Reklama

Reklama

Výbušnej koktejl

  • Francie Gunpowder Milkshake (více)
Trailer 2

Sam (Karen Gillanová) bylo pouhých 12 let, když ji její matka Scarlet (Lena Headeyová), elitní vražedkyně, musela opustit. Sam byla vychována nelítostným zločineckým syndikátem, pro který pracovala její matka. O patnáct let později se Sam vydává v matčiných stopách a stává se nemilosrdným, efektivním a loajálním zabijákem. Když se však riskantní zakázka zvrtne, musí volit mezi loajalitou k organizaci a ochranou života nevinné osmileté holčičky Emily (Chloe Colemanová). Po odmítnutí mise má jedinou šanci na přežití: znovu se spojit se svou matkou a jejími nebezpečnými kolegyněmi „Knihovnicemi“ (Angela Bassettová, Michelle Yeohová a Carla Guginová). Tři generace žen spojí své síly v pomstychtivé válce proti těm, kteří by je mohli připravit o všechno. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (103)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vo filme sa v bojových scénach dajú vypočuť westernové popevky a hudobné podmazy pripomínajúce Divoký západ, normálne sa mi hneď v mysli vybavil Clint Eastwooda ako má cigáro v hube a so zúženým pohľadom hľadí na nepriateľa. Potom som ale precitol a žiadneho Clinta som tam nevidel. Len štyri ženské, ktoré mlátili chlapov ako handrových panákov, pričom charizmou minimálne Karen Gillan pripomínala viac menej tú handru, v podstate mala len jeden výraz akoby bola tesne pre mŕtvicou. Dosť drsné no. Našťastie skoro všetci muži vo filme zomreli, takže norma splnená. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Už trailer mi připomínal Shoot 'Em Up s Clivem Owenem a jeho mrkví, a celek tomu nakonec víceméně dostál - "Výbušnej koktejl" je při správném naladění dost zábavná parodie na akční filmy (nejen) posledních let, s hodně brutálními bitkami a solidním bodycountem (což už je tedy teď už docela standard). Není to na výbuchy smíchu a slzy v očích, ale potutelně jsem se uchechtával celou dobu, takže jim to vyšlo docela hezky. Velmi mě bavila kamera, nejen pro povedenou estetiku kterou film oplývá, ale hlavně pro vizuální odkazy na hromady kultovních akčních filmů, Kill Billem počínaje, Butch Cassidy a Sundance Kidem konče. S Johnem Wickem to má společného každopádně právě tolik co Žhavé výstřely s Rambem. 7/10 ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, byla to ženská variace na Johna Wicka nebo parodie na zabijáky v ženském podání? Tak jako tak, bylo to hodně zvláštní, ale spíš nepříjemným způsobem. Akce nebyla sice špatná, ale nebylo jí zas tak moc a hlavní hrdinka by v případě herectví měla raději zůstat u Nebuly nebo jak se jmenovala, protože její výkon je jak ženská verze Chucka Norrise. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Komediální, skoro až naivně pohádková variace na Johna Wicka s ženským obsazením, která co do scénáře je sice zoufale nenápaditá, ale svým stylizovaným vizuálem co nabídnout má - minimálně luxusní závěrečnou akční scénu. Karen Gillan se svým roztomilým kukučem se ale na rozdíl od drsňácké Leny Headey do téhle role moc nehodí. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po akční stránce to není marné, tam řemeslo i nějaké ty fajn nápady jsou. I když to, že první akční scéna přijde až po půlhodině, je krajně nemilé, respektive neodpustitelné. Byla tu i snaha o sexy vizuál a obsazení je super. Leč Gillan, kvůli níž jsem se na to koukal, mě tím svým permanentně retardovaným výrazem rychle otrávila, stejně jako nezáživný děj, nudné dialogy a nezajímavé až iritující postavy knihovnic. Škoda, trajler působil tak sympaticky. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (1)

  • Keď Sam (Karen Gillan) príde s Emily (Chloe Coleman) do nemocnice, vezme odloženú pištoľ (Glock 19) a vyberie zásobník, aby skontrolovala, či je zbraň nabitá. Vôbec však neskontroluje, či je náboj v komore a či je zbraň teda pripravená na streľbu. (ČSFD)

Reklama

Reklama