Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní důstojník Dutch se dozvídá, že jeho žena tragicky zahynula při leteckém neštěstí společně se svým milencem právníkem Chandlerem. Dutch je posedlý touhou pochopit, co vlastně jeho ženu k nevěře vedlo a do pátrání zapojuje i Key Chandlerovou. Společně se tedy vydávají na cestu, na niž se nemohou vydat jeden bez druhého. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (95)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Dvě šťastná manželství. Alespoň navenek. Až jedna letecká havárie všechno změní - pozůstalí (Harrison Ford a Kristin Scott Thomas) zjišťují, že jejich protějšky si nebyli neznamí, ba naopak. Aby to spolu neměli tak jednoduché, tak Dutch Van Der Brook (Harrison Ford) je polda, a Kay Chandlerová je senátorka, která si nemůže dovolit milostný románek. Je pro ně kariéra přednější? Ani trochu mi nevadilo pomalé tempo filmu (má lehce přes dvě hodiny), protože oba hlavní protagonisté podávají vcelku dobré výkony, a je radost na ně pohledět (zvlášť Fordovi ti depresivní policajti jdou).. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Kristin: "Nebudeme si lhát a říkat si hloupé BANALITY". Harrison: "Dobrá, žádné lhaní". Kristin: "Myslela jsem, že sem ani nedojedu...". Harrison: "Já myslel na tvá ústa...". V tu chvíli mi vyprsklo pivo z pusy a veškerá vážnost a kouzlo okamžiku byly pryč. Sydney Pollack nějak nevěděl, co se zajímavým a hutným námětem dělat, tak to celé nechal jen tak plynout. Chvílemi to jde, někdy to drhne. Slabší průměr, leč na 5/10 to s odřeným ušima dá. ()

Reklama

Whiskas 

všechny recenze uživatele

Scénáristika se nejeví jako těžké povolání, když stačí dát do každé scény větu typu "Bude to tak lepší " a máte film s Harrisonem Fordem v hlavní roli. Mé hodnocení zřejmě není objektivní (Kristin Scott Thomas nepatří mezi mé favoritky), ale myslím, že jsem viděla mého kandidáta na nejhorší romantický film. ()

Lukoye 

všechny recenze uživatele

Především pak mistrně zahraný part Christin Scott Thomasové. Zahrála zraněnou, citově těkajicí, vitíženou policistku, jež najde útěchu po smrti svého manžela u muže, jehož žena byla nevěrná s jejím manželem. V ději neustále dochází k překvapení v křehkém vztahu mezi oběma aktéry, prost zažitých vztahových klišé. Příjemně posmutnělý, komorní film. Víc takových! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Policejní detektiv Dutch Van Den Broeck a emancipovaná senátorka Kay Chandlerová přišli o své životní partnery při leteckém neštěstí. Tajný romantický výlet na Floridu totiž skončil v ledových vodách nedaleko Washingtonu. Dutch a Kay jsou zlomeni žalem a zjištěním, že byli rafinovaně a dost dlouho podváděni. Detektiv se jako posedlý snaží vypátrat všechny detaily o tajném životě své manželky, zatímco zdrcená senátorka hledá nějakou oporu. Společné neštěstí je sblíží...Pěkná nuda, film kráčí odnikud nikam, obdařen neúnosnou stopáží má při absenci poutavého příběhu pramalou naději zaujmout. Jakoby si to uvědomovalí i ústřední herečtí představitelé a tak se tupě potácejí s jedním výrazem ve tváři od záběru k záběru. Nevzrušivě podaný příběh v nevzrušivé režii Sydneyho Pollacka je učiněný propadák. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (12)

  • Film mal osobný význam aj pre producenta a režiséra Sydneyho Pollacka. Pri havárii lietadla prišiel o vlastného syna šesť rokov predtým. (Arsenal83)
  • Celosvětová premiéra proběhla 3. října 1999 v New York City (New York, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama