Reklama

Reklama

Rodina na baterky

  • USA The Mitchells vs. the Machines (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nesmírně talentovaná, leč trochu samotářská Katie Mitchellová je přijata na vysokou školu svých snů. Plány na odlet jí však překazí její táta Rick, svérázný milovník přírody, který rozhodne, že spolu se zbytkem rodiny Katie na vysokou školu odvezou, aby se ještě vzájemně naposledy užili. S Katie a Rickem se se na výlet vydává divoce pozitivní mamka Linda, mladší bratr Katie Aaron a roztomile vypasený psík Monchi. Plány Mitchellových však překazí nenadálá vzpoura spotřebičů, neboť všude po světě se proti lidem vzbouří elektronická zařízení, která mají lidé tak rádi, od mobilních telefonu po nejnovější modely osobních robotů. Za pomoci dvou porouchaných, ale za to přátelských robotů, se musí Mitchellovi vypořádat se svými problémy, spojit síly a zachránit svět. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (366)

tron 

všechny recenze uživatele

„Všetci ho milujeme, ale je načase pripraviť sa na to, že ho v dohľadnej budúcnosti budeme musieť zjesť.“ Absolútne som netušil, do čoho idem. Nevidel som ani trailer. Čakal som animovaných Griswoldovcov, takže si asi viete predstaviť moje prekvapenie prameniace z toho, čo sa z filmu napokon vykľulo. Bláznivé, dojemné, ale i vtipné (mačací filter, spiaci režim) a originálne. Občas používa klišé, ku koncu už bolo toho „prasa/pes“ priveľa a miestami je to na môj vkus príliš „ľudsky teplé“. Avšak hneď v nasledujúcej scéne sa situácia napraví, keď sa stane spravidla čosi pekelne nepredvídateľné. Výsledné dojmy sú napriek pár zakopnutiam bez debaty pozitívne. Nabije vás to energiou. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Po první polovině jsem to tady chtěl totálně zkritizovat a po té druhé je mi líto, že nemůžu dát vyšší hodnocení. Ono by se mi to asi líbilo. Postavy jsou na animák skvěle představené a kupodivu i docela sympatické nebo aspoň nelezou na nervy (kromě toho extrémně tupého a trapného psa), vedené je to taky celkem slušně, ta prorodinná myšlenka je taky fajn, byť je to klišé a ani ten nápad se vzporou technologií tu nebyl úplně pitomý (když tedy pominu, že vůdkyně toho všeho celé lidstvo uvěznila v nějaké skleněné raketě a chtěla je poslat všechny do vesmíru, namísto toho, aby je rovnou sejmula, když chtěla jen to, aby Země byla pouze pro stroje - ale to by pak nebyl animák pro děti, že?). Ta rodinná zápletka, o pošramoceném vztahu otce a dcery, je sice největší možný kýč a klišé. ale kupodivu mi zas tolik nevadilo a aspoň tu byla úplná rodina, žádný mrtvý rodič, jako v mnoha jiných animácích. Zhruba sedmkrát jsem se zasmál. Jenže u filmu, který za minutu udělá 15 vtipů, je to sakra málo. A teď už začnu vypisovat mínusy. Trvá to dvě hodiny, jenže úplně zbytečně a popravdě mě ten příběh moc vtáhnout nedokázal, takže jsem se u toho docela nudil, hlavně teda v první polovině. To zpracování mi taky moc nesedlo. Jako jo, to zobrazení myšlenek a představ Katie pomocí malůvek z jejich pestrobarevných filmů a vlastnoručně vyrobených obalů na vlastní CD/DVD, je do jisté míry originální. Jenže ne tak, aby to tady všichni vynášeli do nebes jako bůhvíjakou inovaci a aby jen kvůli tomu dávali vysoké hodnocení, to mi fakt přijde jako blbost. Možná je to moje chyba, protože mě tenhle styl prostě nesedl a přišel mi spíš strašně se snažící vypadat za každou cenu co nejvíc cool a moderně, až mi to chvílemi připadalo dost trapné (hlavně když se to snažilo propojovat realitu s videi z YT apod.). Jenže i tak se nemůžu ubránit dojmu, že tohle je tak pro věkovou skupinu 6-15 let max. Do toho už já dávno nespadám a pro mě osobně tam prostě moc zajímavého nebylo. Proto mám problém dát vyšší hodnocení, ono to sice není vůbec špatné, ale ten pocit trapnosti jsem u toho měl často a kazí mi tak dost toho hezkého, co v tom bylo. Plus ta délka to taky kazí. Takže bohužel, ani s tímhle animákem si mě Sony nezískalo. Sice zde asi budu za idiota, že jsem tomu nedal vysoké hodnocení, ale snad jsem to opodstatnil dost jasně. Lepší 2* ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že tvůrci přišli s novým nápadem pro animák, i když se asi trošku inspirovali Terminátorem. Film nebyl špatný, první hodinu mě to bavilo, i když to na mě bylo až moc moderní, resp. možná už nejsem tak „in“ jako mladší generace. Ale druhá polovina filmu už mě moc nezaujala, už to bylo jen o bitkách s roboty... ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Zábavný animák pro děti, ale nic víc - do řady k Zataženo, občas trakaře nebo třeba Raubíř Ralf to opravdu s klidem zapadne, ale já mnohem víc ocením nějaký film s vizí, příběhem a vlastním stylem jako byli třeba nedávní Vlkochodci. Úžasňákovi a Jak vycvičit draka jsou z úplně jiného vesmíru, Spider-Verse taky. Tohle je spíš random sbírka nápadů, ze kterých místy poněkud cítím jejich vykalkulovanost, a opakování mouder o rodině, bez kterých se tyhle filmy neobejdou snad nikdy. A ta spousta narážek na popkulturu je dnes taky docela standard, Mitchelovi tím nijak nevyčnívají... ti vyčnívají akorát tak zběsilostí podání, což mám ale chuť označit spíš za hysteričnost. Jako by si autoři uvědomovali že jejich nápady nejsou zrovna výjimečné, a tak jich aspoň chrlí hodně a všechno je velmi uřvané a velmi barevné. Je to podobně "povedená spotřebka" jako nedávná Raya a drak - a stejně jako u ní tohle má velmi pěkný vizuál, nestihl jsem se nijak nudit, a za rok si už o tom filmu nebudu pamatovat skoro nic. 8/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po všech směrech nejnašlapanější a nejzábavnější animák minimálně od Klause. Hravá a vtipná jízda, která pracuje s klasickými rodinnými klišé, ale nabaluje na ně tolik nápadu, že by to vyšlo tak na 5 různých filmů. Zároveň upozorňuje i zesměšňuje otroctví, které způsobuje moderní technologie. Animováná jízda roku, která překonává vše od Pixaru za posledních několik let (minimálně od V hlavě). ()

Galerie (17)

Zajímavosti (27)

  • Keď Katie četuje na notebooku so svojimi budúcimi spolužiakmi, na stene za Jade visí plagát k filmu Taxikár (1976). (ČSFD)
  • Behom úvodného monológu sledujeme, ako robot dupne na telefón. To je odkazom na úvod filmu Terminátor 2: Deň zúčtovania (1991), kde robot nohou rozdrví ľudskú lebku. (ČSFD)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Reklama

Reklama