Reklama

Reklama

Z

Trailer

Obsahy(1)

Rodina začne byť terorizovaná imaginárnym priateľom ich osemročného syna. (DoubleFucker)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

tron 

všechny recenze uživatele

Mňa to bavilo. Koniec je čudný, na strane druhej mu nemožno uprieť snahu o originalitu (narážam na spôsob, akým sa hlavná hrdinka rozhodla bojovať - či skôr nebojovať? - proti ústrednému monštru). Netvor je väčšinu času rafinovane ukrytý v tme, šere, tieňoch a náznakoch, čo funguje už minimálne od Čeľustí z roku 1975 (vlastne ani nie je na 100% isté, že existuje). Herci mi nepripadali príliš sympatickí (samozrejme až na Stephena McHattieho z nezabudnuteľného Pontypoolu) a postavy konali často nie príliš logicky. Ale inak to malo správne zahustenú, znepokojivú atmosféru a pár nepríjemných, mrazivých scénok. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hodný chlapec Josh si najde imaginárního přítele Z a pod jeho vlivem se změní ve spratka. Spolužáky napadá fyzicky i verbálně, je vyloučen ze školy a doma se stává tvrdohlavým. Jeho závislost na Z se stává posedlostí a matka hledá pomoc u doktora Seagera. Otec Joshe je nad věcí, a tak manželce Beth nevěří, že sama Z viděla. Jenže s imaginárním přítelem se to má nakonec úplně jinak, což ke své hrůze Beth sice zjistí, ale už je pozdě.... Z není duch ani démon, což jsem uvítal, jelikož zejména duchařiny posledních let zmírají na souchotě. Ač je stopáž milosrdně krátká, film bych klidně ukončil v momentě, kdy Beth zanechá syna u sestry a vstupuje do domu, jehož dveře se samy otevřou...ale budiž, nakonec jsem byl vcelku spokojen. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Vcelku originální variace na horor o imaginárních přátelích malých dětí, která není až tak předvídatelná a nabídne i pár nepříjemných výjevů. Samozřejmě je to úplně to nejklasičtější duchařské béčko, ale vlastně si vzpomínám, že mě ten film vůbec ničím neštval a v dnešní době oceňuji už jen to. V podstatě úplně nenáročná jednohubka, která dokáže i trochu postrašit. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Po pozretí filmu Come Play som chcel vidieť podobne ladene filmy. Tak, že znova si pozriem tento, či to teraz nebude lepšie ako keď som ho videl prvýkrát a už som si ho moc nepamätal. Tak z 2* zvyšujem na 3*. Dôvod je hlavne preto, že je dobre natočený a má pár atmosférických momentov. Z je tu vnímaný hlavne ako nejaká neviditeľná sila a mihne sa tu naozaj len párkrát. V tom vidím chybu filmu, lebo keby ho bolo viac vidieť, bolo by to i viac intenzívnejšie, hutnejšie a aj krvavejšie. Tá krv a všetko okolo toho tu, tiež dosť chýbala. Pre detského diváka jasná voľba,ale pre dospelého, len jedno hubka, ktorá neurazí, ale určite ani nenadchne. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rutina, která v rámci podobně laděných záležitostí sice nenabízí nic nového, ale dokáže v pohodě zabavit. Hodně pomáhá, že Christensen se nezaobírá s nějakou zbytečnou předehrou a imaginární kamarád se tak (ne)objevuje hned na začátku. Díky tomu a rozumné stopáži se pořád něco děje. Mínusem je chybějící atmosféra. Pokud jde o tu mírně zneklidňující, tak je vše OK, ale ta tíživá a temná v druhé polovině hodně chyběla. A chyběl mi i samotný Z, který se objevil asi tak třikrát a pokaždé jen na prchavý okamžik. Přitom i z těch několika málo vteřin bylo znát, že tenhle parchant má potenciál. Škoda. Každopádně režisér od minula povyrostl, tak to třeba příště bude zase o něco lepší. 60% ()

Reklama

Reklama