Reklama

Reklama

Výbušnej koktejl

  • Francie Gunpowder Milkshake (více)
Trailer 2

Sam (Karen Gillanová) bylo pouhých 12 let, když ji její matka Scarlet (Lena Headeyová), elitní vražedkyně, musela opustit. Sam byla vychována nelítostným zločineckým syndikátem, pro který pracovala její matka. O patnáct let později se Sam vydává v matčiných stopách a stává se nemilosrdným, efektivním a loajálním zabijákem. Když se však riskantní zakázka zvrtne, musí volit mezi loajalitou k organizaci a ochranou života nevinné osmileté holčičky Emily (Chloe Colemanová). Po odmítnutí mise má jedinou šanci na přežití: znovu se spojit se svou matkou a jejími nebezpečnými kolegyněmi „Knihovnicemi“ (Angela Bassettová, Michelle Yeohová a Carla Guginová). Tři generace žen spojí své síly v pomstychtivé válce proti těm, kteří by je mohli připravit o všechno. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (102)

maddy 

všechny recenze uživatele

John Wick, resp. Jane Wicková pre dvanásťročné instagramistky. Čakal som over-the-top prestrelenú akčárňu a dostal som trápny pokus o ženský akčňák a ďalší film od Netflixu kvôli ktorému zvažujem nadobro ukončiť predplatné. Gunpowder Milkshake je na akčný film až príliš málo akčný a keď už nejakú akciu má, tak je absolútne nemastná, neslaná a ani raz nijako nestrhne. Na thriller ponúka až príliš prepálený príbeh, pri ktorom nie je možné sympatizovať s ani jednou postavou, čo by za určitých okolností vôbec nevadilo, ale to by musel byť Papushado skúsenejší režisér a celú te "prepálenosť" akou sa film prezentuje dôveryhodne predať, nepredal. Ono by to asi aj chcelo byť cool ako Kick-Ass, štýlové ako Atomic Blonde, a akčné ako Charlies Angles (tí s Cameron Diaz, Lucy Liu a Drew Barrymore, nie ten otrasný film z 2019), ale za všetkými menovanými filmami Milkshake zaostáva míľovými krokmi. Navyše z Karen Gillan bez masky Nebuly vážne žiadna akčná hrdinka nebude, takže dopozerať tie tradične netflixovsky prepálené dve hodiny stopáže je po cca pol hodine utrpenie nakoľko tempo viazne a dejovo sa to celý čas točí v kruhu. Občas síce poteší slušné gore, ale to má v dnešnej dobe každý druhý film na streame. Výsledkom tak veľká trápna bieda a Netflix by už vážne mal najať producenta po štýle Hollywoodu, ktorý bude na produkciu ich filmov aspoň trochu dozerať. Nechávať voľnú ruku režisérom nech si točia čo chcú sa im už asi sto krát vypomstilo. CELKOVO: 3/10 ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že mám Karen Gillan stále zafixovanou jako tu nejistou superhrdnku z nového Jumanji, ale mně přijde, že do pózy drsňačky je prostě miscast. Přestože ji mám jako herečku rád. Vůbec filmu nepomáhá scénář, který se snaží z hrdinek udělat hardcore drsňáky, ale ve výsledku to (zejména u postavy hrané Angelou Bassett je to uplně přes čáru) vychází spíš směšně. Ve scénaři pak fungují více méně jen postavy Carly Gugino a Michelle Yeoh. Příběh jako takový mě přijde plochý, antiklimaktický a je vlastně posté to samé, jako třeba takový mix Odplaty a Zúčtování, které jsou ale mnohem lepší. Líbí se mi ale ten neonový manga vizuál a poměrně slušná hudba. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[60%] Tak mě vůbec VÝBUŠNEJ KOKTEJL nepřišel tak strašný a uhozený jak jsem očekával. Trailer mě vůbec nebral, ale realita dopadla o něco lépe, zejména akční sekvence. U akčních scén je trochu problém, že nepůsobí moc úderně a drsně, i když tu máme krvavé Rko. Ale na to jsem si časem zvykl. Vzdáleně to připomíná Johna Wicka a podobné přeakčnělé filmy. Hlavní hrdinka není nejhorší, má takový nekompromisní, až možná trochu tupý výraz, ale větší problém jsem s ní neměl. Ostatní známé herečky už mě vůbec nebavily. Akční sekvence mě bavily asi tak do poloviny, ta finální byla dlouhá a už moc digitálně upravená zpomalovačkami … Navíc finále trvalo dlouho i co se týče nějakých těch dialogových scén. Celkově ale nemůžu najít výrazné chyby, jako jednohubka to nebylo špatné. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo. Postava Karen Gillian se teda celý film tvářila jako srašný asociál, ale docela se to k její postavě a její minulosti hodilo. Nejvíce mě to bavilo v knihovně, přišlo mi to jako skvělý nápad. Celkově má film trochu John Wick vibes, ale ne tolik. Nicméně já jsem se fakt bavila, nenudila jsem se. Bylo to akční, svěží, rychle to uteklo a klidně bych brala i pokračování. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Navot Papushado není Najšuller, Stahelski, Evans ani Leitch a jde to znát.Na Gunpowder Milkshake jsem se po prvních trailerech těšil dost a nečekal jsem, že to bude ve výsledku tak rutinní a sterilní.Dějově je to velmi jednoduché a kdo má potřebu řešit příběh v akčních filmech, tak si může hvězdu klidně ubrat, já nad tím zlomil hůl už 10 let zpátky, takže se zaměřuji spíše na jiné věci, ale ani ty mě nedokázaly úplně uspokojit.Vizuál je solidní, hudba je fajn, maličká Chloe Coleman po My Spy je opět parádní a potěší i slušné Rko, ale velkým zklamáním je pro mne Karen Gillan, která jednak neumí moc hrát a roli nájemné assassinky jsem jí teda vůbec nevěřil, v akčních scénách je dřevěná, pomalá a kvůli tomu veškerá akce u mne postrádá razanci, drajv, šťávu i náboj, přitom akčních scén je poměrně dost a natočeny jsou přehledně, ale necítil jsem tam fyzično ani zápal a to je docela problém, alespoň ten Slowmo fight v kuchyňi si zaslouží i opětovné zhlédnutí.Kdo rád akční filmy, tak zhlédnutím vyloženě neprohloupí, zábavné i akční je to dost, akorát je to docela naivní a né příliš satisfakční jak jiné akční pecky i z ranku Female hrdinek ( Atomic Blonde).• Příběh 2/5, Akce 3/5, Humor 2/5, Násilí 4/5, Zábavnost 3/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5. 6/10 ()

Galerie (102)

Zajímavosti (1)

  • Keď Sam (Karen Gillan) príde s Emily (Chloe Coleman) do nemocnice, vezme odloženú pištoľ (Glock 19) a vyberie zásobník, aby skontrolovala, či je zbraň nabitá. Vôbec však neskontroluje, či je náboj v komore a či je zbraň teda pripravená na streľbu. (ČSFD)

Reklama

Reklama