Reklama

Reklama

Četnické humoresky

(seriál)
  • angličtina Cops and Robbers (více)
TV spot 27
Česko, (2001–2007), 53 h 46 min (Minutáž: 57–105 min)

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Tomáš Töpfer, Petr Kostka, Ivan Trojan, Zdeněk Junák, Stanislav Zindulka, František Švihlík, Erik Pardus, Jan Apolenář, Alena Antalová, Libuše Šafránková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Český seriál Četnické humoresky, který v brněnském studiu České televize vyrobila tvůrčí skupina Josefa Souchopa a Dariny Levové, zavede diváky do období první republiky, kde se seznámí se sympatickými příslušníky brněnské četnické pátrací stanice, předchůdkyní dnešní kriminální služby, i s policejním psem Argem a fenkou Kikinou, a samozřejmě budou sledovat vážné i nevážné kriminální případy, tak jak je muži zákona museli tehdy řešit. (Česká televize)

(více)

Videa (28)

TV spot 27

Recenze (583)

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál po všech stránkách - počínaje scénářem, režii a výbornými hereckými výkony. Ústřední dvojice (Arazím a Béďa Jarý) je nezapomenutelná, hlavně jejich vzájemné rozhovory - třeba ten, jak se snažil Béďa zjistit, jestli Arazím čeká dítě s Ludmilou. " Vy jste se přeci měli rádi " , " Jó,jóóó,jóóóóó?" "Co tady jódluješ jako Tyrolák" !!! Prostě příjemný a humorný seriál o mnohdy nehumorných věcech. Díky pane Moskalíku za tento ojedinělý skvost... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Sám si vařím, sám si peru, že se na to... totiž hodím." Četnická práce musí být snem každého mladého svobodomyslného muže - v práci v uniformě, v době pohotovosti v uniformě, ve volnu v uniformě a ještě k tomu bydlení v práci pod dohledem nadřízených. Já bych tedy v té době patrně toužil dělat něco jiného. Nicméně kdybych měl možnost sloužit společně s vrchním strážmistrem Arazimem, štábním strážmistrem Jarým nebo alespoň se strážmistrem Zahrádkou, tak bych se možná taky vydal po stopách zločinu, protože v této společnosti se dá o solidní zábavu zakopnout a v tomto ohledu já klopýtám strašně rád. ()

Reklama

joker.george 

všechny recenze uživatele

Takovýto seriál se u nás urodí jednou za sto let. Je sice pravda, že ne všechny díly se povedly a některé byly opravdu přímo podprůměrné, hlavně ke konci už to nebylo ono, jenže s přibývajícími okamžiky ke 40. letům a nevyhnutelností války se nečekaně vzchopilo, ale většinou ta pozitivní kvalita značně převažuje. A navíc perfektní herecké obsazení! ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Na české poměry rozhodně povedený výpravný seriál se sympatickými herci (až na Vilhelmovou, ale to je asi můj osobní problém ;)) a mnohdy zajímavými kriminálními případy. V nejlepším by se ale mělo přestat a bezmála 40 epizod bylo na četníky prostě moc. Poslední řada už mě prakticky vůbec nezaujala. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se porevolučním českým seriálům bránil a "Četnickým humoreskám" zvlášť - období první republiky mě víc než nezajímá...Začal jsem je sledovat z programové nouze (díky TV Nova a TV Prima za vaše reality shows!) a nestačil se divit. Příběhy četnické pátrací stanice v mile odlehčené atmosféře jsou totiž založeny na kvalitně napsaných scénářích bez zbytečných kudrlinek, ale s vtipem a nadhledem. Když k tomu připočtu trefné propletence vztahů, výtečnou dvojici Arazím - Jarý a osvěžující ženský prvek spolu s mnoha uvěřitelnými lidskými dramaty, vychází mi z "Četnických humoresek" jeden z nejlepších českých seriálů vůbec. ()

Galerie (577)

Zajímavosti (202)

  • Hlavná zbraň četníkov v seriáli je puška Vzor 24, v polovici 30. rokov však četnictvo používalo hlavne karabíny Vzor 33. Tie boli po vzniku protektorátu odobraté a zaradené do výzbroje Nemeckej horskej pechoty. Četnictvo dostalo zastaralé rakúske pušky Mannlicher 1895. (Jaroo)
  • Počínaje 27. dílem "Majlant" se děj odehrává po říjnu 1937, kdy se provedly změny u hodnostních označení strážmistrů a vrchních strážmistrů. Od října 1937 byly nahrazeny stříbrné kovové spony podlouhlého tvaru tzv. rakvičky, třícípými hvězdami. U hodnosti vrchního strážmistra byla stříbrná třícípá hvězda vyměněna za stříbrnou pěticípou, jenž byla vsazena do nárameníku, jehož obvod lemovala stříbrná sutaška. (Maulincio)
  • Promoce Karličky Formánkové (Libuše Šafránková) se odehrává v budově Arcibiskupského kněžského semináře v Olomouci na Žerotínově náměstí (vedle kostela sv. Michala). (ČSFD)

Související novinky

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno