Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní důstojník Dutch se dozvídá, že jeho žena tragicky zahynula při leteckém neštěstí společně se svým milencem právníkem Chandlerem. Dutch je posedlý touhou pochopit, co vlastně jeho ženu k nevěře vedlo a do pátrání zapojuje i Key Chandlerovou. Společně se tedy vydávají na cestu, na niž se nemohou vydat jeden bez druhého. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (95)

Cement73 

všechny recenze uživatele

Harrison Ford mi do tohto filmu pasoval asi ako päsť na oko. Kristin Scott práve naopak sa v roli nešťastnej senátorky citila ako ryba vo vode. Celkovo táto romantická somarinka mi veľa nehovorila o to viac, že v snahe neurobiť príliš jednoznačný záver sa scenárista snažil nejkým spôsobom zamiešať dej primiešaním úplne zbytočnej prestrelky... No proste slabota ()

tron 

všechny recenze uživatele

„A toto je čo?“ – „Haineken.“ Auč. Zvláštny a nie príliš vydarený žánrový mix drámy, romantického trileru a zákulisnej politickej tragikomédie (!), ktorý by zrejme nefungoval ani keby režisér Pollack namiesto šarmantného Forda siahol po svojom dvornom Redfordovi, ktorý by sa do úlohy možno hodil predsa len viac. Herecké obsadenie je inak samo osebe fajn (Dutton, Coyote) a niekoľkým scénam nemožno uprieť poetickú krásu obrazu a emócie. Ale Kristin Scott Thomas fakt nie je moja obľúbená herečka a veľké škody pácha i nezvládnutý scenár, biedna réžia a strašná minutáž. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Kurt Luedtke .. Sydney Pollack tvoří dost proměnlivě. Některé jeho filmy jsou skvělé, některé zase nudně prázdné. Náhodné setkání je tím prázdným filmem. Slušný námět je postupně zcela ubit v hloupém scénáři a ani herecké výkony nejsou tím, co by kvalitu zvedalo. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nefunkční milostné drama, natočené podle slavné knižní předlohy (tvůrce knihy se však od filmu - poté, co ho zhlédl - distancoval) je zcela jistě nejslabším filmem Harrisona Forda a jediné, co mu nelze upřít, je celkem zajímavých úvodních dvacet minut. Zbytek je smutnou ukázkou filmařské bezradnosti... ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Kristin: "Nebudeme si lhát a říkat si hloupé BANALITY". Harrison: "Dobrá, žádné lhaní". Kristin: "Myslela jsem, že sem ani nedojedu...". Harrison: "Já myslel na tvá ústa...". V tu chvíli mi vyprsklo pivo z pusy a veškerá vážnost a kouzlo okamžiku byly pryč. Sydney Pollack nějak nevěděl, co se zajímavým a hutným námětem dělat, tak to celé nechal jen tak plynout. Chvílemi to jde, někdy to drhne. Slabší průměr, leč na 5/10 to s odřeným ušima dá. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (12)

  • Cullen (Peter Coyote) a Peyton (Susanna Thompson) sedeli na sedadlách 3A a B, ktoré sú na ľavej strane lietadla, no ich telá v ponorených troskách sú bezpečne pripútané na sedadlách napravo od uličky. (Arsenal83)
  • V poslednej scéne na letisku Harrison Ford (Dutch van den Boreck) dostane bozk na ľavé líce, kde mu ostane jasný odtlačok od červeného rúžu. Následne sa obráti a rúž okamžite zmizne. (Arsenal83)
  • Havária Boeingu 737 bola inšpirovaná haváriou letu Air Florida 90, Boeing 737-200 13. januára 1982, ktorý vzlietol z Národného letiska Ronalda Reagana vo Washingtone s cieľom do Tampa Bay na Floride, no narazil do mosta cez rieku Potomac. Haváriu zdramatizoval aj televízny film z roku 1984 Let 90: Katastrofa na rieke Potomac. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno