Reklama

Reklama

Gumídci

(seriál)
  • USA Adventures of the Gummi Bears (více)
Animovaný / Fantasy / Rodinný
USA, (1985–1991), 24 h 1 min (Minutáž: 11–22 min)

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

V stredovekom Anglicku, za doby rytierov, žijú v lese Gumkáči. Stránia sa ľudí, pretože tí neveria, že Gumkáči existujú a považujú ich za obyčajnú legendu. O ich existencii vie len kráľovská dcéra Klára a Kryštof - kráľovské knieža. Hlavným nepriateľom Gumkáčov je knieža Igor, ktorý žije na hrade Lotorník spoločne s obrami. Hlavným cieľom Igora je získať pre seba hrad Strdín, hrad dobrého kráľa Kristiána. Igorovi sa zatiaľ jeho sen nesplnil a majú na tom veľkú zásluhu Gumkáči... (TV JOJ)

(více)

Recenze (349)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jednu za Tupouny, jednu za Stoupu a tu třetí... za Stoupu!!!! Kdo ho to daboval už si napamatuju, ale ten jeho hlas byl prostě žrádlo. Zbytek je nepřiměřeně přeslazený a stupidní -bože jak já jsem ty Gumoně nenáviděl... Proč jenom nikdy nemůžou vyhrát ti silní a zákeřní?! :-))) 50% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že lepší Disneyovský produkt naši televizi návštěvou nepoctil, co myslíš ty, Stoupo? Ano, knížo, jistěže, knížo, samozřejmě, vaše ignorantská lotrounskosti:))) No, tak trochu vážněji - je to vynikající dětské disneyovsky naivňoučké fantasy, a má to špičkovou úvodní píseň, kterou si Karel Černoch, budiž mu země lehká, vytvořil věčný pomník. 100% PS: Roztahaná soulová verze Aliciy Keys je skvělý humor a zároveň ukázka toho jak se dá zabít každá píseň:) ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Když to vezmu kolem a kolem, tak i Gumídci samozřejmě patří do pětice Disneyovských pohádek, které doprovázely moje dětství. První tři série, tedy polovina seriálu, rozhodně stojí za to. Bohužel vzhledem k velkému počtu dílů a neustálého opakování příběhu, se ze skvělých příběhů stává stereotyp. Humor bych ocenil taky spíš v první polovině. Ono totiž prvních třicet dílů je báječných. Brepta, Bíďa, Bára, Babča, Brumla a hlavně Brůča, no a nakonec i Bóža, jsou skvělé postavičky, která každá má charakter. Neopomenu samozřejmě i skvělého Knížu Ignora. A některé příběhy jsou nezapomenutelné. Třeba Zlatý slavík v kleci. Dost možná snad nejlepší díl. Hudba je pěkná, animace taky. Zkrátka jen zamrzí ten otravný stereotyp v druhé poloviny seriálu. Toho se Kačeři vyvarovali dobře. I přesto jsou samozřejmě Gumídci senzační seriál pro děti. První tři řady i pro dospělé. "Říkejte si, co chcete! Gumídci by neměli létat!" (88 %) ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Jasné tak na tejto seriálovej Disneyovke som vyrastal.......spolu s medveďom Baluom. EDIT: Grami, Grafi, Tami, Zami, Sani, Kabi a zabudnúť nemožno ani na môjho obľúbeného umelca Gusta, jeho operenca Artiho, kráľa Gregora, Kevina, princeznu Kalu a vojvodu Igtorna s armádou obrov a verným Toudym :-) Samozrejme niekedy sa lepšie epizódy striedajú so slabšími no v dnešnej dobe takýto kvalitný seriál už nik nenatočí. Milujem mágiu, kúzla, čary a ako malý som mamke kázal, nech mi zoženie gumidžús :-) krásne spomienky. Gumkáčov mám rád stále rovnako i dnes. K tomu bezchybný slovenský dabing (STV), čo viac si priať...... ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Z toho, co se u nás vysílalo (Letohrátky, My z Kačerova, Rychlá rota, Medvídek Pů) asi jednoznačně nejslabší. Moc patetické, málo vtipu, charaktery narýsované tak, že byly až protivné. Seriál zachraňuje Kníže Ignor, který se se svým noshledem, zakrslým tupounem Stoupou, nijak nepáře, a tak vzniká spousta komických situací. I když jsem Gumídky občas vynechal (a přišel k televizi až na Letohrádky), dávám z nostalgie trošku přilepšené hodnocení. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Bylo natočeno celkem 95 epizod, které daly dohromady 65 dílů. 30 dílů je totiž složeno ze dvou epizod. V České republice bylo do konce roku 2010 odvysíláno 81 epizod v 52 dílech, v únoru 2011 pak TV Barrandov v pořadu Animáček odvysílala i zbylých 13 dílů, zahrnujících 14 epizod. (max21)
  • Úvodní znělku zpívá Robert Long. (HappySmile)
  • Křeslo, ve kterém sedává Brůča (Bill Scott), má tvar Disneyho loga Mickeyho hlavy. (Mr.curry)

Reklama

Reklama