Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 11 (2008) (série)


Třetí dívka (S11E03)

(epizoda)

Obsahy(1)

Od smrti své matky není Norma Restaricková v pořádku. Bývá hysterická, melodramatická, několikrát musela vyhledat psychiatrickou pomoc. Ostatně žádný div. Najít na své sedmé narozeniny svou matku mrtvou, to by otřáslo i mnohem silnějším jedincem. A Norma si navíc v sobě celý život nese vědomí viny, neboť té demonstrativní sebevraždě Mary Restarickové by se dalo zabránit, kdyby se tehdy se svou chůvou vrátily domů včas. Je to sice už téměř osmnáct let, zdá se však, že její stavy se průběhem času ještě zhoršují. Ani ona sama už si není svým jednáním jistá. Bylo by však možné, že by nevěděla, že vraždí? Poirot si to nemyslí. A je odhodlán tu sympatickou mladou dámu zachránit stůj co stůj. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dalo by aj za štyri, pokiaľ človek nie je unavený z komplikovanosti vzájomných príbuzenských vzťahov a prepojení. Veľmi som sa zasmiala na komentári užívateľa Lupes, ale je to nejako tak. Keď si to však pozriete raz za čas ako príjemnú a dokonca mierne thrillerovú detektívku na oddych, tak sa to dá. Tiež ak by ste boli pohltený staršími časťami s ich typickou atmosférou, môže vám najprv pripadať Poirot s komorníkom a s akýmsi modernejším bytom a kanceláriou pre prácu jeho mozgových buniek trocha zvláštne. Tej herečke čo hrala tú Francis mohli povedať, aby častejšie zavrela stále pootvorenú hubu (alebo ústa ak chcete), dosť to iritovalo. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brilantní "suchet-poirotovka" o mladé dívce, která se jednoho dne objeví u Poirotových dveří a přizná se k vraždě, kterou ASI spáchala. Potom ovšem uteče a šedé mozkové buňky začínají tušit nějakou nekalost. A když se brzy opravdu objeví mrtvá starší dáma, která byla chůvou oné dotyčné a navíc bydlela ve vedlejším bytě, je jasné, že Poirot bude mít co dělat s novým, hodně zamotaným, případem. Tentokrát je děj hodně náročný na jména, ale ani to nebrání výtečnému požitku z kvalitní detektivní podívané. ()

Reklama

chlievik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z mimoriadne dobrých, a najmä mierne "iných" poirotovských epizód. Napríklad aj hudba na konci, ktorá nie je tou typickou poirotovskou melódiou, je záhadne okúzľujúca. Páči sa mi tiež snímanie kamier podobne ako v Halloweenskom večierku, nič sa ani nedeje, ale réžia nám vykúzli z prechádzky stĺporadím strašidelný pocit; snímky sú vo filme trošku jemne filtrované, niekedy to nie je vhodné, inokedy skôr áno, závisí od situácie, a od množstva filtrovaných scén, občas temnejšie v kútoch miestností, ale to pridáva na kráse, celkom solídny výber hercov do svojich úloh - Jemima Rooper ako Norma s tou svojou divne tvarovanou papuľkou, vôbec nie "komerčne" pekná, ale zase dobrosrdečná babuľka, Clemency Burton-Hill nie zlá, ale zase ani nie príliš láskavá, možno trošku egocentrická, ale zase rádoby etická, len mierne znudená a zahľadená do seba, oni fakt vyberajú veľmi vhodné herečky aj výzorom aj povahou do týchto staromódných krásnych detektívok,ktoré tak milujem; potom Matilda Sturridge - stelesnený diabol v očiach s mega veľkými prsiami - čo ešte viac dopĺňa jej vulgárne diabolstvo, a s brutálne mega veľkými perami, ktoré lyrikujú jej lživú myseľ a reč, proste všetko je krásne a temné dokopy a symbolicky dopĺňa príbeh o jednoduchej, psychicky v detstve zlomenej dievčine, ktorá má byť zneužitá na egoistické ciele "dokonalých" sviniarov. Ale Poirot, aj v tejto epizóde znovu jedenkrát omylom nazvaný ako "Porrow",a tentoraz aj so skutočnými fúzami :), je tu na to, aby nevinné dievča ochránil, a vinníkov odhalil. Enjoy! ()

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot jako obvykle půvabně šarmantní, miluji jeho cupitavou chůzi. Paní Oliverová je rozkošně praštěná, lze ji mít rád nebo nenávidět - prostě jako obvykle. Norma mně typově vůbec neseděla - a už vůbec jsem nenacházel důvod, čím by někoho oslovila - snad kromě majetku;-). Standardní díl, který má rutinní kvality, ale nepřináší nic co by diváka oslnilo. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S11E03 - Možná je moje hodnocení nadnesené, ale nemohla jsem jinak při zjištění, že takhle čistý, hezky zpracovaný a nenudný díl jsem u Poirota v poslední době dlouho neviděla. Neskrývala jsem ani předtím svoji antipatii k novým poirotovkám. Tohle je díky bohu výjimka, které nemám co vytknout. Jasné, snadno identifikovatelné a zapamatovatelné postavy, hříčky s roky, s psychologií a spojování zdánlivě nesouvisejícího. K tomu kvalitní kamera, novější, ale přesto dokázala udržet správnou dobovou atmosféru, samozřejmě také díky úžasným kostýmům a líčení dam, které jen vyzdvihovalo tu či onu povahu. Dokonce se mi líbila paní Wanamaker jako Suchetova pátrací partnerka, byla správně cynická a vlezlá. Její rýpavost jsem ocenila i na konci ve vtipné a dojemné situaci zalesknutí se slzy tekoucí po Poirotově tváři. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama