Reklama

Reklama

Gauneři

  • USA Reservoir Dogs (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mafián Joe najme na vyloupení klenotnictví partu gangsterů, kteří se vzájemně neznají a oslovují se smyšlenými jmény. Akci však zmaří policie a lupičům nezbývá než uprchnout a ukrýt se ve starém skladišti. Pan Oranžový je postřelen a pan Bílý se ho pokouší udržet naživu, dokud nedorazí pomoc. Napětí ve skladu však narůstá, protože policie je jim v patách a pan Růžový je přesvědčen, že šlo o past – někdo z nich musí být zrádce. Každý má ovšem vlastní verzi toho, co se stalo. Jak dlouho bude trvat, než vytáhnou pistole a drama se změní v masakr? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 392)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,2miliónaTržby USA $2,832,029Tržby Celosvetovo $14,900,000Tržby za predaj DVD v USA $18,214,162 //počet predaných kusov 1,478,741║ Táto gánsterka Quentina Tarantina nesie jeho svojský režisérsky štýl, ktorý dokázal ešte o niečo lepšie rozvinúť v jeho ospevovanom Pulp Fiction. V tomto prípade to stráca na pôvabe kvôli zbytočne zdĺhavému rýpaniu sa, v tých najmenších možných detailoch aby poskladal dokonalú skladačku jednej nevydarenej lúpeže diamantov. Áno, základný príbeh má svoje plusy o tom niet najmenších pochýb ale tie vedľajšie poviedky kde poukazuje ako, kde, čo, sa zosmolichalo nemá takú šťavu aby to malo výpovednú hodnotu akú by si určite želal. Jednoducho mi to celé príde len ako také jeho oťukávanie. Tak trošku to preháňa s tendenciou nadávok, čo tu je jedna veľká smršť a popri tom dosť uspávajú aj podaktoré nič hovoriace dialógy. A ako je zvykom dosť si tu lubuje v krvi ale to je v norme, aj keď nechutnosti s uchom si mohol odpustiť. /40%/ ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Před nástupem Tarantina se točily buď velkorysé, akademicky precizní bijáky, jako byla série "Kmotr" nebo "Tenkrát na Západě", nebo levná a mizerná béčka, která se nedala brát vážně. Tarantino přinesl do kriminálního filmu novou energii, vulgaritu, zajímavé charaktery - jeho hrdinové jsou sbírkou nejrůznějších psychopatů a parchantů nejhoršího zrna - a především vrátil kriminálnímu filmu zábavnost a přitažlivost pro filmové fanoušky. Už v Tarantinově prvotině se objevují prvky typické pro jeho rukopis - střídání časových rovin, hláškovitost, násilí pojaté jako zábava a provokativně popkulturní směs hudebních motivů. Ve svých počátcích znamenal Tarantino výrazné oživení a jeho první filmy mám narozdíl od posledních kousků opravdu rád. Pokud můžu Gaunerům něco vytknout, tak až příliš krátkou stopáž - tahle gangsterka mohla být klidně o půl hodiny delší a divák se mohl seznámit i s osudy zbylých členů gangsterské partičky. Levný snímek, který bodoval díky výbornému obsazení a provokativnímu obsahu. Celkový dojem: 90 %. ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Aha! Tak už konečně chápu proč je Tarantino tak populární. Zatímco Pulp Fiction ve mně zanechalo maximálně nudu, u jeho Gaunerů jsme se královsky bavil. Vypointované dialogy, skvěle udělaný příběh, kde se o "tom" stále mluví, ale není vidět co se stalo, ale díky kvalitnímu scénáři jsem byl jasně schopen si to představit. Herecký koncert nejlepší kvality, zejména strašně sympatický Buscemi, je právě oním motorem, jenž zde funguje naprosto bezchybně, zatímco v Pulp Fiction se často zasekával. Tohle je TEN Tarantino o kterém jsem slyšel, tohle je ten originální a vizionářský řežisér/herec/scénárista. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Super drsna rezba a u me oblibenejsi nez zbytecne natahovany Pulp Fiction. Tarantino ukazal, ze je frajer, uz ve svym prvnim filmu a i kdyz je poznat, ze je to precejen hodne levny a v podstate se vetsina scen odehraje v jednom skladisti, tak to vubec nevadi. Je tu totiz naprosto spickova sestava mejch oblibenejch hercu, ktery 90 minut rvou, hadaj se a mluvi neskutecne sproste, sem tam naka perfektni hlaska nebo dokonalej vtipnej dialog a spousta krve, mrtvejch a drsnejch scen a nehappyendovej konec. Proste spickova drsna kriminalka, jaka se jen tak nevidi. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Stačila jedna pitomá přestřelka, flashback vsazený do přepadení toho krámu s diamantama, nebo cokoliv, kde se střílí (těch pár výstřelů od Mr. Pink skutečně nepočítám). Bohužel to byla jen hodinu a půl dlouhá diskuze o tom, co se ASI stalo, kdo ASI zradil a co se bude ASI dít dál. 50% nuda ()

Galerie (119)

Zajímavosti (147)

  • Ohledně filmové hudby jednal režisér Quentin Tarantino s waleským hudebníkem Johnem Calem. Tarantina zaujala jeho práce na filmu Caged Heat (1974). Když se však Cale podíval na část filmu, konstatoval, že přidávat k tak silným dialogům hudbu by bylo naprosto nesmyslné. Z toho důvodu hudební doprovod ve snímku chybí, zazní tu pouze písně. (WernerDMZ)
  • V prvním českém VHS dabingu zazní slovo „kurva“ 157x. (RMN88)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

03.11.2019

Zatímco kultovní režisér Quentin Tarantino letos v létě skládal poctu zlaté éře Hollywoodu, hororový režisér Alexandre Aja na to šel o něco přímočařeji a radši poslal diváky na zápas mezi Kayou… (více)

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

17.08.2019

7. ročník unikátní přehlídky klasik, ale i pozapomenutých klenotů z bohaté pokladnice filmu noir představí snímky tematizující loupež, výběrovou retrospektivu noirových děl Fritze Langa, rozmanitou… (více)

Tarantino chce nakrútiť TV sériu

Tarantino chce nakrútiť TV sériu

12.05.2005

Už pred niekoľkými rokmi zrežíroval Quentin Tarantino jednu epizódu kultového seriálu Pohotovosť (pod názvom "Materstvo"), v ktorej odkázal na svoj réžijný debut Gauneri, keď do nemocnice priviezli… (více)

Reklama

Reklama