Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 2 (1990) (série)


Dáma se závojem (S02E02)

(epizoda)
  • Velká Británie The Veiled Lady (více)
TV spot

Obsahy(1)

Poirot si zoufá z nedostatku práce a obává se, že již samotná jeho existence donutila všechny zločince zanechat zločinu a stát se řádnými občany. Vrchní inspektor Japp se jej snaží vytrhnout z chmurných myšlenek a vypráví mu o loupeži v klenotnictví, která by jej mohla zajímat. Lupič byl sice na útěku zadržen uvědomělými občany, ale až na policii se zjistilo, že drahokamy, které u něj byly nalezeny, jsou falešné. Ty pravé již mezitím stihl předat svému komplici. Skutečné rozptýlení však znamená až nový případ. Poirota požádá o schůzku záhadná dáma se závojem. Představí se jako lady Millicent Castle-Vaughnová, dáma, jejíž život plní řádky společenských rubrik všech novin. Prosí detektiva, aby jí pomohl, stala se totiž obětí bezohledného vyděrače. Poirot se pouští do pátrání, které jej zavede až na opačnou stranu zákona. Ani to však geniálnímu detektivovi nezabrání v odhalení překvapivých souvislostí. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (50)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkom iný Poirot: bez obleku, dokonca v montérkach a na opačnej strane zákona. Všetko splní svoj účel a jeho ťahy sa ukážu ako správne a opodstatnené. Na záver netradičná až groteskná naháňačka a prekvapivé odhalenie, pri ktorom sa dá odpustiť aj pár nedoriešených záležitostí. –––– Bol by som geniálnym vykrádačom trezorov, keby som nebol najlepším detektívom. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už od začátku bylo trochu jasné, kdo vlastně bude za záporáka, ale to, jak se celý příběh vyvíjel, to je přece jen dostatečně zajímavé na to, aby to člověka zaujalo a on vydržel až do konce. Honička v muzeu je celkem zábavná a musím říct, že se mi velmi líbí, jak se v seriálu neustále mění prostředí. Poirotovi to sluší. ()

Reklama

chlievik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pauline Moranová je vždy sexy, o tom ale potom, avšak Poirot je vždy viac zaujímavý, než slečna Lemonová sexoška :), Poirot je proste mozog, riaditeľ všetkých riaditeľov :). Táto epizóda nebola nejaká mega extra zapletená, môžem povedať že prehliadnuteľná od začiatku, príliš málo komplikovaná, od počiatku som vedel, že tí dvaja pracuju pre jeden team,a od prvej sekundy, čo sa objavila dáma so závojom, mi bolo jasné, že v tom ide, už podľa reči mimiky tváre, že jej ide o peniaze. Myslel som si ale, že v tej druhe strane škatuľky bude závet, a že tí dvaja budú budúci manželia, čiže milenci, a že Levington bol jej byvaly snubenec alebo manžel, ktorého zabila, takže som sa sekol len kúsok. Sranda ako Poirot po prvýkrát zatúžil /viac menej zo srandy/ byť na opačnej strane než doteraz na strane zákona, a tiež sa aj zúčastnil vykradnutia :) Preto tento diel mal niečo do seba, ale inak ho považujem za priemerný, alebo lepšie povedané, za jeden zo slabších Poirotových príbehov. Ale Poirot, napriek tomu, je vždy príjemným rozptýlením. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tenhle díl byl naprosto báječnej a rozhodně je jeden z nejlepších vůbec. Nasmál jsem se u něj neskutečně... Ta předně: Poirot jede na kole, s knírem neupraveným a nijak zvlášť si nestěžuje. Zábavný pohled, takhle si Poirota nejspíš nikdo nepředstavuje. Poirot ve vězení, kde ho Japp nazývá bezejmýn lupičem s přezdívkou. Nejlepší scéna. Japp má v tomto díle také dost dobré hlášky. Finále bylo moc dobré, taktéž vtipné a akce bylo v tomto díle také vcelku dost. Best of: ,, Sem v loji". Ono by se toho nakonec dalo najít víc... Z tohoto dílu mám moc dobrý pocit. 100%. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S02E03 - Velice sympatický díl. Něco zdánlivě nesouvisejícího do sebe nakonec zapadne jako dílky puzzle. Zápletka mohla sice být trošku vykreslenější, ale vyvažují to ostatní aspekty. Zrovna v tomto dílu jsem si všimla krásné hudby. K tomu měla paní Lemonová krásný tmavomodrý kostýmek s kloboučkem a dáma v závoji taky měla super garderobu. Dost jsem se i nasmála. Poirot v převleku (zdálo se mi, že ztratil i jeho typickou cupitavou chůzi, možná jak se položil do své role), knírek v neupraveném stavu, noční vloupání a všudypřítomné lehké vtípky. K tomu všemu jsme nahlédli i do Britského muzea, krása. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama