Reklama

Reklama

VOD (1)

Bez milosti zabíjela v Tokiu, ale při poslední misi jí podstrčili jed. Teď má necelých 24 hodin na to, aby zjistila, kdo si objednal její smrt, a pomstila se. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (248)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

OK, z hlediska příběhu nic, co už by člověk neviděl. Ale futuristické Tokio vypadá jak z jiného světa, že by si jeden pomyslel - tohle je sci-fi. Dostatečně krvavé, blesková akce, slušný vizuál i muzika šlape. Vykydlení klubu Černá ještěrka je jen začátek jízdy se.... a za to přidávám hvězdu..... šťastným koncem. A protože se přeci jen jedná o snímek fantastický, tak nějak neřeším, kolik by toho přiotrávený a umírající člověk zvládl. Jediná moje výtka míří ke stopáži. Stačila by klasická - 90 minut. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru poctivý a zábavný akční film, který se sice vyvíjí a vyvine tak, jak čekáte, ale zároveň dokáže i překvapit. Akční scény hrají prim, jsou pestré a všechny možné způsoby, jimiž Kate likviduje videoherně se hemžící padouchy, se mi neokoukaly. Co by to ovšem bylo platné, kdyby mi nezáleželo na hlavní postavě, kterou Mary Elizabeth Winstead ztvárnila na jedničku podtrženou. K tomu si přičtěte neokoukanou neonovou atmosféru nočního Tokia a výbornou hudbu. Já byl, a po těch několika dnech stále jsem, víc než spokojen. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Věrozvěsti z 87North Productions přinášejí další zázrak ze střední rozpočtové kategorie akčního žánru. Na jedné straně sice opakují osvědčenou formulku, kdy celý film vystaví na castingu a ústřední herecké osobnosti postaví na tělo akční sekvence. Ale ono to prostě zase skvěle funguje. Trademarkem choreografů a kaskadérů z 87Eleven je zapracování bolesti a únavy do choreografie akčních sekvencí, ale tady ještě násobí zhuntovanost a opotřebení materiálu viděné v "Atomic Blonde" . Zatímco tam Charlize Theron byla navzdory všem modřinám pořád dokonalý stroj na zabíjení, Mary Elizabeth Winstead se v "Kate" skvěle položila do role likvidátorky s urychleným poločasem rozpadu. Příznačně tak její figura mnohem více v soubojích chybuje, za každou druhou ránu, co dá, jednu schytá, ale o to víc zabejčeně se plahočí za svým cílem. Každá modřina, otevřená rána, podlité oko a cizí chlístanec krve na jejím zevnějšku se stává jednotkou na jejím barometru postoje "stejně chcípnu, všechno je mi u zadku". Jednotlivé akční sekvence vše řečené zúročují v prospěch neokoukané efektnosti. Současně si jako základ berou to nejlepší a nejstylovější z tradice thajské a japonské akční školy i scénografie a kombinují to s hravým formalismem západní tradice. Zásadním způsobem tuhle ženskou verzi "Cranku" dotváří vizuální stylizace, kde pod taktovkou kameramana Lyla Vincenta a režiséra Cedrica Nicolase-Troyana vzniká tvar, který ve vrcholných momentech působí jako anime kreslené digitálními neony (s konkrétními pasážemi evokujícími "Redline" či "Ghost in the Shell"). Vše dohromady z "Kate" dělá nejen skvostně uhrančivou a nakažlivě rozjařilou akční jízdu se zatraceně cool akční hrdinkou, ale také jeden z vrcholů akčního žánru posledních let. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že pro Mary Elizabeth mám vcelku slabost už takovejch patnáct let. Možná víc. Odpustím jí spoustu věcí. Myslím, že před těmi patnácti lety promeškala ohromnou příležitost stát se hvězdou typu Scarlett Johansson. A zatímco Scarlett se v tomhle věku nejspíš pomalu loučí s akční kariérou, Mary Elizabeth se snaží znovu začít. Gemini Man, Birds of Prey a nyní Kate v hlavní roli. Tahle role měla přijít před deseti lety. Pravdou je, že před deseti lety by tenhle film ale nejspíš ani nevznikl. Zaprvé před deseti lety ještě nebyl John Wick, a zadruhé před deseti lety by tuhle roli slízla některá z hollywoodštějších hvězd. Kate je totiž Jane Wick v mnoha ohledech.  Charakterově: místy až příliš "tough", drsná, ale pořád je v podání MEW velmi charismatická. Fyzicky je zároveň MEW podle mě hodně uvěřitelná a šikovná kaskadérka taky dost pomůže, když už Mary nemůže. Produkčně: jeden z režisérů Johna Wicka je producentem tohohle filmu, a očividně se mu tyhle neo-noirový akčňáky s hlavníma hrdinkama, který jsou schopný vymlátit celý město, líběj (viz Atomic Blonde). Stylizačně: audiovizuálně by Kate klidně mohla být součástí Wick Universa. David Leitch je zároveň jistotou kvalitní práce stunt teamu a akčních scén. (Škoda jen, že zrovna v akčních scénách má režisér občas až moc divnejch nápadů.)  Podobně jako Atomic Blonde si divák s Kate nemůže utvořit pouto, protože postava je prostě ploše napsaná. Zatímco Keanu jako John Wick má s divákem pouto v podobě pohřbu a štěněte, Kate s divákem nepojí nic. Proto tudíž Kate na spoustu lidí bude působit jako další laciná kopie femme fatales typu Nevěsta, Nikita, atd. Takovejch postaviček jsme totiž měli v poslední době strašně moc (že jo, Jolt!). Přitom je to škoda, vizuálně má film celou sérii nápaditých scén, videoherních platformních rubaček (viz někdy v úvodu pobíhání po střechách), docela solidní akci a díky Netflixu si Kate může dovolit být i míň mainstream, protože film se nemusí prosazovat v amerických kinech.  Potenciál tu byl ale imho imho zahozen plochým scénářem a podle mého by na režisérské stolici měl sedět někdo trošičku jiný. Byť, jak říkám, vizuálně má film spoustu nápadů.  ______ Jo, a až Netflix bude chtít dělat něco C(k)yberpunkovýho, doufám, že se obrátí právě na Davida Leitche. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nejezdi! Do tý doby zhebnu." Mám rád akční béčka, bojovný holky a šibalskej úsměv Woody Harrelsona. Proto jsem se na Kate těšil. Byla to chyba, protože by to chtělo aspoň trošku originality. Jenže Kate je mrtvá  jako Chev Chelios, vycvičená jako Nikita, střílející jako John Wick a zrazená rodinou jako ... asi padesát jinejch parchantů. Navíc je tady k dobru Japonsko, jehož humor nikdy nepochopím a který dodává do filmu neuvěřitelně otravný slečny vhodný k sejmutí hned po prvním verbálním projevu. Leč nestalo se. Místo toho přišly na řadu rodinný hodnoty a jedno klišé za druhým. Tuhle bessonovku prostě nenatočil Besson a tady bych asi hledal důvod toho, proč mě to nebavilo. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • V úvodných záberoch filmu je naozaj vidieť Osaku. Najprv je to južná časť mesta so svojou dominantou - najvyšším mrakodrapom v Japonsku Abeno Harukas a oblasť Tennoji, v ďalšom zábere je pre zmenu vidieť Osackú zátoku a ruské koleso nachádzajúce sa v blízkosti Osackého akvária. (beso74)
  • Členky japonskej heavy metalovej skupiny BAND-MAID si vo filme zahrali samé seba. (beso74)

Reklama

Reklama