Reklama

Reklama

Duel

(TV film)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Spielbergův film, který byl původně natočen pro televizi. V Evropě ho však uváděli v kinech. Obchodní cestující Mann jede po arizonské poušti na jednání se šéfem. Cesta probíhá poklidně do té doby, než se objeví cisterna řízená tajemným řidičem. Začne Manna vytlačovat ze silnice, chce ho dostat pod vlak, atd. Jaký má důvod? Spielberg natočil film s rozpočtem 350 000$ za dva týdny podle historky Richarda Mathesona z Playboye, který říkal že to sám zažil. (woody)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (394)

juta 

všechny recenze uživatele

- Tohle je jizva... - kde jsi k tomu přišel? - ve rvačce, to už je dávno. Duel. - duel? Ty? Tohle ti nežeru. - ale ne souboj, Duel, ten slavný film od Spielberga, kamarád po mně hodil kazetu. Hloupě jsme se pohádali, kdo má na kole hezčí klipsny... :D Tak díky Trpaslíkovi jsem se podíval taky na Duel. Bylo to docela fajn psycho, ale na můj vkus poněkud zdlouhavé. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kde: silnice arizonské pouště. Kdo: obchodní cestující v osobním voze vs. rezavá cisterna s motorem Kolocova tahače. Proč: to by mě taky zajímalo.. V budování napětí je Spielberg mistrem a zde si vystačí s minimem prostředků. Za volantem té cisterny seděl John Ryder, nicméně dravý styl jízdy ho připravil o řidičské oprávnění a byl tak donucen jezdit stopem. Ale to už je jiný příběh.. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Domnívám se, že tady o duel v tom pravém slova smyslu fakt nešlo, hlavní postava je doslova postrkována psychopatem za volantem.. Osobní auto s nepříliš zručným či znalým řidičem se přimotá do cesty velké rezavé kraksně.. Atmosféra nepříjemně houstla, chápala jsem, že mít v kufru cisternu není nic moc představa.. Pro mě zajímavá i napínavá podívaná.. ()

Ajantis odpad!

všechny recenze uživatele

Duel se možná vysmívá neschopnosti muže střední třídy obstát tváří v tvář problémům a nějak je řešit, je při tom ale stejně nezajímavý jako jeho hlavní hrdina. Zápletka spočívá v setkání dvou mužů na silnici, přičemž jeden toho druhého provokuje - předjíždí, když mu ujede, tak na něj počká, občas do něj šťouchne. V závěru jej pak popadne amok a snaží se svého "soka" zabít. Nápad je to absurdní jako z nějakého béčkového hororu a odpovídá tomu i jeho realizace, která je plná nelogičností a podivných mezer. Spielberg samozřejmě nevysvětlí, co k tomu onoho agresivního řidiče vedlo, soustředí se pouze na dramatičnost... ehm, záběrů na za sebou jedoucí automobily podbarvené hudbou jako z Hitchcockova hororu. Osobně mi tedy pohled na jako sulc se třesoucího Ala Bundu nebo rozpadající se cisternu z 50. let, která i při 140 sedí jako přibitá (že by to byla předělaná Škoda 120?), adrenalin do žil nevhání. Jediným pamětihodným momentem je tak scéna s plačící stařenkou, jejímž zvířátkům ten zlý pán ublížil - jo, už tady Steven ukázal, co v něm je. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Prvni velky rezisersky uspech Stevena Spielberga. Solidni road movie, pri jejiz sledovani budete mit porad takovy neprijemny pocit, a budete fandit hlavnimu hrdinovi, i kdyz se moc jako hrdina nechova. To co znamena DUEL pro osamele cestovani po americkych silnicich, znamenaji CELISTI pro letni koupani v mori. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Trofejních poznávacích značek na tahači Peterbilt je celkem osm. Jsou ze států Nevada, Wyoming, Idaho, New Mexico, Arizona, Montana (těchto šest je na předním nárazníku), California (pod předním nárazníkem a na přívěsu). Pokud budeme brát tu poslední jako patřící vozu, tak ta je WM 3227. (Robbi)
  • Při honičce uvidíme na krajnici stát auto s nápisem Grebleips, což je pozpátku Spielberg. (HellFire)
  • Přestože byl snímek určený pro televizní vysílání, byl nominován na Zlatý glóbus. [Zdroj : Cinema] (Terva)

Související novinky

Jamie Dornan bude turistou v Austrálii

Jamie Dornan bude turistou v Austrálii

28.01.2021

Britský herec Jamie Dornan (Synchronic, Anthropoid) byl obsazen do hlavní role v připravované koprodukční limitované sérii s jednoznačným názvem The Tourist. Natáčení šestidílného seriálového… (více)

Reklama

Reklama