Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (679)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No je vidět, že na tohle už Raimi nějaký ty prachy měl a na tomhle pokračování se fakt vyřádil. Děj prvního filmu se tu odehraje asi tak během 15 minut a pak se rozjede linie totálních šíleností. Smějící se jelen. Ruka posedlá ďáblem, motorovka, brokovnice, hektolitry krve rozličných barev a mezi tím vším naprosto ultimátní borec Bruce Campbell alias Ash! Hej sežeru tvou duši, sežeru tvou duši! Sežer tohle!!! 100% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Evil Dead 2 je vpodstatě dost podobný prvnímu dílu, ale je daleko vtipnější a Bruce je mnohmem drsnější. Tentokrát dostane do rukou brokárnu a co je hlavní, pardní motorovku. Bruce se jí během filmu nebojí použít a tak tu a tam někoho rozřeže, jednou je dokonce nucen si uříznout ruku sám, ale naštěstí ruka mu nechybí a nakonec pro svůj pahýl najde uplatnění. Triky jsou bohužel dost poplatný svojí době, ale dá se to přežít. Kamera v lese je zase skvělá a atmosféra taky. Ale všechno dohromady to na plnej počet nedá, ale jen o kousek ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Groovy..! Že zábavnost u hororu nejsnáze odpouštím Raimimu už mám prověřené časem. Evil Dead II je v porovnání s jedničkou víceméně stejná řeka - jen se navýšil rozpočet, přívaly krve, či jiných tělesných i netělesných tekutin, celková grotesknost a charisma Bruce "má ji motorovou" Campbella, na němž celý film stojí a bez jehož přítomnosti začne povážlivě kulhat. Představitel Ashe Williamse předvádí animální výkon na hranici sebepoškození, místy připomínající zoufale krásnou etudu M.Landaua s vycpanou chobotnicí v Edu Woodovi a navrch ještě ukáže, že světoznámá Hemingwayova novela "Sbohem paže" nemusí sloužit jen ke čtení. A konec s využitím Čáryfukova portálu? Laskomina s přijíždějícím vévodou Krvavým Henrym na obzoru.. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Na přímluvu Stephena Kinga si Raimiho vzal pod křídla ambiciózní producent Dino De Laurentiis a byť mu zatrhnul původní plán na taškařici ve středověku (která tak musela počkat až na třetí film franšízy) a vymínil si variaci na původní "Evil Dead", na oplátku mu dal zázemí profi produkce, štědrý rozpočet na triky a tvůrčí volnost. Všeho toho se Raimi chopil s ohromnou vervou a vystřihnul svůj první velkolepý komiksový film bez komiksové předlohy. Komiksovost se v jeho případě neomezuje na dnešní synonymum superhrdinských eskapád, ale vztahuje se k celkové exaltovanosti, nejen ve způsobu rozvádění brakových premis s fantaskními elementy, ale především z hlediska výrazových prostředků, které jsou znakové, maximálně expresivní a tedy i nejčistěji čitelné a divácky poutavé. Vedle kamery, střihu a praktických speciálních efektů i stop motion animace Raimi do mrtě využívá i svůj vlastní objev a vizuální element jménem Bruce Campbell. Už v předchozím jejich společném filmu nešlo přehlédnout, že Campbell se svou výraznou bradou a až nadreálně dokonalými rysy působí jak obživlá postava z komiksů Káji Saudka. Tentokrát, po absolvování hereckých kurzů mu Raimi vystavěl na míru celé pasáže a výsledkem je fenomenální herecký koncert vytřeštěných očí, pozdvižených obočí a hlavně neskutečného slapstickového talentu. Etudy s useknutou hlavou zakousnutou v ruce a obzvláště pak s démonickou rukou představují grandiózní symbiózu všech výše uvedených produkčních elementů, Campbellova hereckého umu i ochoty se pro potřeby scény oddat jakkoli zběsilému nápadu a Raimiho talentu a stylu. "Evil Dead 2" po zásluze upevnilo věhlas Raimiho a hlavně ustanovilo kult Campbella. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu mě váže silné pouto a to ze dvou důvodů. První je, že jsem tímto filmem v Bluray verzi křtil nový 22' LCD:) a druhý, že jsem si za mlada díky němu užil spousty bezesných nocí. Když takový film vidíte v nějakých cca 11 letech zanechá to na Vás trvalé následky:) ještě teď si pamatuji jak jsem se budil s panickou hrůzou. Film má uplně bombastickou atmosféru, nervy drásající. Po celý film jsem byl napnutý jak tětiva luku, i když jsem zhruba vědel co přijde(několikrát jsem ho viděl), tak jsem se pěkně lekl. Dneska už tento film vypadá tak trochu komicky. Ale ve své době to byl brutální krvák. Obrovské potoky krve, chodící mrtvoly, useknuté ruce. Raimi opravdu horory umí. Strach z toho co se skrývá v lese, brutální nájezdy kamery, nervy drásající zvuky nesoucí se okolo našich uší. Takto se filmy stávají nesmrtelnými klasikami svého žánru a legendy. ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • Když si Ash uřízne ruku, tak jí zakryje železným kýblem a ten zatíží knihou A Farewell To Arms (Sbohem, armádo!) od E. Hemingwaye. (cubajz)
  • V jednej scéne sa motorová píla objaví v Ashovej inej ruke ako počas celého filmu. (rador)
  • Když Ash (Bruce Campbell) používá motorovou pilu bez jedné ruky přidává se plyn libovolně bez toho aby si pomáhal zdravou rukou, to je ale nemožné bez toho aby zmáčknul plyn. (dc125)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama