Reklama

Reklama

Pomsta

  • USA The Protégé (více)
Trailer 1

Anna (Maggie Q), kterou jako dítě zachránil a vycvičil legendární zabiják Moody (Samuel L. Jackson), je nejtalentovanější placenou vražedkyní na světě. Když je však Moody - muž, který pro ni byl jako otec a naučil ji vše, co potřebovala vědět o důvěře a přežití - brutálně zabit, Anna přísahá pomstu. Jakmile si s ní tajemný vrah (Michael Keaton) začne hrát na kočku a myš, jejich konfrontace se stane smrtící. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (127)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Naprosto obyčejná akční jednohubka, která  trochu smutně připomene, že akční žánr kdysi hrával první housle a dnes je  většinou rychlou streamovanou sešívanou pro upozornění:  Netflix právě přidal film, který by Vás mohl zajímat!  Zrovna Pomsta tedy není netflixovskou masovou pásovinou a jak píše kolega verbal  postrádá všechny ty dnešní moderní výdobytky filmového umění, ale  nehtohryzným kulervoucím áčkem rozhodně také ne. Maggie Q je ale dostatečně zajímavá, ohebná a sexy, aby podobnou taškařici utáhla a vůbec jí v tom nevadí ani Michael Keaton,jemuž kdyby možná vypustili všechny akční scény, tak by nejen nevadil. Nevím, tohle přehrávání se do rolí akčních starců je dnes vcelku liam (dříve in),ale  vidět to každej normální divák chce asi tak jako Arnieho v dramedii Woodyho Allena.   Kromě dědy Jacksona (tomu to i pochopitelně mooc slušelo) si ale teď po týdnu a něco, co jsem to viděl, nikoho dalšího nepamatuju, stejně jako žádnou pořádnou akční scénu. Byly tam vůbec? ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhá Campbellovka, kterou jsem si dal ve velmi krátkém čase má oproti té Neesonově jedno obrovské eso v rukávu jménem Michael Keaton, nemůžu si pomoct, ale ten herec mě neuvěřitelně baví. Líbí se mi jej sledovat. Líbí se mi když promluví a vždy mě zajímá co jeho postava zrovna říká. Tuhle jinak rutinní záležitost povyšuje o úroveň výše. Maggie Q své hvězdné časy má už dávno za sebou, její přítomnost, ale určitě nic nepokazí. Zbytek obsazení tvoří povinný L. Jackson a odněkud vyhrabaný T-1000. Celkově 50% ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Campbell točí filmy které mám rád a které frčeli v devadesátých letech. Ale zatímco u Foreigner se mu povedlo vzkřísit dva staříky z mrtvých v docela solidním příběhu, tak tady jsou problémy hned dva a veliké. Keaton se jako protivník k Maqqie Q absolutně nehodí, věkový rozdíl je šílený a i přesto, jak mám Keatona už přes 30 let rád, tady je jako pěst na oko. Druhá věc je scénář a pointa. Totálně druhořadá jalová debilita s ichtilní pointou, která dělá ze všech zúčastněných absolutní kokoty. Campbellova režie je znát, je to svižné, akční pasáže jsou super, má to ten správný devadesátkový feel, ale bohužel je to k němu neúměrně blbé. Uteklo to rychle, bavilo mě to, ale u finále sem se plácal do čela. 55%. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Máte-li rádi akční snímky a hledáte-li nenáročnou záležitost, při níž si v parném letním odpoledni neutavíte mozkové závity, tohle je jasný win- win. Příběh byl nenáročný, jak se na typické béčko sluší a patří, akční scény byly slušně provedené, což bylo vzhledem k věku většiny protagonistů dost překvapivé, a celé to na mě působilo velmi svižně a dost dobře to na mě fungovalo. Maggie Q to opět slušelo a jsem velmi rád, že nejsem věřící, protože by mě některé její módní kreace doplněné oku lahodícím vlněním zřejmě dohnaly k myšlenkám, pro které bych musel k mimořádné zpovědi. Mám silné podezření, že Samuel L. Jackson už před časem zemřel a v současných snímcích ho nahrazuje kyborg, který ho sice věrně imituje, ale tým, jež ho vyrobil, zapomněl na to, že by se na něm přece jen měl projevovat věk. To ostatní, dosud živé jedince, zub času nešetřil, takže mi Robert Patrick jako drsný šéf motorkářského gangu a Michael Keaton jako neodolatelný milovník přišli poněkud směšní. Omlouvám se, ale je to tak. Maggie Q tady tak vyčnívala jako sexy sestřička v gerontologickém centru. Ale to jsem odbočil, protože za mě platí, že to v rámci žánru vůbec nebyl špatný film a ke čtvrté hvězdičce mnoho nechybělo. / Poučení dnes nebude, jelikož snímek už jedno obsahoval a já si nedovedu představit, že bych přišel s lepším, protože tohle mi mluvilo z duše: "Je vzácný dar, mít přátele, kteří ti důvěřují natolik, že ti nepomáhají, dokud je sám nepožádáš." 3*+ ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Campbell už proste 30 rokov robí to isté, vie to, a mňa to stále baví. Pokiaľ má dobrý scenár, nekonvenčné dialógy, skvelý casting, tú chémiu medzi hercami už vie vybudovať. Z tohto by mohla v pohode vzniknúť aj hra, aj keď ... žmurk na Hitmana. Maggie aj Keaton asi pijú krv alebo čo, že stále vyzerajú zachovalo a vedia sa stále svižne pohybovať (za predpokladu, že to boli oni, no). Film je klasický inteligentný akčňák, kde sú vynechané nepodstatné momenty, kde sú fakt kvalitné bojové sekvencie, dialógy, ktoré bavia a hlavne, rozumná minutáž a zaujimavý feeling. Poctivá trojka, ale jednu dám za Keatona a mobil s nožom. 4 z 5 ()

Galerie (66)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v rumunskom Bukurešti a vietnamskom Da Nang. Natáčalo sa aj v Bulharsku a Veľkej Británii. (Real Tom Hardy)
  • Na hudbě k hlavnímu traileru se podílel mimo jiné i český skladatel Tomáš Oliva. (Qaeky)

Reklama

Reklama