Reklama

Reklama

John Wick: Kapitola 4

  • USA John Wick: Chapter 4 (více)
Trailer 3

John Wick (Keanu Reeves) odhalí cestu, jak porazit Nejvyšší radu. Než se mu však podaří získat svobodu, musí čelit novému nepříteli, který má mocné spojence po celém světě. Bude to o to težší, že nová spojenectví mění staré přátele v nepřátele... (Vertical Entertainment)

Videa (18)

Trailer 3

Recenze (832)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čo sa dialo v prvej, druhej a tretej časti si už vôbec nepamätám, samozrejme okrem nejakej tej akcie. Možno aj preto, že som neriešil všetky dejové línie a kauzalitu, som si film užil viac ako som si vopred myslel. Máme tu opäť eye candy záležitosť ako v dvojke, rozumej lokácie a nie priamo choreografiu akčných scén, tá ma nikdy príliš nebrala. Ale pozor, všetky akčné scény sa odohrávajú v noci, takže tie svetové lokácie si užijete iným spôsobom než napríklad v Bondovi či v Mission: Impossible. Herci sú skvele typologicky vybratí a stopáž som vôbec neriešil, takže nemám dôvod dávať priemerné hodnotenie ako naposledy. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Brutální akční jizda,která v sobě opakuje už viděné a přijde s pár novými nápady v přehnané délce ke třem hodinám. Pro mě je to už skoro karikatura a definice zbytečných scén a postav (kdo měl kdy význam kromě Johna?). Přesto jde o úžasnou ukázku schopností dnešních kaskadérů, techniky, fyzického odhodlání a choreografie. Střelnice v domě že Sacrecour "že shora" je naprosto luxusní. Mytologie ani příběh už nemá co nabídnout. Jsem rád, že je (snad) konec. PS: kdyby Donnie Yen řekl,že s ním je síla,dal bych 5 za ten crossover. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Sice už trochu recyklující, ale pořád zábavná akční pecka bez jediného nudného místa i v takřka tříhodinové stopáži. A s prozatím nejhezčím zakončením ze všech dílů série. Bill Skarsgård ukázkovým buržoázním záporákem, Donnie Yen první vedlejší postavou série, která se vyrovná Wickovi a současně není jednorozměrným padouchem. RPG záběry v místnostech ze shora pecka, jízdu v protisměru na kruháči kolem pařížského Vítězného oblouku bych ale z Mission: Impossible nepřebíral, protože to táto stejně vysoce stojící série nemá za potřeby. Větší míra nadhledu (rádio hitovky z Eiffelovky, dlouhý pád ze schodů) při té předimenzovanosti všeho více než potěšila. Výprava samozřejmě opět koulervoucí. Mladou Japonku Rinu Sawayama doufám uvidíme i v pětce. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Až nestoudně opulentní vizuál a impozantní akční sekvence, bohužel velmi prkenné co do hereckých kreací a konverzačních scén. Občas se mi to zdálo až trochu srandovní z hlediska toho, co protagonista přežije, stejně tak nesestřelitelnost slepého antihrdiny mlátila do očí. Tomu jsem zkrátka moc nevěřil. Mám s tím filmem tedy řadu problémů, není mi třeba ještě zcela sympatické, že se trochu nafoukaně tváří jako kinematografický milník, když jde v podstatě jen o akční béčko ...a ten svět také není vybudován úplně neprůstřelně - zajímalo by mě třeba, jak se hrdina evidentně víceméně bezproblémově pohybuje po světě, když zvládne vystřídat tolik destinací. Ale můžu tomu dát tři hvězdy, když stejné hodnocení ode mne dostaly o mnoho úrovní horší řadové akčňáky z Netflixu? No, nemůžu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

John Wick se může směle přidat k Avengers, a v návaznosti na to bude rovnou potřeba překopat žebříček nejmocnějších hrdinů Marvelu, protože to, co Keanu na plátně předvádí, už je vážně úsměvné. Hvězda navíc za super scénu z ptačí perspektivy, jinak ale asi začínám bejt na tuhle hlasitou nesmrtelnost starej. Ale zase takovej Kulhánek z toho musí mít vyloženě radost, to ne že ne. [IMAX] ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • Tato série měla být původně trilogie, ale po úspěších předchozích dílů se tvůrci rozhodli, že chtějí tento svět a příběh rozšířit. (Sebule)
  • Natáčení probíhalo na poušti Wadi Rum v Jordánsku, Berlíně, v Paříží ve čtvrti Montmartre (bazilika Sacré-Cœur), v japonské Ósace, New Yorku v USA a ve Studio Babelsberg v Postupimi (Německo). Natáčelo se od 28. června do října 2021 (produkce probíhala už v srpnu 2020). (noelcoward73)
  • Kaskadérský koordinátor (a režisér druhého štábu) Scott Rogers řekl, že je obzvlášť hrdý na akční scénu u pařížského Vítězného oblouku, kterou se snažili natočit spíše jako “wickovský souboj” než jako klasickou automobilovou honičku. Důležité přitom bylo, aby byl sám Keanu Reeves (John Wick) co nejčastěji vidět doopravdy v akci. Herec tedy s přípravou na tuto scénu začal už dobrých devět měsíců před jejím natáčením a samotná choreografie a střihová skladba pak byly přizpůsobeny jeho schopnostem. Které byly, podle režiséra Chada Stahelského, mimořádné: "Zkuste mi najít kteréhokoli herce v Hollywoodu, který umí řídit líp, než Keanu Reeves. A počítám i všechna ta veliká jména a akční esa – asi víte, o kom mluvím. Klidně ať tuhle hozenou rukavici někdo zvedne – Keanu přešoféruje kohokoli z nich!" (NIRO)

Související novinky

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (více)

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

22.02.2024

Fanoušci zabijáka Johna Wicka a herečky Any de Armas budou muset zatlačit slzu zklamání, na jejich společné akční dobrodružství si budou nakonec muset počkat výrazně déle. Dlouho připravovaný a mimo… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Keanu Reeves si přál ve Wickovi definitivní smrt

Keanu Reeves si přál ve Wickovi definitivní smrt

19.09.2023

Jak poznáte, že už má herec nějaké role plné zuby? Tak třeba tak, že při natáčení na kolenou prosí režiséra, aby ho zabil. Tedy alespoň ve filmu. Přesně to byl údajně případ Keanu Reevese (Matrix,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno