Reklama

Reklama

Bláznivá mise

  • Hongkong Aces Go Places (více)

Obsahy(1)

Zločinec světového formátu King Kong (Sam Hui) uloupí diamanty v hodnotě třiceti milionů dolarů. Jediná stopa, kterou zanechá na místě činu je bílá rukavice. A to je kámen úrazu, protože Bílá Rukavice je též známý zloděj drahokamů, který se však snaží posledních pár let sekat dobrotu. Ale diskutujte s italskou mafií. Má tak jedinou šanci, získat uloupené bohatství zpátky. Po jeho stopě se vydává nejlepší americký detektiv původem z Hong Kongu Albert Au přezdívaný Kodyžak (Karl Maka). Spoluprací s místní tvrdou policejní seržantkou Hatung (Sylvia Chang) zjistí, kdo má ve skutečnosti diamanty u sebe. Jenže to není tak docela pravda, protože King Kongův kumpán je ukryl na tajném místě a pak se nechal in flagranti chytit žárlivým a ochranářským bratrem, šéfem gangu. Těsně před smrtí ještě King Kongovi prozradí, že na zadní partie dvou svých dívek nechal vytetovat cestu k pokladu. Bláznivá mise plná honiček a humoru tak může začít... (monolog)

(více)

Recenze (76)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Blázniviny z hongkongské produkce obvykle nevyhledávám, ale když za mnou dorazí bez pozvání, tak se jim statečně nevyhýbám. První díl Bláznivé mise jsem však viděl příliš dávno (včera) na to, abych si ještě pamatoval, o čem to vlastně bylo. Ono je to vlastně jedno, protože je to jen šikmooký úlet se vzteklou policajtkou, sympatickým zločincem a geniálním detektivem panterovského typu. Nezapomenutelný zážitek to tedy sice nebyl, ale důvod ke zhlédnutí dalších dílů rozhodně ano. ()

Yambo 

všechny recenze uživatele

U filmů co jsem miloval v dětství se vždy trochu bojím. Často totiž těch pár desetiletí změní vkus a na co se s láskou vzpomínalo, to přijde jako neskutečná blbost. Tak to tady nehrozí!!! Je to ujeté, akční, zábavné, dokonalé. Oba hlavní borce i s policajtkou miluju a milovat budu i za další dvě tři dekády. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvy diel pefektnej akcno komedialnej serie, ktoru som za detskych cias zboznoval a aj po rokoc stale stoji za to. Mame tu sympaticke hlavne duo. Sibalsky zlodej Sam Hui (o ktorom som si ja nikdy na rozdiel od niektorych nemyslel, ze ho hra Jackie Chan aj ked v tomto filme ma rovnaky uces aky väcsinou nosil Jackie) a holohlavy detektiv Kodyjack. ICh nesutale postuchovanie je neskutocne zabavne. Nesmie chybat ani kraska Sylvia Chang. Vo vedlajsich ulohach niekolko vtipnych postaviciek. Napriklad tentokrat celkom normalne pôsobiaci Dean Shek. Humor je miestami na urovni detinskych parodii, ale je tak roztomily, ze ma stale bavi. No a samozrejme nesmu chybat akcne sceny, ktore tentokrat nie su zalozene na bitkach, kedze v hlavnych ulohach nie su ziadny borci, ale dockame sa rôznych nahanaciek, blaznivych kaskaderskych kuskov a najviac ma bavia bondovske kusky s rôznymi vynaliezavymi hrackami. Napriklad finale s vybuchujucimi autickami. Ale oproti dvojke tu toho este nie je tak vela ako by som si prial. Za zmienku stoji este ustredny hudobny motiv, ktory je proste nezabudnutelny. Rovnako ako cely film. Takze davam spokojnych 8/10. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mno, takze zas s dotycnymi mentalmi nesuhlasim ohladom tejto "super genialnej hong kongskej komedie". Cinska kinematoghrafia a dost aj hong kongska ide mimo chapanie vacsiny europskych divakov. Ono totiz ceskoslovenska porovnavacia baza je Europa, a nie tieto cinske a hongkongske filmy. Humoru osobne nechapem, zasmiat sa nebolo na com, jedno nezname sikmoocko vedla druheho ..... ne, ne, tato komedia sla vzdy mimo mna. 30 % ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Tak som dostal strašnú chuť po rokoch to znovu vidieť. A zistil som, že som to vlastne nikdy nevidel, pomýlil som si jednotku s dvojkou a nebol som v tom sám. Každopáde tento diel funguje ako taký rozbeh, bavil som sa celý čas, len som mal stále taký pocit ako by to bolo len nejaké demo, pôsobilo to takým nedokončeným dojmom. Celý film sa rúti dopredu ako Usain Bolt keď má hnačku, čo celkom úspešne maskuje fakt, že jednotlivé scénky sú akosi rozohrané a nedokončené. Trebárs taká scéna v opere, keď je Kodyžak navlečený v kostýme imperátora Minga. Z toho by sa dalo vyťažiť viac, naši dvaja hrdinovia proste len vpadnú na javisko a hneď zasa vypadnú. Pritom Karl Maka by sa mohol vyblázniť dosýtosti, je to taký čínsky Jim Carrey. Podobne je na tom aj finále. Tie hračkárske autíčka sú ale bombové, doslova. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama