Reklama

Reklama

Spider-Man: Bez domova

  • USA Spider-Man: No Way Home (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Vůbec poprvé ve filmové historii je odhalena totožnost Spider-Mana a náš dobrý soused již nedokáže oddělit svou zodpovědnost superhrdiny od běžného života, čímž se jeho nebližší ocitnou ve velkém nebezpečí. Spider-Man požádá Doctora Strange, aby mu pomohl jeho tajemství obnovit. Kouzlo však způsobí v realitě obrovskou trhlinu, jíž do světa proniknou ti nejmocnější zloduši, kteří kdy bojovali se Spider-Manem v paralelním světě. Peter tak musí překonat svou doposud největší výzvu, která navždy změní nejen jeho budoucnost, ale i budoucnost paralelních světů. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (1 003)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pocitově zřejmě nejslabší díl z nejnovější trilogie. První polovinu jsem byl solidně naštvaný, uvědomil jsem si že na nás bude v nejbližší době uplatňovat Hollywood nový trik. Nově se mu říká Multivesmír. Když v sérii nebo frančíze nebudeš vědět kudy kam, zkrátka si pomůžeš jinou dimenzí. Zrecykluješ známé postavy a na závěr necháš ideálně ještě hlavního hrdinu, aby vymazal všem paměť a je vyřešeno. Takhle se vlastně bude moct v příštích dílech jet zase pěkně od znova. A to jako vážně? Spider-Man: No Way Home je na povrchu pěkný, ale v minulých dílech jsme měli sympaticky budované postavy, příjemný, trošku středoškolský příběh, kamarádství, první lásky. Tady nic takového bohužel není. Holland se zachoval vlastně jako trošku nezodpovědné hovádko. Nejvíce se mě líbil Garfield, který složil ve své roli pořádný reparát. Člověk si holt nesmí moc připouštět, jak jej Hollywood zase jednou opil rohlíkem. 70% ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Blockbuster, jaký bych chtěla v kině vídat pravidelně. Dokonalý film? Rozhodně ne. Fanservis? Jo, možná, ale já patřím mezi ty, co si nemyslí, že fanservis je sprosté slovo, nebo že to vždycky znamená něco špatného. Já si užila každičkou minutu tohoto filmu, jde o vskutku epické, emocionální a osudové zakončení Hollandovské "první" trilogie, které navíc skládá poctu i všem předchozím filmům o Spider-Manovi. Jediný důvod, proč nedávám plné hodnocení je ten, že ústřední milostná linka na mě nepůsobila tak, jak asi film zamýšlel, ale i tak se bezesporu pro mě jedná o nejlepší Marvel od Endgame. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Tenhle film krutě ukazuje jak strašně je Marvel v háji ve srovnání se starými komiksovými filmy. Spider Man: NWH je dobrý film jen proto, že nepokrytě zahazuje všechno co přišlo od Marvelu jako irelevantní nebo komediální, a vyloženě stojí na tom co vybudoval Raimi. Hlavně jeho ikoničtí záporáci si tu všechny mažou na chleba a jen oni fungují jako zajímavé a komplexní postavy - Doctor Strange je tu úplně zoufalý dement, a i Holland je prostě jen blbeček který se k jakékoli hloubce propracuje jedině skrze setkání se svým starším já. Ale respekt ke scénáristům že aspoň ty staré postavy dokázali neposrat, když už nedokáží napsat vlastní které by nebyly jednorozměrnými figurkami. Fanservice je tu každopádně špičkový a s propojením předchozích filmů pracují velmi schopně, zkušenosti s Endgame jsou vidět - skoro se mi chce říct že tímto ospravedlňují existenci Amazing Spider-Mana, což bych předtím nepovažoval za možné.Zápletka sice začne přesně tak dementně jak naznačovaly trailery, a příběh začne fungovat právě až když hlavními postavami začnou být staří známí - ale pak už se na něj dívat dá, ty postavy tu nejsou jen jako srandovní camea ale svébytné charaktery a jejich osobní příběhy se dočkají i nějaké té vágně vysvětlené katarze, což oceňuji. Škoda jen že akce je přesně tak zapomenutelná jako u předchozích Marvel filmů, v tomhle mohli opisovat od Raimiho trilogie mnohem víc. A samozřejmě je dost smutné že nic podobného se příště už znovu stát nemůže, a budeme zase odkázaní jen na toho Hollandova blbečka, jeho komické sidekicky a čím dál zoufalejšího Strange. A nějakého dalšího superpovrchního superzáporáka, tedy úpadek stejným směrem jakým vykročilo už Far from Home. 8/10 ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Když fandíte filmům dost dlouho, začnou se vám po čase takovým zvláštním způsobem odměňovat. Začnou vám fandit zpátky, ať s nimi vydržíte. Začnete je milovat, a ony začnou zbožňovat vás, jako jejich unikátního diváka. Začnou vám jít na ruku, protože ví, že by bez vás neexistovaly. Udělají z vás nadšence, geeka, fanatika, požírače trailerů a hltače drbů ze světa hereckých celebrit. V tomhle univerzu se filmy a diváci potřebují, a Marvel to ví, a hází po nás jeden fan service za druhým. Díky za to. Díky, pokud jste stejní blázni jako já, protože i vy jste tuhle comicsovou cestu umožnili. Dýchá skrze nás všechny. [CinemaCity Zličín] ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Na ty marvelácký velkofilmy je vypsaná nějaká norma? Přeskočíme hype a otupělý chvalozpěvy, který se v době premiéry ozývaly ze všech stran a řekneme si pár věcí: film trvá dvě a půl hodiny, přičemž svou zápletku by vměstnal do devadesáti minut. Jsou tu minimálně tři DLOUHÝ, melodramaticky osudový scény a všechny tři jsou trapný (čti: postavy se slzičkama v očích omílaj ty nejohranější a nejpatetičtější klišé, přičemž jim k tomu vrže nikterak vyčuhující Giacchinův soundtrack). Přidaná hodnota, simulovaná linkou o mediálním obrazu superhrdiny a odhalování jeho identity byla líp zpracovaná snad i v nevážným Kick-Ass. Ústřední zápletka a motivace postav - napsalo pětiletý dítě, ale budiž, tady klidně debilitu omluvme oblíbenou berličkou "je to podle komiksu o superhrdinech". Teď to nejpodstatnější: interakce s univerzy ostatních Spidermanů. Občas to funguje. Pár dobrých fórů, pár dobrých odkazů na scény z potrefených filmů, náznaky zajímavých kolizí tam, kde se univerza odlišujou. Za dvě a půl hodiny toho ale mohlo bejt trochu víc. Dialogy trpí vatou a akční scény ničím nepřekvapí (nutno dodat, že tvůrci místy sklouzávají do vod onanistický exhibice). Kdybych byl větší svině, řekl bych, že nejlepší z celýho filmu je trailer na dvojku Doctora Strange, což je samozřejmě dost smutný. Vůbec nejsmutnější je ovšem fatální promrhání obřího potenciálu námětu - a to nejen pro všeobecnou popkulturní prču kolem multiverza, ale i ohledně "léčby" záporáků, jejichž povahy a osudy známe z jiných filmů. Z tohohle se dalo vytřískat tolik zvratů a nevyzpytatelnosti! Bohužel, když máte ve finále dementní scénář a vy ho schválíte, zbyde vám slzopudná tuctovka pro dospívající s nezbytnou digitální přesdržkovanou na konci. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (159)

  • Ve scéně, ve které je Spider-Man (Tom Holland) polit zelenou barvou, si můžeme všimnout tagu „Ramos!“. Jedná se o odkaz na kreslíře Umberta Ramose, který se podílel například na komiksech „The Spectacular Spider-Man“ nebo „The Amazing Spider-Man“. (Kubaaa97)
  • Na dodávce F.E.A.S.T.u si můžeme všimnout nápisu: „Forest Hills Moving Co.“ Jedná se o odkaz na sousedství, v němž Peter v komiksech žije. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Super Mario zdolal 1 miliardu

Super Mario zdolal 1 miliardu

01.05.2023

Snímek Super Mario Bros. ve filmu od společností Nintendo a Illumination oficiálně po 26 dnech od premiéry překonal hranici 1 miliardy dolarů. Dohromady to je 490 milionů ze Severní Ameriky a 532 ze… (více)

Marvel zpomaluje kadenci obsahu

Marvel zpomaluje kadenci obsahu

16.02.2023

Všude kam se podíváte, najdete momentálně na stranu marvelovek jenom samou kritiku. V tuhle chvíli není pochyb o tom, že slavná komiksová franšíza zažívá krizi způsobenou záplavou nových filmů a… (více)

Reklama

Reklama