Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté co je svědkem sebevraždy právníka mafiánů, přijme 11letý chlapec pomoc soucitné mladé právničky, která je odhodlaná chránit jeho i celou jeho rodinu a zajistit, že bude právu učiněno za dost. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (156)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nebezpečný klient patří k filmům, které mám moc ráda, a když jej dávají v TV, musím ho vidět:) Výborné obsazení hlavních rolí i vedlejších rolí gangsterů. Barry "Břitva" je fakt drsný:) Brad Renfro coby Mark Sway je ve své debutující roli skvělý a vypadá strašně sexy:) Mary-Louise Parker je zajímavá herečka, Susan Sarandon a její Reggie Love je správná a ostrá dáma a "Reverend" Foltrigg v podání Tommy Leeho Jonese si zase myslí, že to má všechno na háku. Scénář nabídne i spoustu vtipných hlášek, slovních přestřelek a vychytaných proslovů. Potěšila debata o Led Zeppelin nebo Elvis Pezley. Snímek se mi snad líbil ještě více díky excelentnímu dabingu, ovšem pouze ve verzi pro Českou televizi, ta druhá stojí za houby:) "Kolik případů jste vyhrála?" - "Víc, než jsem prohrála." - "Kolik se Vám platí?" - "Kolik máš?", "Chybí Vám?" - "Tak moc, že na ně nesmím ani pomyslet." ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Joel Schumacher se tím tématem nezapře. Dobré téma, dobré zpracování, herecky standardně adekvátní na hereckou sebranku devadesátých let, kde asi nelze jinak, než potvrdit, že mladý Brad Renfro byl velký talent. Jen na ten film koukáte a celou dobu si říkáte, že to přece nedává žádnou logiku, že takhle by se prostě nikdo nechoval. CIA, právnička, matka toho kluka, i ten mladej kluk, jak kdyby spadli z Marsu. Pravda ale, že pro ten devadesátkovej feeling jim to nakonec odpustíte. Sice to není žádný zázrak, ale pořád je to lepší, než řada dnešních filmů. ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Téměř precizní thriller, jehož formu mu dokázal vnuknout především Joel Schumacher a jeho přirozený um a čuch. Musím dále přiznat, že mám slabost jak pro T.L.Jonese, tak pro S.Sarandon, takže jejich filmová spolupráce mnou musela být náležitě oceněna - filmovou Grishamovu předlohu jsem četl a podotýkám, že že mě její filmová podoba zaujala mnohem víc - to jak tady někteří píší, že se jedná o nudný film je možná způsobeno tím, že nečetli knihu. Ta mi naopak přijde jednotvárná a rozhodně mě jednotlivé herecké charaktery nepřišly tak zajímavé, jednoduše jsem si je nemohl personifikovat. Pokud k tomu ještě přihodím skvělého Shorea a jeho neustálé hudební podmanivé podkreslování, nemohu hodnotit jinak, než velice kladně - lepší 4*....................moje hodnocení = 8,5 z 10. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdybych to neznal, grishamovku od Schumachera bych si představoval přesně takhle. Kolem soudu to šlape, v thrillerových vodách klesá a víra v šťastné konce nových začátků odpovídá duchu doby. Prim samozřejmě hraje obsazení. Jones si jede dalšího Samuela Gerarda, tzn. cílevědomý vůdce týmu, který štěká pokyny (možná proto, že je na podřízené pes), Sarandon si ve své oblíbené roli ochránkyně potřebných počíná naprosto suverénně a Renfro debutující jako protivný umanutý spratek si permanentně koleduje o vyliskání (takže svou roli zvládl dobře). Kromě toho se ve vedlejších úlohách objeví plejáda známých tváří spjatých s devadesátkami (Macy, Walsh, Patton, Lecterův dezert Heald, doktor z pohotovosti Edwards či třeba posledním skautem naklepaný Coates). A mimochodem, pokud se budeme bavit v rovině krimi, těch nejhroznějších zločinů se tu dopustil LaPagliův Barry „Břitva“ Muldano výběry ze svého šatníku.. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

V case premiery, ked bezal tento thriller v kinach sa mi velmi pacil, dnes tu vsak vidim male chybycky v scenari, ale aj to sa da odpustit, pretoze stale ma ten film bavi. Dakovat mozem nielen reziserovi Schumacherovi, ale aj skvelym hercom Tommymu Lee Jonesovi alebo aj Susan Sarandon, ktora bola nominovana na Oscara za hlavnu ulohu, ale Oscara si v roku 1995 prevzala Jessica Lange za ulohu vo filme OPERACE "BLUE SKY" (1994). Susan Sarandon ale nemusela byt smutna, pretoze o rok neskor si predsa len Oscara prevzala a to za hlavnu ulohu vo filme MRTVY MUZ PRICHAZI (1995), ktory reziroval jej manzel Tim Robbins... 16.10.2009 _______ Susan Sarandon - (Regina "Reggie" Love) +++ Tommy Lee Jones - (Roy Foltrigg) +++ Brad Renfro - (Mark Sway) +++ Mary-Louise Parker - (Dianne Sway) +++ Anthony LaPaglia - (Barry Muldano) +++ J.T. Walsh - (Jason McThune) +++ Anthony Edwards - (Clint Von Hooser) +++ Will Patton - (Seržant Hardy) +++ William H. Macy - (Dr. Greenway) +++ Produkcia: Arnon Milchan +++ Hudba: Howard Shore +++ ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Dávkovač cukríkov PEZ v podobe Elvisa Presleyho bol oddelením rekvizít navrhnutý špeciálne pre film. (m.a.t.o.)
  • Dianne Sway (Mary-Louise Parker) ve filmu uvedla, že jí je 27 let. Její představitelce přitom bylo přesně 30 let. (KajusaK)
  • V tomto filmu debutoval Brad Renfro. (Pumiiix)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno