Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (311)

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

...výborný seriál, to "televízno" je tam citiť,ale nevadí.Niektoré časti napr.Smrť na Níle - ak sa porovná s filmovým spracovaním,hercami,výpravou - tam to markantne vidieť,že z tohoto seriálu to spracovanie hrá druhú ligu.... Na Davida Sucheta som si dlhšie zvykal-keď ho najprv vidíte ako krutého arabského teroristu v americkom filme...a potom Poirot,moc mi to nepasovalo-akoby Jiřina Švorcová hrala Angeliku.....ale nakoniec som to "strovil"...oblúbený seriál - dá sa vidieť -i opakovane. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Taká celkom zaujímavá kriminálka, nič tak šialene prešpekulovaného, ale zas ani zábavného, či poučného. Keď som bol na základnej škole a napísal som menšiu kriminálku, tak mi učiteľka povedala, že to bolo lepšie než od Agáty Christie, aby ma posmelila a niekedy mám dojem, že som mal niečo aj poriadne napísať, lebo pre mňa je to toto a aj mnohé moderné dosť slabé. ()

Reklama

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Je zcela samozřejmé, že v počátcích byl Hercule Poirot mladší, hubenější a měl po boku Arthura Hastingse a slečnu Lemonovou, a takhle s námi pobýval většinu času. Stejně jsem nikdy nechápala, proč se Hastings nedal dohromady právě s touto slečnou, ale do toho nemám co mluvit. Mně se ale úplně nejvíce líbily ty díly, kdy už byl Hercule Poirot starší, silnější a sám, na všechno. Byly to ponurejší, temnější díly, ale patří k těm mým opravdu oblíbeným. Orient Express jim svou depresivní atmosférou kraluje. Hercula Poirota mám ráda kvůli té době, chtěla bych se umět česat, strojit a líčit jako všechny ty dámy tam, potkávat uhlazené pány v nažehlených oblecích a stolovat a bavit se, jako v těch dobách, to je to, co se mi na tomto seriálu tak moc líbí a za co obdivuju všechny lidi, kteří se na něm po této stránce vyřádili. Ale nepochybně, příběhy jsou nápadité a promyšlené a miluju tu Poirotovu finální společenskou seanci, na které předvádí své myšlenkové pochody a také jeho gesta, zvyky, projevy, to se panu Suchetovi opravdu moc povedlo a pro mě jiný Poirot neexistuje! Jen u jednoho dílu jsem poznala, kdo je vrah a u dalších pak už většinou také, ale jen kvůli dabingu, kdo nechce vědět víc, nečtěte dál! spoiler (většinou vraha dabují známější dabéři) spoiler. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni ostatní představitelé Poirota, s Branaghem v čele, se můžou jít klouzat, Hercule Poirot je pouze jeden a to David Suchet. Ten postavu belgického detektiva zahrál s takovou grácií, že všechny další adaptace jsou už vlastně úplně zbytečné. Seriál samotný je pak přesně ta dávka anglického suchého humoru a jakési elegance (zazní v této sérii vůbec nějaké sprosté slovo? Třeba 'kurva'?), která člověka vždycky potěší. Protože i když se v něm řeší mordy, krádeže a další radovánky, je jednomu při jeho sledování tak nějak dobře po těle. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejslavnější seriál podle Agathy Christie je i u nás blahoslavený Poirot. Pominu-li žádný zájem, který chovám k Marplové a naopak laskavou náklonnost k Tommymu a Pentličce, můžu být s více než dvacetiletým vývojem seriálového Poirota spokojená. Určitě jsou příjemnější delší příběhy, ty hodinové epizody ze začátku přeci jenom poněkud zestárly, ale souhrnně je možné se k seriálu pravidelně vracet a vždycky v něm objevit cosi nového, poutavého. Ideální časy jsou zde zakonzervovány stejně kvalitně jako půvaby slečny Lemonové. Za celou éru prošlo seriálem mnoho příjemných tváří, včetně překvapivé kombinace Joely Richardson, Paris Jefferson, Jaime Murray, Emily Blunt nebo Johna Hannaha. Letos se sice velmi těším na nové epizody Partners in Crime, ale po těch letech jsem si jistá, že na Poirota nikdy nezapomenu. Šedé buňky mozkové jsou toho ostatně důkazem. ()

Galerie (430)

Zajímavosti (129)

  • Natáčanie prebiehalo v Londýne, konkrétne na moste Albert Bridge a Surbiton Railway Station, 21 Victoria Road. (dyfur)
  • Příchod Poirota (David Suchet) a dalších hostů na Shaitanův večírek se natáčel v Leighton House v Londýně. Dům se nachází ve čtvrti Kensington a patřil umělci lordu Fredericovi Leightonovi. Dům je přepychově vybaven suvenýry dovezenými z jeho cest po světě a dnes je zpřístupněn veřejnosti jako muzeum. (JenYu)
  • David Suchet byl podstatně štíhlejší než postava Hercula Poirota, a tak aby dosáhl potřebné zavalitosti, nosil po celou dobu natáčení pod oblekem vycpávky a škrobený límec, v němž jeho krk působil mohutněji. Zpočátku si také nechával zkracovat vlasy na temeni, aby se i proplešatělostí Poirotovi přiblížil. (Hans.)

Reklama

Reklama