutch je posedlý touhou pochopit, co vlastně jeho ženu k nevěře vedlo a do pátrání zapojuje i Key Chandlerovou. Společně se tedy vydávají na cestu, na niž se nemohou vydat jeden bez druhého. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (95)

Vronsky 

všechny recenze uživatele

Vidina zajímavého příběhu a herecká účast mého oblíbence Harrisona Forda slibovaly solidní filmový zážitek. Lehce detektivní pátrání je však po chvíli vystřídáno nepříliš tradiční, ale přesto velmi nudnou love story, která je ukončena až závěrečnými titulky. Nulový posun děje kupředu měly vynahradit vedlejší dějové linie v podání Fordova kriminálního případu a úsilí o znovuzvolení Kristin Scott Thomas. K pomalému tempu celého filmu se však obě tyto linky příliš nehodí a když se mi ani tu pověstnou jiskru mezi hlavními aktéry nepodařilo zahlédnout, nemůže být výsledné hodnocení nad průměrem. Ve výsledku tak Náhodné setkání působí jako prášek na spaní se stoprocentní účinností, jehož dalšímu užití bych se rád do budoucna vyvaroval. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Zapnul jsem si tenhle film bez nějakých očekávání, a tak nemůžu být vlastně ani zklamán. Poměrně zajímavý nápad setkání dvou rozdílných lidí, které osud spojí dohromady, funguje hlavně díky hlavním představitelům - především pak Kristin Scott Thomas. Co je to ale platné, když je scénář rozmělněn vedlejší dějovou linkou (Fordovo vyšetřování) a navíc nutí oba herce k tak příšerným dialogům, které každého normálního člověka musí tahat za uši. Takže asi nejvíc mě zaujala vzhledem k filmu až překvapivě dobrá hudba Davea Grusina, což jak uznáte, je málo... ()

Reklama

Bigfuckman 

všechny recenze uživatele

Harrison Ford je u mě zaškatulkovaný jako nezapomenutelný Indiana Jones anebo jako typický policajt. Tyto role mu sednou jak prdel na hrnec. Akorát když se do toho připlete moc romantiky stávají se jeho role kontraprodukrivní což jasně dokazuje tento snímek. Romantická idyla na jejímž zrodu stálo letecké neštěstí obou podváděných páru nestačila na to vytvořit kvalitní film. ()

Whiskas 

všechny recenze uživatele

Scénáristika se nejeví jako těžké povolání, když stačí dát do každé scény větu typu "Bude to tak lepší " a máte film s Harrisonem Fordem v hlavní roli. Mé hodnocení zřejmě není objektivní (Kristin Scott Thomas nepatří mezi mé favoritky), ale myslím, že jsem viděla mého kandidáta na nejhorší romantický film. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Výborně zahrané drama, originální zápletka a dojemný příběh. Kdyby byl tenhke příběh natočen podle skutečné události, ani bych se tomu nedivil. Takovéhle náhody a nepříjemná překvapení se konají i v reálu. Hlavním kladem snímku je beze sporu vynikající herecké obsazení. I to, že se Harrison Ford a Kristin Scott Thomas k sobě moc nehodí, je kladem. Dohromady je k sobě přivedla náhoda, tak proč by se k sobě měli hodit? Nakonec je spojilo to samé - ztráta partnera, bolest, hněv a možná i pomsta. Docela mě překvapuje tak nízké hodnocení. Minimilně 60% si tento film zaslouží určitě. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (12)

  • Cullen (Peter Coyote) a Peyton (Susanna Thompson) sedeli na sedadlách 3A a B, ktoré sú na ľavej strane lietadla, no ich telá v ponorených troskách sú bezpečne pripútané na sedadlách napravo od uličky. (Arsenal83)
  • Počas plánovania produkcie tohto filmu štúdio kontaktovalo American Airlines so žiadosťou o informácie o svojom "CARE Team" s cieľom presnejšie zobraziť prácu tohto tímu v leteckej spoločnosti. Aerolinka to odmietla, pretože nevidela žiadnu pozitívnu stránku v spájaní sa s filmom o leteckej nehode. (Arsenal83)
  • Toto je jediný film, v ktorom Harrison Ford hral postavu, ktorá nosí náušnicu, ako to robí Ford v skutočnom živote. (Arsenal83)

Reklama

Reklama