Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam (Caitlin Custer), mladá žena hledající práci, si všimne nabídky v místním pohřebním ústavu. Kontaktuje tedy jeho správce s příznačným jménem pana Montgomeryho Darka (Clancy Brown) a stává se jeho novou asistentkou. Při společné prohlídce márnicí vypráví pan Dark několik děsivých příběhů z temné historie města Raven's End a těch, kteří v něm zemřeli. (Hernycztek)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (92)

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Hneď z prvých záberov sa na mňa valil kolotočársky vizuál. Veľkolepý rozjazd a pestrými farbami hýriaci jas v ťažkej retro atmosfére ma okamžite vrátil v čase do 90. rokov 20. storočia k hororovým antológiám, seriálom a programom, ktorými nás sprevádzal nejaký teatrálny rozprávač, čo súkal z rukáva svoje múdosti a iné frázy, akože mimochodom komentoval príbehy, trochu nešikovne kládol otázky a dával nám chrobáka do hlavy. Aj tu je pán Dark, pohrebný rečník a prvoplánový funebrák. Tie jeho poviedky boli strašné. Prevládal v nich čierny humor a žánrovo sa približovali ku groteske. A príbeh o prezervatívoch? To bola čistá agitka, ktorú by mohli premietať ako odstrašujúci príklad v rámci výchovy k partnerstvu, manželstvu a rodičovstvu. Treba sa správať zodpovedne. Nepokazme si to! ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Úvod s Clancym Brownom ako šéfom márnice ešte ušiel, no potom to bolo každou minútou len a len horšie. Svojimi poviedkami, resp. poňatím mi film pripomína "horory" od Guillerma  Del Tora alebo aj nedávne Nočné mory z temnôt- farebné, historické, mierne fantasy, trocha CGI a silou mocou tváriace sa desivo, pričom vlastne desivé a strašidelné to nie je vôbec, ba naopak- miestami je to až nechcene smiešne, pričom ale odľahčená hororová komédia v ktorej ide viac o pobavenie diváka ako o horor to tiež nie je. Takýto štýl "detských hororov" a Mortuary Collection konkrétne, mi vôbec nesedí a preto len 1*. Nebál som sa, nesmial som sa, len som sa nudil... 15% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vizuál je nadmíru vydařený, místy téměř Burtona nebo Gilliama evokující. Je tedy s o to větším podivem, že někomu stojí za to vyhodit fůru prachů a dát si takovou práci s výpravou na tak jalový scénář. Není to dílko ani horrorové, ani komediální, zjevně mělo být něco mezi tím, ale nefunguje to, aspoň ne na mě. Spojovací linie příběhů je slabý průměr s nevyužitým potenciálem... vlastně stejně tak i první povídka ("zlodějka"). Druhá ("těhotný") je hodně trapná kravina, třetí ("humánní euthanasie se surovým doražením a následnou kvadraturou kataleptické manželky") by mohla být slušná, nebýt příšerného týpka v hlaroli a celkové grotesknosti. Jen čtvrtá je nadprůměrná, s dobrou zápletkou i pointou, a to díky tomu, že je to (jak jsem pochopil) rejžův předcházející kraťas z r.2015 do filmu zakomponovaný. Jen kvůli závěrečné čtvrtině a celkové estetické stránce dávám třetí. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nepočítám-li nedávno zhlédnutý Necronomicon, moc hororových či mysterozních antologií jsem v poslední době neviděl a po The Mortuary Collection mám chuť oprášit dávno viděné či objevit něco nového. Krátké a skvěle vypointované příběhy prostě mají své kouzlo a v této "kolekci z márnice" se všechno povedlo prakticky na jedničku. Od skvělé volby vypravěče v podobě Clancy Browna, přes gotickou atmosféru jeho sídla až po výše zmíněné pointy, které jsou-li povedené, dokážou i jinak fádnější filmovou povídku pozvednout do jiných pater kvality. Pestrá paleta témat od Cthulhu páně Lovecrafta, syrovějšího Schwarzeneggerova Juniora, blízká setkání s ataxií či chůva k pohledání a všudypřítomný černý humor. Celou dobu jsem čekal, odkud na mě vyskočí Strážce krypty se svým ďábelským smíchem. Velmi příjemné hororové pokoukání. Pět černých rakví v krematoriu se otřásá... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Mortuary Collection je výtečně natočená a krásně vypadá. Vizuál je fantastický a atmosféra na mnoha místech skvělá. Clancy Brown je boží a právě tenhle příběh dívky a pohřebáka, je rozhodně nejlepší částí filmu, zvláště ve finále. Ovšem jednotlivé příběhy, které Clancy Brown vypráví, už zdaleka tak dobré nejsou. Jak už to tak bývá, mají různou kvalitu, bohužel sestupnou a bohužel ani ta první, nejkvalitnější, není kvalitní příliš, a navíc je nejkratší. První historka obsahuje monstrum a lá Lovecraft nebo Věc, druhá přináší zatraceně originální nápad a pořádnou porci černého humoru a poslední povídka už byla jenom nudná. Jako celek je tedy film velmi nekonzistentní, což je velká škoda, ale bohužel se to dalo čekat. Ve výsledku jen lehce nadprůměrná podívaná, kterou zachraňují scény dívky a hrobníka, které jsou skvělé, a kdyby byl takový celý film, jednalo by se možná o nejlepší horor za dlouhá léta. 60%. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama