Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele ABC1 k tomuto seriálu (3)

Vražda na golfovém hřišti (1996) (S06E03) 

Většina detektivek s Poirotem skutečně patří mezi klenoty..jak píší někteří diskutující...jen kdyby se scénárista a případně i režisér drželi krucifix předlohy!!! Kdyby mně patřila autorská práva, nikdy bych nedovolila takové změny v logice děje...chápu, že někdy je nutné ubrat postavy, ale takhle ne...kdo má čas a náladu, ať si to raději přečte...v knize vystupují 2 dívky (dvojčata), do jedné z nich se Hastings zamiluje, aniž má tušení o existenci druhé...tudíž logicky nakonec jedna zůstane se synem p. Renauldové, druhá pokud si to dobře pamatuji, skutečně vezme Hastingse..jinak nedává smysl, proč by šla do vězení za někoho, koho už nemiluje??? Pokus o vraždu na p. Renauldové je v knize injekční stříkačkou, aby to vypadalo jako infarkt!!! Jenom skutečný debil by hned ten večer, co matka prohláší, že syna vydědí, ji uškrtil!!!! Poirot hlídá dům s Hastingsem a myslí, že je vše v pořádku, pozorují profil Marty, která snad šje, ale tu mezitím nahradí matka, která má stejný profil jako dcera a Marta se vyplíží ven vraždit.... ještě bych dokázala pochopit změny, které by už tak skvělé detektivky vylepšily, ale zatím jsem na takovou nenašla, bohužel.. ()

Třetí dívka (2008) (S11E03) 

Mě bohužel tento díl nenadchnul, znám předlohu, která mi přišla daleko zajímavější, tady se mi zdála zápletka poněkud překombinovaná...a také dabing pana Meduny mě příliš neoslovil, mnhem lépe mému uchu lahodil pan Kostka, ale to je samozřejmě subjektivní...závěrečná řeč mi i proto přišla až hysterická. ()

Opona - Poirotův poslední případ (2013) (S13E05) 

V posledním díle dle mého mínění podal D. Suchet nejlepší herecký výkon! Kamera, režie i dabing velmi dobré, malé odchylky od knihy jsem ani nevnímala..naštěstí se to obešlo bez citového vydírání diváka, což nesnáším a nostalgie bylo pro mě tak akorát…Byly to výborné časy..!!! Díky Agatho, díky Davide i všichni ostatní, kteří jste se podíleli na výborném výsledku tohoto skvělého seriálu. ()

Reklama

Reklama