Reklama

Reklama

Četnické humoresky

(seriál)
  • angličtina Cops and Robbers (více)
TV spot 5
Česko, (2001–2007), 53 h 46 min (Minutáž: 57–105 min)

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Tomáš Töpfer, Petr Kostka, Ivan Trojan, Zdeněk Junák, Stanislav Zindulka, František Švihlík, Erik Pardus, Jan Apolenář, Alena Antalová, Libuše Šafránková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Český seriál Četnické humoresky, který v brněnském studiu České televize vyrobila tvůrčí skupina Josefa Souchopa a Dariny Levové, zavede diváky do období první republiky, kde se seznámí se sympatickými příslušníky brněnské četnické pátrací stanice, předchůdkyní dnešní kriminální služby, i s policejním psem Argem a fenkou Kikinou, a samozřejmě budou sledovat vážné i nevážné kriminální případy, tak jak je muži zákona museli tehdy řešit. (Česká televize)

(více)

Videa (28)

TV spot 5

Recenze (583)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Nejlepší český porevoluční seriál a jeden z nejlepších českých seriálů vůbec. K humoreskám těžko něco dodávat, je to prostě televizní legenda, s pevnou režií, skvělou dobovou atmosférou, výbornými herci (včetně těch posledních vedlejších postav), příjemnou hudbou (včetně té v úvodních a závěrečných titulcích), zkrátka seriál, u kterého, přestože se v něm řeší mordy, vám je tak nějak dobře po těle. (A ano, poslední díly, třetí série, už nebylo ono). ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po re-zhlédnutí je jasný, že nejvíc se mi líbily díly úplně první, když se ještě přes celej díl neřešily furt nějaký baby a vdavky, jen sem tam krátkej závan šarmu v podobě Ludmily nebo příjemně obyčejný lásky Toníčka a Anděly. Postupně ale vztahová linka začala potlačovat tu původní - kriminálka říznutá trochou humoru - no a to byla ta chvíle, kdy to začalo jít do kopru. Třeba taková Šiktancová, posedlá touhou furt někoho vdávat a ženit a ty její neustálý kecy "Kdy bude veselka?" "To jste se poškorpili?" "Možná potřebuje trochu popostrčit." "No tak mu do toho sňatku zase trochu pomůžeme." Ty jo, co to je za divnou úchylku? Ať si hledí svýho Šiktance a furt ostatní neotravuje těmahle kydama! Dále nastavovaná kaše v podobě vztahu Ludmily a Arazíma, lehkost a styl z první série vzal roha a zbyla jen obyčejná telenovelní upatlanost. A ten ultra-trapnej prstýnek s věnováním tomu narazil korunu. Šafránková po většinu času nesympatická - a to je co říct - Arazím jednu dobu přímo na odstřel, nějak jsem nežrala jeho přerody ze žlučovitýho chlapa, co furt jen nadává a řve, do podoby hodnýho taťky, co dělá mentora malýmu Ondrovi, nejdřív si Ludmilu strašně chce vzít, v dalším díle o ní nezavadí pohledem, ten člověk asi taky není úplně normální. Kór tady je teda rozdíl mezi sériema ohromnej. Naštěstí herci hodně zachraňujou, všichni četníci i ostatní vedlejší role, parádní výprava i hudba, zajímavý kriminální zápletky i fajn dobová atmosféra. Humor, hlavně ze začátku, je povedenej, nevtíravej. Vypíchnout zaslouží Trojan, z ostatních četníků se mi nejvíc líbil Junák a Pardus a dobře se se svou rolí popral Hartl. Obecně platí, že díly, kde se neřeší primárně navracející se manželé, protahovaný požádání o ruku nebo kecy o svatbě jsou většinou výborný. Škoda no, že se to tak zkazilo. ()

Reklama

Sinn 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších českých seriálů, prostředí první republiky je nádherné, vše je tak nějak milejší (kromě té třetí série, pochopitelně). Pana Moskalyka mám neskutečně ráda a tohle se mu opravdu vyvedlo. Spousta krásných dialogů, spousta humoru, nádhera. Tomáš Topfer s Ivanem Trojanem jsou úžasní, navíc se mi moc líbí, že se tu v různých malých roličkách objevují skoro všichni zajímaví čeští herci - jako by si každý chtěl tu atmosféru a krásné kostýmy vyzkoušet. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se porevolučním českým seriálům bránil a "Četnickým humoreskám" zvlášť - období první republiky mě víc než nezajímá...Začal jsem je sledovat z programové nouze (díky TV Nova a TV Prima za vaše reality shows!) a nestačil se divit. Příběhy četnické pátrací stanice v mile odlehčené atmosféře jsou totiž založeny na kvalitně napsaných scénářích bez zbytečných kudrlinek, ale s vtipem a nadhledem. Když k tomu připočtu trefné propletence vztahů, výtečnou dvojici Arazím - Jarý a osvěžující ženský prvek spolu s mnoha uvěřitelnými lidskými dramaty, vychází mi z "Četnických humoresek" jeden z nejlepších českých seriálů vůbec. ()

eileen 

všechny recenze uživatele

Miluju Moskalykovu Babičku a z piety k ní jsem se rozhodla pokusit se sledovat tento seriál, když před lety jsem to jednoduše nevydržela. Poctivě jsem se snažila u prvních čtyř dílů vydržet až do konce, ale to se prostě nedá, je to neskutečná nuda. Nechápu to vysoké hodnocení tady, asi jsem nějaká divná, ale když slyším tu úvodní hudbu - nemožné iritující téma s doprovodem píšťalky, otvírá se mi kudla v kapse. A představa dalších 35 večerů mě děsí :-(((. ()

Galerie (577)

Zajímavosti (202)

  • Počínaje 27. dílem "Majlant" se děj odehrává po říjnu 1937, kdy se provedly změny u hodnostních označení strážmistrů a vrchních strážmistrů. Od října 1937 byly nahrazeny stříbrné kovové spony podlouhlého tvaru tzv. rakvičky, třícípými hvězdami. U hodnosti vrchního strážmistra byla stříbrná třícípá hvězda vyměněna za stříbrnou pěticípou, jenž byla vsazena do nárameníku, jehož obvod lemovala stříbrná sutaška. (Maulincio)
  • Seriál byl původně dějově umístěn do Hradce Králové, když však pražské vedení České televize námět odmítlo s tím, že by byl seriál komerčně neprodejný, chopila se ho brněnská pobočka a celý děj byl následně lokalizován do Brna. (Přemek)
  • V 31. díle s názvem "Dědiců má ve scéně, kde Arazím (Tomáš Töpfer), Jarý (Ivan Trojan) a Němec (František Švihlík) diskutují nad zdravotním stavem statkáře Filipa Kalouska (Luboš Ondráček), Němec výložky štábního strážmistra, ačkoli je již dávno praporčíkem. V další scéně má výložky opět praporčické. (Dinsberg)

Související novinky

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama