Reklama

Reklama

Uneseni

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
USA, 2002, 14 h (Minutáž: 84 min)

Tvůrci:

Leslie Bohem

Scénář:

Leslie Bohem

Hudba:

Laura Karpman

Hrají:

Dakota Fanning, Matt Frewer, Emily Bergl, Heather Donahue, Joel Gretsch, Adam Kaufman, John Hawkes, Ryan Hurst, Camille Sullivan, Eric Close, James McDaniel (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Sú tajomstvá, ktoré si každý nechávame pre seba. Sú však tajomstvá, ktoré před nami niekto tají. Séria z produkcie Stevena Spielberga, ktorá získala najprestížnejšiu televíznu cenu EMMY. Rozpráva generačný príbeh troch rodín, ktoré zohrali kľúčovú úlohu v histórii únosov mimozemšťanov. Zasadené do kontextu konkrétnych historických udalostí nanovo prepisuje pozemské udalosti a dodáva im mysterióznu príchuť. Šialene silný príbeh o stretnutiach ľudstva s mimozemskými civilizáciami, kde napätie celkom ovládne obývačky a kde budete počuť svoj vlastný dych. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

What is beyond the sky? Čisté čtyři to nebudou, ale už jen fakt, že se seriál zaobírá únosovou tématikou, je pro mě velkým plusem. Řemeslně (kamera, herci, efekty, hudba) jde totiž o skvěle provedený seriál, který však z mého pohledu nejvíc trpí dost plochým scénářem. Nejvíc mě na tomhle seriálu chybělo to typické tajemno okolo emzáků, děj se strašlivě táhnul a zaměřoval se hlavně na lidi a mimozemšťané byli tak trochu mimo hlavní dění, což je prostě škoda a od seriálu z produkce Spielberga bych čekal MNOHEM kreativnější přístup. Na druhou stranu nemůžu této minisérii upřít zábavnost a hlavně parádní poslední epizodu, který přinesla přesně to, co bych od tohoto seriálu čekal. A co víc, objevila se nám nová herecká hvězda v podobě Dakoty Fanning. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kvalitná televízna séria, ktorá ale pravdepodobne zaujme len fanúšikov sci-fi. Občas sa film sústreďuje veľmi na dialógy a vysvetlenia, čo mu uberá na tajomnosti a napínavosti. Chválim hlavne hudbu, ktorá síce nieje od Johna Williamsa, ale je rovnako´´ williamsovská´´ , ak nie viac. Ako celok je to nadpriemer s krásnym a dojímavým ´´E.T.ovským´´ koncom. ()

Reklama

mikulem 

všechny recenze uživatele

Mé očekávání bylo značné a nepodařilo se ho zcela naplnit. Problém seriálu je v tom, že hlavně v druhé polovině jasně směřuje k velkému vyvrcholení, které má přijít v posledním díle. Něco v něm sice přišlo, ale pro mě to bylo dost velké zklamání. Hlavně úplně postrádalo logiku. Když si ale vybavím některé z prvních dílů, ty by obstály i jako samostatné filmy. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Po pravdě je to spíše na 3 1/2 hvězdičky. Seriál se sice tváří originálně, ale o setkáních s mimozemšťany už bylo natočeno hodně filmů (jak níže podotýká willis) a ještě hodně jich natočeno bude. Technicky je to dobře zvládnuté, scénáristicky už to není velká sláva, ale hlavní věc, kterou bych tvůrcům vytknul je to, že během 6-7 dílů přeskákali období cca 50 let a nedali tak divákům žádnou šanci zvyknout si na postavy a zkusit se s nimi nějak "sblížit". Ono to jde dost těžko, když každý další díl začíná titulkem "o 10 let později" a z malých dětí jsou najednou skoro dospělí, jejich rodiče jednou nohou v důchodu a v ději je 10 nových významných postav... Nejzajímavější mi přišel díl odehrávající se na Aljašce při archeologických vykopávkách - stylově i atmosférou byl nejblíže slavným Aktům X. Teď už jen doufám, že nikoho nenapadne natočit další série, neboť tento trend dokázal spolehlivě zlikvidovat počáteční alespoň slušnou úroveň drtivé většiny seriálů. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ako reakciu na doterajšie komentáre pridám svoj pohľad - mňa tento seriál chytil a veľmi príjemne som si ho užívala. Tiež ma miestami dopaľovali obsiahle a premúdrelé reči, ktoré viedla Allie, ale inak sa mi páčila prepracovaná psychológia, nie čiernobiele postavy a celková atmosféra. Fakt ale je, že čo sa týka rýchlosti deja, mohol byť lepšie spracovaný do viac dielov a nie navodzovať dojem, že to celé smerovalo k finále s malým blonďavým dievčatkom. Mňa osobne viac zaujala história troch rodín, ktorá bola pred ňou. A aj od záveru som očakávala niečo viac. V polovici poslednej epizódy som zistila, že ma príšerne rozčuľuje nelogické správanie postáv, naťahovanie udalostí ako žuvačky a neuveriteľne hlúpe dialógy. Napríklad (*spoiler*): Rodinka stojí na verande, vedia, že od útoku armády ich delí možno pár sekúnd, vedia, že ak chcú zdrhnúť, mali by pohnúť zadkom (a ak nie, mali by si to ujasniť), ale oni tam len stoja, čumia striedavo pred seba a na seba, pred seba a na seba...no a nakoniec, keď prestanú konečne čumieť, začnú sa asi tretí krát rozprávať o tom, či pôjdu alebo nie a prekladajú to siahodlnými vlhkými pohľadmi, zatiaľ čo generála už štípe v zadku...atď. Iste, seriály nemávajú spád ako akčné filmy, ale pôsobí to akoby sa Spielbergovi na konci zapiekol scenár a on ho potreboval natiahnuť na požadovaný počet minút. Nechápem. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Seriál se odehrává v období od srpna 1944 do prosince 2002. (sator)
  • Ve třetím díle zkoumá Owen Crawford fotografii neznámého manželského páru, který byl unesen mimozemšťany. Tento obrázek je skutečná fotka Betty a Barneyho Hillových, kteří se na začátku 70. let proslavili, když se při hypnoterapii údajně odhalilo, že byli uneseni vetřelci. (HappySmile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno