Reklama

Reklama

Spider-Man: Bez domova

  • USA Spider-Man: No Way Home (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Vůbec poprvé ve filmové historii je odhalena totožnost Spider-Mana a náš dobrý soused již nedokáže oddělit svou zodpovědnost superhrdiny od běžného života, čímž se jeho nebližší ocitnou ve velkém nebezpečí. Spider-Man požádá Doctora Strange, aby mu pomohl jeho tajemství obnovit. Kouzlo však způsobí v realitě obrovskou trhlinu, jíž do světa proniknou ti nejmocnější zloduši, kteří kdy bojovali se Spider-Manem v paralelním světě. Peter tak musí překonat svou doposud největší výzvu, která navždy změní nejen jeho budoucnost, ale i budoucnost paralelních světů. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (1 002)

Nin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu pořádná porce zábavy, obzvlášť pro fanoušky Spider-Mana. Marvel úpěnlivě zatajoval, že film je vlastně velkým crossoverem s dalšími Spider-Many, což je něco, co je sice v komiksu běžná věc, jenže v komiksu si nikdy nemůžete vychutnat jiné herce a celkově je to u superhrdinských megafilmů, které mají někdy docela komplikovanou minulost, přeci jen něco trochu jiného. Film se pak nakonec ani nestydí pomrkávat na znalého diváka a být docela meta - jsou zde narážky na staré filmy a hranice, mezi kterými vnímáme herce a jejich postavy, je někdy velice tenká (Garfield je trochu lůzr po dvou filmech, Maguire je náš starý zkušený miláček...). Potěší i návrat padouchů, z nichž Molina a Dafoe si zahrají řádný herecký koncert. V tomhle filmu Spidey řeší problémy s odhalenou identitou, s čímž mu má pomoct Dr. Strange. Nakonec tu máme různé akční eskapády, v nichž se Spidey i Strange chovají někdy dost ujetě a hlavně Spidey dělá až moc chyb... Můžeme si říct, že je to proto, že je tak mladý a nerozvážný, ale je to spíš kvůli tomu, aby jim ten jejich crossover nějak scenáristicky vyšel. A vyjde jim to fakt pěkně, aspoň co se zábavnosti a pěkných scén týče, takže nad tím můžu mávnout rukou. Spider-Man: No Way Home je totiž především nadupaný superhrdinský biják. (9/10) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Môj tretí film, ktorý som si pozrel na prelome rokov na Silvestra. Tvorcovia mali jasnú víziu a tú už od počiatku splnili. To potvrdzuje aj samotný príbeh, kedy sú diváci vtiahnutí do deja už nadupaným a svižným úvodom. Navyše po scenáristickej stránke splní tento snímok snáď väčšinu diváckych očakávaní: návraty starých známych postáv, veľa nostalgie, epické momenty pri vstupe daných aktérov na scénu a humorné meta rozhovory medzi jednotlivými osobami, aké si mohli fanúšikovia len vysnívať. Samozrejme neoddeliteľnou súčasťou akéhokoľvek superhrdinského filmu sú aj vizuálne efekty. Tu na prvú dobrú upúta pozornosť podivne omladený Alfred Molina ako Doc Ock, ktorý vyzerá chvíľami mierne zvláštne. Trochu nepodarené sú aj niektoré celkom okato CGI pridané postavy, s ktorými sa spája aj pár nie príliš podarených efektov. Inak sú ale celkové vizuály veľmi pôsobivé, obzvlášť v záverečnej bitke, ktorá je síce ako už vždy v MCU chaotickou smršťou CGI a špeciálnych efektov, ale v istom zmysle trochu vybočuje zo spomínaných zabehnutých kategórií. (1.1.2022) ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Spider Man všech Spider Manů! Na Infinity War to ani zdaleka nemá, ta je pravděpodobně nepřekonatelná, ale i tak se jedná stále o velice kvalitní počin. Řemeslně téměř bezchybně provedené a to zejména z hlediska akčních scén a důmyslně spředeného příběhu. Další skvělá věc byla výskyt všech důležitých postav, které se kdy ve filmech o pavoučích mužích objevili a dále povedené komediální prvky, jež celý film provází. Jakožto největší slabinu musím dílu vyčíst finální wannabe dojemnou záležitost, která mne teda nechala chladným. Velice dlouhá scéna, skoro až zavánějící cringem, ve které se Peter s každým zvlášť loučí a následně opětovně shledává. No, závěr bez pochyb postrádal míru účinnosti, kterou si tvůrci malovali. Stále jsem však velice spokojen 82%. PS: neškodilo by ještě trochu prostříhat. Zkrátit tak o 15-30 minut. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Ukecána potomkem k návštěvě kina jsem dala šanci pavoukovi bez domovské pavučinky. Pro mě prozívaný čas zhruba dvě třetiny filmu.  Děj jakoby pořád stál, nechtěl se vyvíjet, jednoduše nudil.  Netvrdím, že všechno bylo špatně. Poslední třetinka se trochu rozjela a nabídla mým smyslům zajímavou akční baštu včetně návratu z minulosti. Taky mi nikdy neseděl současný hlavní představitel lidského osminožce a jeho genderově schválení nejlepší kamarádi mi rovněž dělali velký problém. Ale stokrát lépe tak, než když se Amíci snaží kujvit klasické pohádky nebo příběhy a legendy středověké Evropy. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

- [ ] Dá se u tohoto filmu vůbec spoilerovat, když už jsme všechno věděli dopředu? To by byla taková pecka, kdybychom nevěděli vůbec nic. Trojka Spider-mana je bezpochyby unikát, který propojuje tři separátní paralelní světy sérií, které v jistých ohledech nedopadly úplně nejlépe, ale nyní dostávají druhou šanci na zakončení. No way home je obrovský fan servis, který se jen zázrakem povedlo skloubit dohromady, ale mně zvlášť u této série s Hollandem úplně nesedí, jak moc je cheesy. A nejvíce pro mě funguje právě v momentech, kdy předkládá vážnou tvář a nikdo vzápětí neupadne nebo neudělá jinou volovinu. Nicméně je to furt marvelovka se svými trademarky, kterou za to všechno co dělá, tak hrozně cením, ale tolik jsem si jí zkrátka tentokrát neužil (doma už jsem s tim počítal a užil si to více). Dle hodnocení a nadšených diváků všude kolem mě však rozhodně návštěvou kina vedle nešlápnete a snad to dá tu miliardu jako za starých časů! (edit a že to zbořilo, co se dalo) ()

Galerie (77)

Zajímavosti (159)

  • Na záběrech kamer v Happyho (Jon Favreau) bytě s nočním viděním si můžeme všimnout rozdělaného štítu Captaina Americy (Chris Evans), který jsme mohli vidět ve filmu Iron Man 2 (2010). (Kubaaa97)
  • Když se Spider-Man (Tom Holland) ptá ostatních Spider-Manů, s jakým nejdivnějším záporákem bojovali, Spider-Man (Tobey Maguire) odpoví, že s černým slizkým ufonem. Tím myslí Venoma, se kterým bojoval ve filmu Spider-Man 3 (2007). (Chalupar007)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Super Mario zdolal 1 miliardu

Super Mario zdolal 1 miliardu

01.05.2023

Snímek Super Mario Bros. ve filmu od společností Nintendo a Illumination oficiálně po 26 dnech od premiéry překonal hranici 1 miliardy dolarů. Dohromady to je 490 milionů ze Severní Ameriky a 532 ze… (více)

Marvel zpomaluje kadenci obsahu

Marvel zpomaluje kadenci obsahu

16.02.2023

Všude kam se podíváte, najdete momentálně na stranu marvelovek jenom samou kritiku. V tuhle chvíli není pochyb o tom, že slavná komiksová franšíza zažívá krizi způsobenou záplavou nových filmů a… (více)

Reklama

Reklama