Reklama

Reklama

Shazam! Hněv bohů

  • USA Shazam! Fury of the Gods (více)
Trailer 5

Billy Batson a jeho nevlastní sourozenci se stále učí skloubit životy teenagerů s kariérou superhrdinů. Když na Zemi ale dorazí trojice prastarých pomstychtivých bohyň, Billy a jeho rodina jsou vrženi do boje nejen o superschopnosti, ale i životy jich samých i celého světa. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (297)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Shazam! Hněv bohů je slušnou záležitostí, které nejvíc ubližuje srovnávání s původním filmem, snaha o epičtější měřítko a menší nemotornost v rámci vize. David F. Sandberg pořád působí jako šikovný filmař, jeho Hněv bohů je ovšem spíše obětí starého vedení filmového DC Comics. Jen čas napoví, zda nový management dua Gunn/Safran bude tím správným ořechovým, Hněv bohů ovšem nevyhnutelně ukazuje, že budoucí filmy ze stáje DC Comics budou muset stát na větší míře kompromisů mezi zadavatelem a zprostředkovatelem…. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Nakonec to není vůbec špatné. Jako dítě bych byl v sedmém nebi, jako dospělý jsem se vysloveně nenudil bez ohledu na poměrně hutnou stopáž. Je to samozřejmě taková DC pohádka, ale to bylo po prvním dílu jasné. A pokud na tuhle "hru" přistoupíte, zklamání vás nečeká. Je to zběsilost, o tom není pochyb, ale sympaticky obsazená a roztomile ujetá (vraždící jednorožce už jsme viděli jinde, ale neomrzí). ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po super jednicce hodne velkej propad. Hlavni plus prvniho dilu byl humor, tady se uz ale bohuzel jede vic na vazno, coz je na jednu stranu fajn, protoze obcas je film s ohledem na pristupnost vcelku drsnej, jenze ten humor tu proste chybi, ty vylozene povedeny fory by se daly spocitat na prstech jedny ruky. Akce neni spatna, trikove to taky ujde, ale cely to pripomina Percy Jacksona. Navic delka filmu je uz krapet prestrelena. Furt v pohode koukatelnej film, herci porad sympaticky, ale jinak proste klasickej DCEU prumer. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Black Adam vnesl na pole DC svěží závan větru a jistou naději, kterou vzápětí tento snímek totálně pohřbil. Tento snímek krásně  a krátce shrnul hokejový expert Milan Antoš. Absolutní píčovina a jedno z nejhorších děl, které jsem v rámci Marvelu či DC za svůj filmově a seriálově košatý život měl tu smůlu vidět. Nefunguje tady zhola nic. Partičkou extrémně nesympatických pubošů počínaje, zkurveně nudným dějem pokračujíce a extrémně ubohými feministkami v roli záporáku končíce. Mám pocit, že zde ani tolik nešlo o to vytvořit film, u kterého nebudete mít chuť si vidličkou vypíchat oči, nýbrž šlo o to splnit si všechny kvóty, narvat sem zástupce všech ras, orientací, náboženských vyznání, hendikepované mamrdy a na nějaký koukatelný děj sere pes. Děj kvalitou odpovídá vtipům, které píše ChatGPT. Je to užvaněná píčovina, která svojí retardací láme rekordy a nemá naprosto co nabídnout. Možná pokud jste čerstvě po lobotomii, tak můžete dát této hromadě hnoje šanci, jinak se ji raději velkým obloukem vyhněte. [5 %] ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ja neviem. Sú tam momenty, o akých sme kedysi mohli len snívať. Skupina adoptívnych súrodencov žije pod jednou strechou s rodičmi, ktorí to o nich vôbec netušia, lež jednotlivé deti sú po vyrieknutí slova „shazam!“ schopné zmeniť sa na kulturistov a jazdia na jednorožcoch, ktoré po meste na rohy nabodávajú príšery. Čiže ak niekto tvrdí, že scenár je znáška prastarých klišé, neberie mi to hlava. Faktom ale je, že niektoré aspekty a zvraty naozaj SÚ, nuž, znáškou prastarých klišé. Vývoj deja, vzťahov, hra na väčšie a menšie zlo, zo zlých sa stávajú (relatívne) dobrí  a z dobrých zlí, ale nakoniec nájdu správnu cestu a naozaj sa ukáže, že boli dobrí, to všetko je tak neoriginálne, až mi miestami bolo blbé za tvorcov (a ešte blbšie za štúdio, ktoré do toho narvalo 125 miliónov dolárov). Potom ale prišli jednorožce, jedno skvelé cameo a čítanie listu a ja som bol zas na koni (ehm drakovi, ehm jednorožcovi). Ono je super motív adoptívnej rodiny. Žiaľ, v dojke je mu všehovšudy venovaných, čo ja viem, 5 minút? Namiesto toho musíme sledovať priemerné akčné scény s uchádzajúcimi, ale neomračujúcimi efektmi, a nudné herecké kreácie od Helen Mirren. Pôsobí ako anglická, renomovaná, temer 8O-ročná herečka, ktorá sa musí smrteľne vážne tváriť pri prenášaní stupídnych hlášok. Jediná, kto si to užíva, je rozkošná Rachel Zegler v extra trápnom brnení. Fakt sa mi nechcelo pozerať, ako 42-ročný divný chlap z prstov rúk metá blesky. K tomu divne vyľudnené ulice veľkomesta a ešte divnejší strih (jednorožce masívne nastúpia na scénu, odkrágľujú cca jedného netvora, na desiatky minút „dejového“ času zmiznú z deja a potom sa zmenia na prach, čo je úplne ukradnuté deckám, ktoré na nich odvtedy jazdili a zjavne si to užívali a zbožňovali ich za to). ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Darla (Faithe Herman) ve filmu „adoptuje“ kotě a dá mu jméno Tawny. V komiksech měl Shazam (Zachary Levi) za kamaráda mluvícího tygra jménem Tawky Tawny. (NiWi)

Související novinky

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

22.03.2023

Pakliže jste to ještě nezaznamenali, pokračování DC komiksárny Shazam! tentokrát s podtitulem Hněv bohů je po prvním týdnu v kinech adeptem na propadák roku. Blockbuster režiséra Davida F. Sandberga … (více)

Reklama

Reklama