Reklama

Reklama

Uneseni

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
USA, 2002, 14 h (Minutáž: 84 min)

Tvůrci:

Leslie Bohem

Scénář:

Leslie Bohem

Hudba:

Laura Karpman

Hrají:

Dakota Fanning, Matt Frewer, Emily Bergl, Heather Donahue, Joel Gretsch, Adam Kaufman, John Hawkes, Ryan Hurst, Camille Sullivan, Eric Close, James McDaniel (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Sú tajomstvá, ktoré si každý nechávame pre seba. Sú však tajomstvá, ktoré před nami niekto tají. Séria z produkcie Stevena Spielberga, ktorá získala najprestížnejšiu televíznu cenu EMMY. Rozpráva generačný príbeh troch rodín, ktoré zohrali kľúčovú úlohu v histórii únosov mimozemšťanov. Zasadené do kontextu konkrétnych historických udalostí nanovo prepisuje pozemské udalosti a dodáva im mysterióznu príchuť. Šialene silný príbeh o stretnutiach ľudstva s mimozemskými civilizáciami, kde napätie celkom ovládne obývačky a kde budete počuť svoj vlastný dych. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

anli 

všechny recenze uživatele

Seriálový kousek z produkční dílny Stevena Spielberga,který je opravdovou a klasickou sci-fi podívanou s velmi dramatickým dějem.Skvělý scénář,který začíná na konci druhé světové války a perfektně propojuje časovou osu až do současnosti,je opravdu velmi dobře napsaný a nemá žádná výrazná hluchá místa.Režijní tým se také drží vysoko nasazené laťky a produkční nápady a vedení Spielberga jsou cítit na míle daleko.Vizuálně je film opravdu skvělý(samozřejmě na televizní úrovni) a mimozemské tajemno je opravdu cítit všude.Filmů a seriálů s mimozemskou tématikou je hodně,ale jen několik je jich takhle dobrých a opravdu napínavých až do konce.K tomu si přidejte skvělé herce(Dakota Fanning je opravdu úžasná a ještě o ní uslyšíme),výbornou hudbu a máme tu opravdu skvělou scifárnu.Osobně mám tenhle seriál moc rád,nejen pro tu tématiku a skvělé zpracování,ale také není nijak zbytečně natahovaný a taky je skvěle natočený.Ano,seriál má hodně postav a zabírá poměrně velkou časovou osu,takže pro někoho to může být chaos,ale já se v něm orientoval bez problémů a opravdu jsem si to užil.Dávám jasných 90%. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Když to dávali před pár lety na čétéčku, těšil jsem se na každý díl. Také to byla nejstrašidelnější věc, kterou jsem znal. Myslím, že je to dost dobrý seriál i když nepracuje se žádným originálním nápadem. Nejvíc se mi vybavuje ten díl s Dakotou a ufounama, kteří tu měli moc pěknou podobu. Steven Spielberg prostě umí všechno a mě to moc bavilo. Rozhodně je to velmi pěkný a napínavý seriál. ()

Reklama

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne pôsobivý seriál, ponúkajúci nový pohľad na veci, ktoré si nedokážeme vysvetliť.....A to už nehovorím o hlbokých myšlienkach, ktoré zaznievajú v podobe Dakoty Fanning od prvej časti a nútia k zamýšlaniu......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................A niekto tu spomenul, že seriálové postavy nedokážu citovo zaujať, pretože čas ktorý počas celej serie ubehne je príliš veľký a postavy ( keďže starnú, nedokážu / nestihnú sa s vaším vedomím stotožniť....). A s týmto tvrdením si dovolím vehementne nesúhlasiť.....Postavy ktoré u diváka majú vyvolať emócie, ich vyvolajú....A časový posun? Áno ubehne veľa rokov...ale som presvedčený, že to bolo nevyhnutné. ()

Dromed 

všechny recenze uživatele

Seriál jako takový je velice dobře a profesionálně natočený (což je od produkce Stevena Spielberga očekávanou samozřejmností) ale musím uznat, že stupeň napětí a strachu se hodně lišil podle epizody. Místy byl seriál až příliž přehnaný a uplně ztratil na tajemnosti. Například 4 druh jasně dokázal, že ukázat méně někdy znamená báti se více. Toď konec kritiky a začala by jen samá chvála což je zbytečné. Za zmínku snad jen stojí herecký výkon mladičké Dakoty Fanning. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Filmy o ufonech mám ráda, Steven Spielberg je skvělý režisér a to jak jak se tu zezačátku rozjedou příběhy tří různých rodin, které spolu nemají zdánlivě nic společného, postupně se s každou novou generací více "sbližují", až nakonec dojdeme k poslední čtvrté generaci, kde se teprve rozjede pořádný souboj "dobra" a "zla", to prostě nemá chybu. Asi nejvíc mě tady překvapil výkon Dakoty Fanning, jak tahle malá holčička dokázala tak skvěle zahrát tuhle v celé minisérii klíčovou roli, před tím se opravdu klaním. Stejně jako před panem Spielbergem. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Příběhy o únosech a zpozorování UFO se zakládají na opravdových příbězích lidí, kteří věří na mimozemšťany. (HappySmile)
  • Nejdražší seriál, který byl kdy natočen v Richmondu v Briské Kolumbii. Zároveň také přinesl největší zisky do vancouverské ekonomiky. (HappySmile)
  • Jako Allie byla původně obsazena Celine Du Tertre, ale během natáčení ji nahradila Dakota Fanning. (sator)

Reklama

Reklama