Reklama

Reklama

Ano, trenére!

(pořad)
Reality-TV
Česko, 2015, 50 min

Účinkují:

František Straka

Obsahy(1)

Charismatický trenér František Straka přijíždí do severomoravské vesnice Holasovice zlepšit úroveň místního fotbalového klubu. Poznává tu nejen fotbalisty, ale i jejich rodiny a místní svérázné figurky. Zkrátka vesnický život takový, jaký je! (TV Prima)

Recenze (81)

alchac odpad!

všechny recenze uživatele

U Perunovy holé řitě, apage Strakanas!!! Ve skrytu duše doufám, že jsem z přemíry alkoholu (byť jsem měl k obědu jen dvě piva) blouznil a tento pořad vlastně vůbec neexistuje. Jdu se usilovně štípat... P.S.: Tak, jelikož po téměř čtyřiadvaceti hodinách od zhlédnutí dostatečně opadl nával mého akutního zhnusení a jsem tedy schopen obohatit zdejší lingvisticky zglajšaltovanou databasu o bigotně-pokrytecko-moralisticky nezávadný slovní průjem, můžu pokračovat. Herr tataráček und olejíček se nám v prvním díle v jakési polské díře projde třikrát okolo sochy nějakého svatého Stříkala (originální název světce si nepamatuji, prostě patron hasičů), naučí tamní fotbalovou rodinku (příbuzní jsou tam navzájem skutečně všichni) rozcvičku, uloží úkol (5. místo v pralese) a k velké úlevě duševně příčetného diváka odtáhne. Martyrium nicméně začne trochu jinak, neboť Franzovu roli ústřední postavy přebírá na psychiatrii patrně dosud nediagnostikovaný (jinak si nedovedu představit, že by mu i přes jeho zjevně mlsný pohled bylo umožněno vést i žáčky) hlavní trenér, vedle kterého by i zarostlý nehet na mykotickém palci Pepika Hnátka byl za Alexe Fergusona, a jehož progresivní fotbalové myšlení se projevuje toliko tím, že učí své svěřence simulovat pády (nutno říct, že mnoho ze zpoceného vidláctva v dané disciplíně předvádí schopnosti na úrovni minimálně kaprligy!). Byv šokován tak mocně, že jsem první díl dokoukal do konce, jsem se pak ještě dočkal pochodu Adamitů, přehlídky z kuchyňského výběhu uteknuvších fotbalových slípek a samozřejmě velkého Franzova návratu, který své svěřence za to, že skončili o pět míst níže, než bylo uloženo, pouze mírně pokáral, a aby to snad na domorodcích přesto nezanechalo trvalé následky, podaroval je sportovními kabelkami. Jestli byl jeho přístup obdobný i na regulérní trenérské sesli, pak se závratným úspěchům této prominentní trenérské smažky vůbec nedivím. Jeden díl tedy úplně stačil, abych se opět ujistil, že žumpa televizní "zábavy" je v této patrně i Satanem zapomenuté zemi naprosto bezedná... ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

Tohle doceni az budouci historici, nasazeni Franze je mozna trochu hrany, ale ta prirozena vasen mistnich predvest to nejlepsi ze sebe a ze svych zivotu, se predstirat neda...treba neni pravda vsechno, co se tu ukazuje, ovsem ten zpusob, jakym to ti lidi ukazuji a jak se chovaji na kameru, je naprosto autenticky - coz je slovo, ktere nesnasim, ale sem se nic lepsiho nehodi ()

Reklama

Krasus 

všechny recenze uživatele

Příliš okaté parazitování na seriálu "Okresní přebor" a pořadu "Ano, šéfe". Ano, trenére je průser hlavně na poli vyprávění a rozvíjení příběhu, dramaturgicky se to prostě nikam nevyvíjí a Straka je v roli přísného trenéra jen smutným profesorem s fotbalovým slovníkem nižší sociální třídy. Což o to, jako sociální sonda je to více než uspokojivé, jako plnohodný pořad do televize hrůzně smutné. "Před zápasem se nesmí pít alkohol!" Jasně a proto jim před zápasem udělám tataráček:) Možná přijde i Zdenda Pohlreich. Měl by, protože František Straka v tomto pořádku nemá co dělat a je to až moc viditelně poznat až to bolí. ()

Haitower 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalý pořad, zaměřený na filozofii ("Kolikrát si ženatý, tolikrát jsi člověkem, děti taky mám, teda zapsaný je mám" - Samé Klady), trochu i na konspirační teorie ( "Bůh stvořil obrazce v Holasovicích, ty předznamenaly, že Messi neposlal Ronalda na zem, aby hrál fotbal" - Samé Klady), sociálních problematik na vesnici ("Naše vesnice je tak velká, že je vždycky někdo doma" - místní David Lafata), řešíme i nástupnické problémy místní fotbalové šlechty ("To je teta, teda žena bratrance, ta stříhá půlku týmu... možná celej!" - kapitán týmu) a nakonec přijde i hudební vložka písničkáře Samé Klady, který má našlápnuto k vyplnění místa na poli pop music vzniklém po Tomáši Klusovi. Jedním slovem to byla nádhera a už se těším, co přinesou další díly a zda v nich také budou i Baníkovci s pěti promilé, kteří se večer hlídali a pár scoutů od piva a ultras skandujících "Holasovicedopičevylilsempivo". 5***** ()

kill-tec 

všechny recenze uživatele

Prima se snaží tématicky navázat na úspěch konkurenčního televizního projektu Okresní přebor, i když zcela jiným žánrem. Pralesní fotbal je v kurzu a tak se musí reagovat. První díl mě ale nenadchl zdaleka tak, jak jsem si představoval. Franz měl trénovat, ale to nedělal, jen plkal a učil jak se správně protahovat. Kdo má co doma na poličce a kam se Moravané chodí stříhat mě vážně nezajímá. Zkusim další díl a snad to nezatratim úplně. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno