Reklama

Reklama

Četnické humoresky

(seriál)
  • angličtina Cops and Robbers (více)
TV spot 12
Česko, (2001–2007), 53 h 46 min (Minutáž: 57–105 min)

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Tomáš Töpfer, Petr Kostka, Ivan Trojan, Zdeněk Junák, Stanislav Zindulka, František Švihlík, Erik Pardus, Jan Apolenář, Alena Antalová, Libuše Šafránková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Český seriál Četnické humoresky, který v brněnském studiu České televize vyrobila tvůrčí skupina Josefa Souchopa a Dariny Levové, zavede diváky do období první republiky, kde se seznámí se sympatickými příslušníky brněnské četnické pátrací stanice, předchůdkyní dnešní kriminální služby, i s policejním psem Argem a fenkou Kikinou, a samozřejmě budou sledovat vážné i nevážné kriminální případy, tak jak je muži zákona museli tehdy řešit. (Česká televize)

(více)

Videa (28)

TV spot 12

Recenze (583)

shyster 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem poslední "série", kterou již nenatočil A.Moskalyk, takže se může stát, že moje hodnocení se ještě změní. Ale jinak na televizní tvorbu kvalitní zábava, která mě dokázala udržet po všechny páteční večery. Nejspíš prvních 13 dílů bylo nejlepších. Tomáš Topfer a Ivan Trojan tu byli výborní a nádherně se doplňují. Kriminální zápletky taky obstojí. Jediné, co mě občas vadilo, byla někdy až moc přeslazené scény. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ČH je přesně ten počin, který nám vyrábí lenošné diváky. Tedy v tom, že rádius jeho dopadu zabírá snad všechny věkové škatule, pohlaví, charaktery atd. Od diváka se očekává jediné - že zapne tu otravnou bedničku na čudlik. A odměnou je mu nenáročně naservírované nejméně desetichodové menu. Je tu prostě všechno - romantika, nějaké to lehoulinké napětí, vztahové problémy, červená knihovna, závan krimi, naprosto tendenčně pojaté charaktery mužů a žen, je tu humor a samozřejmě část diváctva si také zapláče. Je tu VŠE, rodinný seriál all inclusive! A protože seriál od diváka očekává jen to, že se bude bavit, vše je tu proto dokonale vyhraněné, vyhrocené, vypointované, prokalkulované, co scéna, to přesně tvarovaná faceta. Normálně by výše uvedené řádky stačily na hodnocení "odpad", JENŽE - Četnické humoresky jsou tak nesnesitelně příjemné, vlídné a pohodové, zahrané sympatickými herci jak v hlavních, tak vedlejších rolích, že chtě nechtě musíte přimhouřit oči a dívat se. Přirovnal bych to k posezení s přáteli, kteří sice stejně plkají o ničem, ale čas příjemně ubíhá a člověk vypne mozkový velín. Závěrem shrnu takto: je-li libo chutná večeřička, kterou jste sice jedli mnohokrát, ale stejně si pošmáknete, pak servírujte na stůl! ()

Reklama

agathon 

všechny recenze uživatele

Taky máte dojem, že aktuálně (polovina září 2007) vysílaná třetí série je takovou sázkou na jistotu? Jakoby scenáristé ještě výrazněji než u druhé "season" dostali odněkud shora zadání, co tam přidat, co ubrat, co úplně vyhodit a na co naopak přitlačit.. Líbila se Vilhelmová? Nacpeme ji do každého dílu, pokud možno. Dojal strážmistr Zahálka? Řešme ho v každém díle. Baví Jarý? No jen houšť - a necpěte tam moc tu Rusku, nějak divně mluví... Brrr, trochu mě z té scenáristické prokalkulovanosti mrazí, nicméně stejně jako předtím se na tuhle brněnskou partičku skvěle dívá. Každá scéna tria Arazím-Ludmila-Líbal je vrcholem současné tv komiky a hlášky, timing i herecké ztvárnění se maximálně vydařily. Vlastně je to celé velmi dobře udělané a je dokonce vidět, že série od série je i o něco vyšší rozpočet. I přes tu trochu nesympatickou míru sázení na diváckou jistotu mě upřímně mrzí, že dál to už nepůjde, protože za války by asi taková legrace přes to přese všechno prostě být nemohla... Ostatně už teď má na konci série řádně přitvrdit. Takže nezbývá, než se těšit. Rozhodně nejlepší český seriál poslední dekády (takový Život a zámku už totiž trochu zapadal jíním televizního retra a dnes už nemá takový odpich). ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál po všech stránkách - počínaje scénářem, režii a výbornými hereckými výkony. Ústřední dvojice (Arazím a Béďa Jarý) je nezapomenutelná, hlavně jejich vzájemné rozhovory - třeba ten, jak se snažil Béďa zjistit, jestli Arazím čeká dítě s Ludmilou. " Vy jste se přeci měli rádi " , " Jó,jóóó,jóóóóó?" "Co tady jódluješ jako Tyrolák" !!! Prostě příjemný a humorný seriál o mnohdy nehumorných věcech. Díky pane Moskalíku za tento ojedinělý skvost... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nové Dobrodružství kriminalistiky to sice už není (na to dnes není uzrálá doba ani dostatek peněz), ale Antonín Moskalyk opět předvedl, že seriály, a zvláště ty ,,detektivní", umí... Ten přídomek ,,detektivní" dávám do uvozovek zcela záměrně, neboť si nemohu pomoci, ale v případě seriálů pana Moskalyka mi zařazení pouze do roviny kriminální nějak nesedí. Stejně důležitá ba převažující je rovina komediální (humor je to navíc vkusný a uměřený) a navíc i rovina didaktická a historizující. Ze seriálů tohoto režiséra se totiž divák zábavnou formou dozvídá, jak to, alespoň přibližně a jistě i v mediální zkratce a zjednodušeně, vypadalo kdysi... Taková velmi příjemná a zábavná televizní učebnice dějepisu (lépe a výstižněji snad lze napsat vlastivědy)... Podobné filmy a seriály: Hříšní lidé města brněnského, Dobrodružství kriminalistiky ()

Galerie (577)

Zajímavosti (202)

  • Postava Bedřicha Jarého (Ivan Trojan) je pojmenována po Vladislavu Richardu Jarém, který společně s Josefem Arazimem, po kterém je pojmenován Karel Arazím (Tomáš Töpfer), a Vladimírem Inocentem Šebestíkem, po kterém je pojmenován psovod Antonín Šebestík (Pavel Doucek), sloužili na Četnické pátrací stanici v Hradci Králové. (karda1)
  • Role strážmistra Arazíma (Tomáš Töpfer) je inspirována skutečnou postavou, a to Josefem Arazimem, který sloužil v Hradci Králové. Narozdíl od seriálové postavy, která byla za 1. světové války v ruských legiích, byl skutečný Arazím v legiích italských a na pátrací stanici nikdy nesloužil. (San Miguel)
  • Díl, kdy Albín Suchý (Jan Šťastný) vyrábí kopie pasů, se odehrává na zámku v Tovačově na Hané. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama