Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam (Caitlin Custer), mladá žena hledající práci, si všimne nabídky v místním pohřebním ústavu. Kontaktuje tedy jeho správce s příznačným jménem pana Montgomeryho Darka (Clancy Brown) a stává se jeho novou asistentkou. Při společné prohlídce márnicí vypráví pan Dark několik děsivých příběhů z temné historie města Raven's End a těch, kteří v něm zemřeli. (Hernycztek)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (92)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Hororové antologie nemám příliš v lásce, jelikož na rozdíl od klasické narativní formy divákovi zpravidla nedokážou nabídnout tak komplexní a hluboké ponoření se do fikčního světa příběhu. A ne jinak tomu je i v případě snímku The Mortuary Collection, který místy působí jako neškodná rodinná zábava. Debutující režisér Ryan Spindell klade důraz na naprosté nepodstatnosti, například v podobě retrostylizace, a přitom mu zcela uniká primární funkce hororu. Jednotlivé segmenty postrádají napětí, jejich rozuzlení lze velmi snadno předvídat a znechutí pouze mrzkou kvalitou počítačové animace. Jakožto zdejší hororový expert uděluji antologii The Mortuary Collection prachbídnou jednu slabší hvězdu a fanouškům žánru ho k projekci v žádném případě nedoporučuji. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Vôbec nechapem ako sa mohlo stáť, že som takúto skvelú antológiu prehliadol. A to som sa o nej dozvedel celkom náhodou. Už dlhšiu dobu nepozerám hodnotenia svojich oblubencov, ale teraz mi niečo hovorilo, že skús a tak som skúsil a došiel som na hodnotenie i komentár PetrPana a hned ako to bolo možne, tak som si ju pozrel. A i keď som videl veľa antológií, tak táto ma ohromila hned od začiatku až do konca. A bolo jedno či poviedka mala pár minút alebo oveľa viac, každá mala aj originalitu aj osobitý prístup. Potom prišla pointa, tak skvelá, že som bol prekvapený, ako to celé do seba zapadlo. Nielen poviedky, ale i celkový zvrat boli bravúrne. Kašlem na to, že sem-tam sa mi triky až tak nepozdávali., ale ako celok je viac než slušný. Chcel som dať silne 4*, ale keď som porozmýšľal, že poslednému poviedkovému filmu, ktorému som dal 5* bol The House That Dripped Blood, a tento má vážne očaril svojim svojským prístupom i zaujímavým prevedením poviedok, tak nemôžem inač, ako zopakovať niečo, čo sa u mna až tak nevidí(ani nenosí). Určite chcem viac takýchto skvelých antológií. ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

Víc než Halloweenskej speciál čehokoliv. Clancy Brown byl kurevsky dobrej pohřebák a průvodce celým snímkem, jednotlivé příběhy průměr, ale spíš ten lepší. Jednotlivá spojení i celkové vyznění ok, fakt by 3/5 v rámci tohoto tématu bylo málo. Jako zázrak nečekejte, ale líbilo se mi to dost a vlastně jsem se za ty skoro dvě hodiny nenudil, spíš naopak. Zvolíte li vhodnou chvíli s chutí po takovém snímku, tak Vás nezklame. krásnejch 7.5/10 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vizuál je nadmíru vydařený, místy téměř Burtona nebo Gilliama evokující. Je tedy s o to větším podivem, že někomu stojí za to vyhodit fůru prachů a dát si takovou práci s výpravou na tak jalový scénář. Není to dílko ani horrorové, ani komediální, zjevně mělo být něco mezi tím, ale nefunguje to, aspoň ne na mě. Spojovací linie příběhů je slabý průměr s nevyužitým potenciálem... vlastně stejně tak i první povídka ("zlodějka"). Druhá ("těhotný") je hodně trapná kravina, třetí ("humánní euthanasie se surovým doražením a následnou kvadraturou kataleptické manželky") by mohla být slušná, nebýt příšerného týpka v hlaroli a celkové grotesknosti. Jen čtvrtá je nadprůměrná, s dobrou zápletkou i pointou, a to díky tomu, že je to (jak jsem pochopil) rejžův předcházející kraťas z r.2015 do filmu zakomponovaný. Jen kvůli závěrečné čtvrtině a celkové estetické stránce dávám třetí. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

The Mortuary Collection neboli Povídky z márnice je celkem fajn oddechová sbírka příběhů, která se dá srovnávat s letošními Books of Blood. Ty na mě ale zapůsobily více a výsledek byl daleko lepší, nicméně i tento film stojí za zhlédnutí. Co vidím jako největší problém, že se tvůrcům nepodařilo vytvořit pouto mezi divákem a postavou, jako tomu bylo v předchozím zmíněném filmu, postavy jsou rozebrány jen povrchně a to způsobí, že si na povídky za týden nikdo moc nevzpomene. Jinak má film ale víceméně pozitiva, ať už solidní retro vizuál (který se fandům žánru bude líbit), tak dost nápadité povídky (fuckboy, na kterého sešle jeho "obět" dost nevšední kletbu - nebudu spoilerovat, nebo manžel, který má na krku paralyzovanou ženu, a tak se jí pokusí zabít...). Výsledek je docela kvalitní jednohubka na dlouhý večer, která se bude líbit širšímu publiku, protože zabrušuje více do fantasy stylu a není to čistě jen krvavý nebo duchařský horor, ale sám si podráží nohy povrchně načrtnutýma postavama, na kterých by měl právě podobný film alespoň trochu stavět. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama