Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní důstojník Dutch se dozvídá, že jeho žena tragicky zahynula při leteckém neštěstí společně se svým milencem právníkem Chandlerem. Dutch je posedlý touhou pochopit, co vlastně jeho ženu k nevěře vedlo a do pátrání zapojuje i Key Chandlerovou. Společně se tedy vydávají na cestu, na niž se nemohou vydat jeden bez druhého. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (95)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Výborně zahrané drama, originální zápletka a dojemný příběh. Kdyby byl tenhke příběh natočen podle skutečné události, ani bych se tomu nedivil. Takovéhle náhody a nepříjemná překvapení se konají i v reálu. Hlavním kladem snímku je beze sporu vynikající herecké obsazení. I to, že se Harrison Ford a Kristin Scott Thomas k sobě moc nehodí, je kladem. Dohromady je k sobě přivedla náhoda, tak proč by se k sobě měli hodit? Nakonec je spojilo to samé - ztráta partnera, bolest, hněv a možná i pomsta. Docela mě překvapuje tak nízké hodnocení. Minimilně 60% si tento film zaslouží určitě. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nefunkční milostné drama, natočené podle slavné knižní předlohy (tvůrce knihy se však od filmu - poté, co ho zhlédl - distancoval) je zcela jistě nejslabším filmem Harrisona Forda a jediné, co mu nelze upřít, je celkem zajímavých úvodních dvacet minut. Zbytek je smutnou ukázkou filmařské bezradnosti... ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Nepříliš podařené průměrné drama, které zastydlo v 90. letech kdy erotický thriller jako žánr byl na vrcholu. Ale Náhodné setkání rozhodně nenabízí vzrušení, pouze chabé motivace postav a unavenou režii přestárlé legendy. Kristin Scott Thomas je výborná, bohužel Harrison Ford mi přišel těžko uvěřitelný a do filmu mi nesedl, zajímavostí může být jedna z prvních rolí kde se objevila sexy Kate Mara... ale bylo jí jenom 16 let, vy šmíráci! 50 % ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Kurt Luedtke .. Sydney Pollack tvoří dost proměnlivě. Některé jeho filmy jsou skvělé, některé zase nudně prázdné. Náhodné setkání je tím prázdným filmem. Slušný námět je postupně zcela ubit v hloupém scénáři a ani herecké výkony nejsou tím, co by kvalitu zvedalo. ()

Vronsky 

všechny recenze uživatele

Vidina zajímavého příběhu a herecká účast mého oblíbence Harrisona Forda slibovaly solidní filmový zážitek. Lehce detektivní pátrání je však po chvíli vystřídáno nepříliš tradiční, ale přesto velmi nudnou love story, která je ukončena až závěrečnými titulky. Nulový posun děje kupředu měly vynahradit vedlejší dějové linie v podání Fordova kriminálního případu a úsilí o znovuzvolení Kristin Scott Thomas. K pomalému tempu celého filmu se však obě tyto linky příliš nehodí a když se mi ani tu pověstnou jiskru mezi hlavními aktéry nepodařilo zahlédnout, nemůže být výsledné hodnocení nad průměrem. Ve výsledku tak Náhodné setkání působí jako prášek na spaní se stoprocentní účinností, jehož dalšímu užití bych se rád do budoucna vyvaroval. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (12)

  • Film sa natáčal v Baltimore, Bethesda, Chevy Chase (Maryland, USA), Arlington, Alexandria (Virgínia, USA), Elmwood Park (New Jersey, USA), New York, Yonkers (New York, USA), Miami, Miami Beach Hotel (Florida, USA), Washington (District of Columbia, USA) a Lexington Park (Maryland, USA). Film sa natáčal od septembra 1998 do februára 1999. (Arsenal83)
  • Toto je jediný film, v ktorom Harrison Ford hral postavu, ktorá nosí náušnicu, ako to robí Ford v skutočnom živote. (Arsenal83)
  • V poslednej scéne na letisku Harrison Ford (Dutch van den Boreck) dostane bozk na ľavé líce, kde mu ostane jasný odtlačok od červeného rúžu. Následne sa obráti a rúž okamžite zmizne. (Arsenal83)

Reklama

Reklama