Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam (Caitlin Custer), mladá žena hledající práci, si všimne nabídky v místním pohřebním ústavu. Kontaktuje tedy jeho správce s příznačným jménem pana Montgomeryho Darka (Clancy Brown) a stává se jeho novou asistentkou. Při společné prohlídce márnicí vypráví pan Dark několik děsivých příběhů z temné historie města Raven's End a těch, kteří v něm zemřeli. (Hernycztek)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (92)

borec999 

všechny recenze uživatele

Úvod s Clancym Brownom ako šéfom márnice ešte ušiel, no potom to bolo každou minútou len a len horšie. Svojimi poviedkami, resp. poňatím mi film pripomína "horory" od Guillerma  Del Tora alebo aj nedávne Nočné mory z temnôt- farebné, historické, mierne fantasy, trocha CGI a silou mocou tváriace sa desivo, pričom vlastne desivé a strašidelné to nie je vôbec, ba naopak- miestami je to až nechcene smiešne, pričom ale odľahčená hororová komédia v ktorej ide viac o pobavenie diváka ako o horor to tiež nie je. Takýto štýl "detských hororov" a Mortuary Collection konkrétne, mi vôbec nesedí a preto len 1*. Nebál som sa, nesmial som sa, len som sa nudil... 15% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vynikající hororová antologie, která patří k tomu nejlepšímu, co jsem měl možnost letos vidět. Jednotlivé příběhy jsou zasazeny do 50,60,70 a 80 let a oldschool atmosféra je naprosto bezkonkurenční. Příběh se zaměřuje na creepy staršího chlápka vlastnící márnici, ke kterému se přihlásí sympatická blondýnka žádat o práci asistentky a mezitím si vykládají hororové příběhy mrtvých lidí. První nejkratší povídka se odehrává na toaletě, kde se skrývá pěkné monstrum evokující The Thing. Druhá povídka o mladém šovínistovi, který bude tvrdě potrestán za sex bez kondomu. Jeden z nejzvrhlejších a nejoriginalnějších nápadů posledních let. Třetí povídka je o muži, jehož žena je velmi nemocná, začíná být na obtíž a rád by se jí zbavil, ale né vše jde podle plánu.Černohumorné a drsné. Čtvrtá povídka je o psychopatickém sériovém vrahovi dětí, který napadne babysitterku a boj o život začíná. Ještě zde máme nějaké ucelení příběhu, které nabídne jeden nečekaný zvrat. Pro mne perfektní záležitost, kde ani jeden segment nepůsobí navíc, každá povídka je nadprůměrná, skvěle natočená, atmosféricky působivá a hlavně se zde nešetří s gore a praktickými efekty, což mě fascinovalo samozřejmě nejvíc. Úžasná věc, ke které se budu nejspíš často vracet. Příběh****, Akce*** Humor**, Násilí*****, Zábavnost*****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra*****, Napětí****. 9/10. ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Hororové antologie nemám příliš v lásce, jelikož na rozdíl od klasické narativní formy divákovi zpravidla nedokážou nabídnout tak komplexní a hluboké ponoření se do fikčního světa příběhu. A ne jinak tomu je i v případě snímku The Mortuary Collection, který místy působí jako neškodná rodinná zábava. Debutující režisér Ryan Spindell klade důraz na naprosté nepodstatnosti, například v podobě retrostylizace, a přitom mu zcela uniká primární funkce hororu. Jednotlivé segmenty postrádají napětí, jejich rozuzlení lze velmi snadno předvídat a znechutí pouze mrzkou kvalitou počítačové animace. Jakožto zdejší hororový expert uděluji antologii The Mortuary Collection prachbídnou jednu slabší hvězdu a fanouškům žánru ho k projekci v žádném případě nedoporučuji. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Hororová antologie s podmanivou výpravou! Clancy Brown si střihl velmi charismatického vypravěče ze staré školy, který jako by z oka vypadl Angusu Scrimmovi ze série Phantasm. Líbila se mi ta sebeuvědomělost, kdy postavy rámcového příběhu průběžně komentují vyprávěné historky a vypichují nedostatky a pochybnosti, které by mohly napadnout i diváka. Zároveň potěší, že všechny povídky jsou různými detaily provázané, ale hlavně že jsou všechny konzistentní a stejnou měrou zajímavé. Jen ten rámcový příběh je na konci už poněkud přitažený za vlasy a finální zvrat tam tlačí až moc na sílu, nejde ale o nic, co by podkopalo celkově pozitivní dojem z celého snímku, který je velmi solidním povídkovým hororem. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„SVĚT NENÍ STVOŘEN Z ATOMŮ. JE STVOŘEN Z PŘÍBĚHŮ....“ /// Hororový příběhy vložený do hororovýho příběhu. Hezky vyprávěný, sympaticky obsazený, esteticky ztvárněný, ladně ozvučený… vážně se mi to líbí! Bez nějakýho tlačení na pilu, bez zbytečných předeher… příběhy s ponaučením, že každej špatnej skutek je po zásluze… no dyť víte. Něco baví víc, něco míň, něco zase hodně – hezká skládačka s dobrým vypravěčem (což Clancy Brown rozhodně je). Možná to všechno kolem těch příběhů je dělaný až moc na efekt… ovšem, když se to umí, tak je to v pořádku! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju tu o Zoubkový víle. 2.) Mám knihovnu plnou svejch příběhů. 3.) Thx za titule „zandera“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama