Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (61)

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Příběhově mi to přijde stejně kvalitní jako jednička. I když nějak ve dvou třetinách už nahánění po městečku tak nějak ztrácí dech a vůbec by nevadilo trochu zkrácení a to i o úplně zbytečný a skoro vadící milostný trojúhelník. Což by se dalo nahradit naopak naprosto nerozvinutým progresem k "párkovému" dobrému konci, který se objeví uměle a čekáte ho jen proto, že se prostě viditelně blíží konec filmu. Nebe a biblické vtípky fungují, ale tak nějak jako by každou scénu psal někdo jiný. Kupříkladu scéna kolem nebeské kuchyně na začátku je nudná a vtípky prvoplánovité. Vzápětí však přijde zkoušení kolem očistce a u toho se člověk válí smíchy. Záporáci jsou těžce nesympatyčtí a to včetně Lišky (vzpomeňme naopak na jeho "aničku kozí nožičku"), v nebi funguje Issová, Bartoška, či třeba i Abrhám. Vedle toho Osvaldová, Bílá působí neuměle jak z "trošku" jiného původu. Horáčkova přítomnost je z WTF úrovně. Kerenes je nahraditelná, možná i lépe. Ale trpí také tím, že jí scénář přisuzuje nelogické chování. Čtvrtníčková dle mého herecky nedorostlá. Dyk nevýrazný. Polívka nečekaně výborný.

plakát

Nekonečný příběh (2001) (seriál) odpad!

Ten film byl tak blbej až místy bavil (při čtení :) Nejvíc pobavilo jak frajer z říše fantazie neumí jíst ve skutečném světě zmrzlinu ale vzápětí chytne skateboard a začne si to drandit jako největší borec. Zajímavé bylo i sledování "vyvoleného" bastiana, jehož postava neměla v podstatě žádný účel. Neudělal nic. Nic se kolem něho nedělo a kdyby tam nebyl, vlastně by se nic nestalo. - sleduju že to je asi seriál, potom jsem to asi neviděl celé, ale asi jen nějakou finálovou hodinu, nebo nějaký pseudosestřih do filmové podoby.

plakát

Hudební masakry (2013) (pořad) 

souhlasím s ostatními, že seriál je pod informační úrovní blogu. To rozpitvání a odůvodnění masakru v psané formě tady naprosto chybí. Jakékoliv hodnocení obsahu je tak necháno na divákovi. Není to dle mého potom už tedy kritika, ale pouhé pouštění čehosi dle autora nevhodného. Na samotný kvalitnější blog potom hází seriál špatné světlo a diváka neznalého blogu odradí.

plakát

Uzavřený případ (2005) (seriál) 

včera jsem viděl kousek dílu tohoto seriálu, chvíli jsem si myslel že to je komedie, prostě jsem si jinak nedovedl vysvětlit, že se ženská které celý tým zkušeně vypadajících detektivů říkal "šéfko", může chovat jako rozmazlená puberťačka a během pěti minut ji dvakrát podřízení vynesli na rameni z místa činu ohroženého bombou. Později jsem pochopil že o komediální seriál nejde a myslí to fakt vážně! Asi bych normálně nedal hodnocení seriálu po čtvthodině sledování. Ale takhle ženská se chce vyrovnat huse z prvního flynna carsona a to je co říct.

plakát

Rumový deník (2011) 

Jsem velký fanda karibského prostředí a karibského rumu. Ale bohužel mi tento film vyvolal nejvýš několik vzpomínek. Jinak vcelku zbytečně ztrávený čas. Celý film budete hledat z které drobné zápletky se odvine zápletka hlavní a najednou bude konec.

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

Po první sérii: Od začátku jsem tušil že v případě seriálu mě čeká navíc nějaká vata, no dalo by se to přežít. Ale u seriálu bych čekal mnohem propracovanější chování postav v propracovaném světě. To tady bohužel nenajdete. Pitomé chování si může dovolit hrdina ve filmu odehrávajícím se v místě a čase. Ale hrdinové přežívající celé měsíce v postapokalyptickém světě plném zombiků asi ne. Během dílů se budete pouze divit, jak se všichni mohli dožít začátku seriálu. Ale jak mnozí jiní zmiňují, má to občas napětí, občas nový nápad (překrytý hromadami žánrových klišé) a masky a takové ty pitominy kolem, co já vim, výprava se tomu asi říká. Po druhé sérii (a se spoilerem): V této řadě budete koukat na nekonečné párování hlavních postav aby si mohli povídat a povídat a povídat. Ti co si zrovna nebudou povídat budou dělat neskutečně hloupé věci, jako vydávat se osaměle na výpravy a to včetně dětí, které nikdo nehlídá. Pokud nepočítám poslední akční díl, tak se v sérii hlavním hrdinům odehraje asi šest nebo sedm zranění z neopatrnosti a nešikovnosti a jen jedno kousnutím zombíkem. Bude tu říznutí o plech, prostřelení vlastního boku kuší, postřelení puškou (dvakrát), autonehoda, napíchnutí na plot, rvačka. A to vše za chování sedící na piknik v parku, nikoliv však na postapokalyptický svět. Jestli vám přišlo v první sérii divné táboření v lese ve stanech. Tak tady budete kroutit hlavou ještě víc. Omlouvá mě, že jsem marodil a nemohl z postele, jinak bych tohle nikdy nedokoukal.

plakát

Hon na čarodějnice (2011) 

Není to dost fantasy aby jsem se bavil oživlými mýty o čarodějnicích a démonech. Takže to je nepovedený historický film působící jako obhajoba čarodějnických procesů. Kromě standardních nedostatků ohledně prázdného děje plného klišé, pitomých a zbytečných dialogů, to je ovšem to rádoby historické prostředí. Úryvek z bitev křížových válek není uvěřitelný (na tyto natáčecí dny asi nebyli k dispozici koně). Dva poutníci blábolící o potřebě zásob jídla procházející stády nikomu nepatřících koz. A další kraviny včetně stokrát slyšených keců o víře a bohu. Jediným plusem pro mě tak byl Ron Perlman. Cage tam pasoval, ale jen proto, že on už je prostě takovej béčkař z povolání. Jediné čím si to u mě ještě může napravit je oživení Fumanchu z traileru k filmu SS vlkodlačky :) (fake trailer v grindhouse). Jo, dodám, že film působí levně, což je klasicky zkrýváno rychlým střihem v temnotě.

plakát

It's Always Sunny in Philadelphia (2005) (seriál) 

Ujetá partička. Předpokládám že tvůrci si řekli že Přátelé jsou slaďoučcí jako cukrkandl, tak napíšeme něco co bude ve všech směrech pravým opakem.

plakát

Pán času (2005) (seriál) 

Toto je seriál na kterém ulítávám již několik týdnů. A po téměř třech řadách si tak můžu dovolit hodnotit. Seriál je spojením toho nejlepšího ze star treku a akt x za příměsi červeného trpaslíka :) Hlavně v první řadě je velký důraz na nadsázku a anglický humor. Tvůrci si díky hlavní zápletce můžou dovolit jakékoliv mimozemské nebo mýtické téma tak je vždy dost rozmanitého materiálu. Proto je znát občas jistá nevyváženost. Některé díly jsou až hororové, některé lehčí. Od druhé řady jsou znát větší finanční zdroje. Triky, výprava a podobně jde hodně nahoru. Všiml jsem si tak i něčeho podobného co je znát např. v nových dílech star wars. S více penězi si tvůrci můžou dovolit více všeho, ale už si musí podržet původní chudé návrhy (ve SW je to znát hlavně na předpotopních kostýmech uniforem navržených do starých dílů, zde například na primitivní podobě ufounů které se vyskytli jak v první tak i v dalších řadách. Ale kolem a kolem výborný a zábavný seriál pro fanoušky scifi a tajemna. Dodám že představitel doktora z první řady mě velmi bavil a po změně jsem byl celkem zklamaný, ale zvyk je zvyk a po další řadě už mi seděl i nový (tzv. efekt dabingérů Homera Simpsona :)

plakát

Camp Rock 2: Velký koncert (2010) (TV film) odpad!

aaaa moje oči, vykřikl jsem a zakryl je. Nepomohlo, protože tu hlavní sodu dostávali uši. Ne nevydržel jsem to celé. Jednička mi naštěstí ušla, ale dlouho jsem chtěl vïdět jeden z dílů protože jsem bláhově čekal něco jako Školu ro(c)ku. Odkazy na skutečně rockové kapely, jejich melodie, jejich kulturu. Jaký to hrozný omyl. Nic z toho, i když si odmyslíme infantilní děj, tak ta muzika (a že muzikály mám rád) rozhodně není rock. Rozumím že v cílové skupině se to asi ujme. Ale každý starší dvaceti let ať se tomu raději vyhne. Místo toho raději doporučuju zmíněnou Školu rocku, kde je skutečná muzika a která si navíc na nic nehraje a kde nezabere děj, tak zabere nadsázka. Dodatek: právě jsem si v ostatních příspěvcí všiml a v titulku ověřil že má jít o komedii :) dobře že to tu je napsané.