Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Russoovci si po megahitu Endgame a před nejdražším filmem Netflixu Gray Man vyzkoušeli natočit něco divácky mnohem méně přístupného pro streamovací službu, která sice může rozhazovat penězi, fanouškovskou základnu má ale stále zanedbatelnou. Cherry je rozvleklé drama, které střídá pozoruhodné pasáže s až uspávajícími, má ovšem v rukávu úžasného Hollanda a precizní hudební podklad. A pokud bude Apple do budoucna dávat zelenou takhle alespoň technicky promakaným flákům, budu (v případě, že si zrovna koupím nějakou novou Apple hračičku a budu mít službu na rok zadarmo) u toho. [viděno na Apple TV+ 23.10.2021] ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Cherry dokáže občas vzbudit i poměrně silné emoce, je ovšem nezbytné zdůraznit, že tak činí výhradně s pomocí audiovizuálních prostředků. Bližší napojení na jakoukoliv postavu je problematické, motivace jsou mnohdy jak z šestákového románu a na jeden film je tam těch stylů prostě až moc. Přesto nemohu říct, že bych se nudil a pokud bych chtěl něco vyzdvihnout, tak to bude jednoznačně ta válečná pasáž, která je v každém ohledu ukázkovým řemeslem. Jako celek je to bohužel značně roztříštěné, a i když Tom Holland jede až na krev, měl jsem občas problém mu to uvěřit. Formálně je to sice spektakulární, ale nemohu se zbavit dojmu, že je to vlastně jen takové teatrální plýtvání talentem bratrů Russoových a to navíc u látky, které by mnohem více slušelo komornější zpracování. [60%] ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Knižnú predlohu neviem posúdiť, ale filmová verzia Cherry disponuje scenárom, ktorý je až príliš rozlietaný na všetky svetové strany a ani rozdelenie do kapitol tým pádom nerieši primárny problém - že ide o nesústredenú záležitosť, ktorá chce až urputne rozprávať o všetkom. Miestami som mal pocit, že by asi veľmi chcela vzdávať hold Scorsesseho klasikám, ale ako taký tvar by jej dokázali dať iba skutočne ostrieľaní režijní veteráni s o niečo väčšími skúsenosťami v danom žánri. A to Joe a Anthony Russoo aspoň zatiaľ nie sú. Výsledok totiž pôsobí, ako niečo od Michaela Baya - formálne takmer bezchybné a s množstvom vizuálnych nápadov, ale v prípade takto komplexného príbehu to ani náhodou nestačí. Nehovoriac o istom mrhaní talentom Toma Hollanda, ktorý by si zaslúžil zažiariť v lepšom filme. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). 2. Z nejočekávanějších filmů roku 2021. Vždycky jsem považoval Toma Hollanda za takové dítě štěstěny. Že nebyl až tak dobrým hercem, ale bylo ho všude plno. Ovšem v Cherry mi dokázal, že je fakt dobrým hercem. Jakože fakt dobrým. Fakt jsem si to jeho hraní užíval a hlavně díky němu je ten film moc dobrý. Dost mě oslovil způsob vyprávění, jakým Russovci film prezentují. Dělí se na jednotlivé části a mění se také styl jednotlivých scén. Osobně jsem obrovským fanouškem první poloviny filmu = romantická + části z války. Tyto části byly nádherné. U druhé poloviny už to bylo dlouhé. Nalijme si čistého vína - ten film mohl být klidně o těch cca. 30 minut kratší a nikdo by se nezlobil. Bylo to svým způsobem fakt nepříjemné sledovat, co dokáže s člověkem udělat VÁLKA. Člověk až někdy nevěřil vlastním očím. Podle mě to bylo napsané fakt dobře a Russovci si tady v žádném případě nepotřebovali cokoliv dokazovat. Dalším skvělým aspektem byla hudba Henryho Jackmana, která tady sedla skvěle. Ještě teď mi její přenádherné tóny zní v hlavě. Tohle bylo fakt velké a příjemné překvapení a trefa do červeného od Apple. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Děti, drogy jsou špatné, ano?! Zbytečně dlouhé teen drama, které se ohrané motivy snaží podávat svěží formou. Pro mě ale často špatně zvolenou, rušivou a v rámci celku nekonzistentní. Špatná režie průměrného námětu, koukatelná jenom díky opět skvělému Tomu Hollandovi. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Film je založen na stejnojmenné částečně autobiografické knize, kterou její autor Nico Walker napsal během doby, kdy si odpykával několikaletý trest ve vězení za sérii bankovních loupeží. (oli009)
  • Vo filme si zahral cameo rolu aj brat Toma Hollanda Harry (ako drogový díler). Nebolo to prvýkrát, predtým sa objavil už v cameo úlohe vo filme Spider-Man: No Way Home (2021). Rovnako je možné vo filme zazrieť aj jedného z režisérskeho dua, keďže majiteľa reštaurácie, kde pracoval hlavný aktér, stvárnil Joe Russo. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama