Reklama

Reklama

Pomsta

  • USA The Protégé (více)
Trailer 1

Anna (Maggie Q), kterou jako dítě zachránil a vycvičil legendární zabiják Moody (Samuel L. Jackson), je nejtalentovanější placenou vražedkyní na světě. Když je však Moody - muž, který pro ni byl jako otec a naučil ji vše, co potřebovala vědět o důvěře a přežití - brutálně zabit, Anna přísahá pomstu. Jakmile si s ní tajemný vrah (Michael Keaton) začne hrát na kočku a myš, jejich konfrontace se stane smrtící. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (128)

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film s ještě zvláštnějším scénářem, který nenabídne divákovi nic nového a tak se The Prótégé může spolehnout jen na opravdu slušnou brutální akci a skvělou Maggie Q z které máte opravdu pocit, že se v roli pomstychtivého zabijáka nezastaví vážně před ničím ( Samuel jen jako ozdobička). Každopádně bych možná i tu čtvrtou hvězdu zvážil pokud, by přišel opravdu nadupaný a zábavný finiš, ale bohužel nejlepší akční sekvence jsou spíše v první části a ke konci tvůrci vsadili na jakési konverzačky mezi hlavními postavami a tak na mě snímek působil opravdu nedotáhnutým a průměrným dojmem. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Naprosto obyčejná akční jednohubka, která  trochu smutně připomene, že akční žánr kdysi hrával první housle a dnes je  většinou rychlou streamovanou sešívanou pro upozornění:  Netflix právě přidal film, který by Vás mohl zajímat!  Zrovna Pomsta tedy není netflixovskou masovou pásovinou a jak píše kolega verbal  postrádá všechny ty dnešní moderní výdobytky filmového umění, ale  nehtohryzným kulervoucím áčkem rozhodně také ne. Maggie Q je ale dostatečně zajímavá, ohebná a sexy, aby podobnou taškařici utáhla a vůbec jí v tom nevadí ani Michael Keaton,jemuž kdyby možná vypustili všechny akční scény, tak by nejen nevadil. Nevím, tohle přehrávání se do rolí akčních starců je dnes vcelku liam (dříve in),ale  vidět to každej normální divák chce asi tak jako Arnieho v dramedii Woodyho Allena.   Kromě dědy Jacksona (tomu to i pochopitelně mooc slušelo) si ale teď po týdnu a něco, co jsem to viděl, nikoho dalšího nepamatuju, stejně jako žádnou pořádnou akční scénu. Byly tam vůbec? ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že dvě akční sekvence se správně odvázaným Michaelem Keatonem, který kope za bad guys, se náramně podařily. A když se pak pokouší dostat nájemnou vražedkyni Maggie Q do postele, získává další body navíc. Celé to ve zkušených otěžích drží Martin Campbell, který několikrát solidně vtáhne do děje. Předvádí poctivou oldschoolovou podívanou, platí ale zároveň i to, co jsem psal u jeho nejnovějšího kousku Memory: tempo místy zoufale kolísá. Známé herecké tvářičky nám opakovaně v posledních letech dokazují, že umí pořádně kopat a držet bouchačku. Holt i dámy potřebují své hrdinky. Jenže docela často to byl průšvih. S Maggie Q není (navíc je k nakousnutí). Campbell totiž netlačí na pilu a nepředkládá nám za každou cenu barevnou přestylizovanou divočinu, ve které by dělala psí kusy. Jeho akce je poměrně nápaditá a přehledná. Jen škoda vlažného finále. Tady bych body ubral. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Martin Campbell je zkušený rutinér a i když v tomhle případě točil béčko a točil ho dost na jistotu,dokázal přijít se solidním akčním girl power filmem,který všechny ty Jolty a Koktejly strčí do kapsy.Jednak proto,že si nehraje na nic víc než doopravdy je,druhák proto že má Maggie Q,které tu drsňačku prostě věříte a třeťák proto,že je tu Michael Keaton,který má i nadále charismatu na rozdávání a prostě by měl být víc vidět...60% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Campbell točí filmy které mám rád a které frčeli v devadesátých letech. Ale zatímco u Foreigner se mu povedlo vzkřísit dva staříky z mrtvých v docela solidním příběhu, tak tady jsou problémy hned dva a veliké. Keaton se jako protivník k Maqqie Q absolutně nehodí, věkový rozdíl je šílený a i přesto, jak mám Keatona už přes 30 let rád, tady je jako pěst na oko. Druhá věc je scénář a pointa. Totálně druhořadá jalová debilita s ichtilní pointou, která dělá ze všech zúčastněných absolutní kokoty. Campbellova režie je znát, je to svižné, akční pasáže jsou super, má to ten správný devadesátkový feel, ale bohužel je to k němu neúměrně blbé. Uteklo to rychle, bavilo mě to, ale u finále sem se plácal do čela. 55%. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v rumunskom Bukurešti a vietnamskom Da Nang. Natáčalo sa aj v Bulharsku a Veľkej Británii. (Real Tom Hardy)
  • Na hudbě k hlavnímu traileru se podílel mimo jiné i český skladatel Tomáš Oliva. (Qaeky)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno