Reklama

Reklama

Ostrov doktora Moreaua

  • USA The Island of Dr. Moreau (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladík Andrew Braddock jako jediný přežije ztroskotání lodi a dostane se na podivný ostrov. Není až tak překvapen podivínským dr. Moreauem, jako spíš podivnými tvory, ze kterých se vyklubou výsledky doktorova experimentu a snahy přetvářet zvířata na lidi. Při jedné dramatické situaci Braddock zastřelí zraněného mutanta na jeho vlastní žádost, čímž se ale proviní proti zákonu, který pro ostrov stanovil sám Moreau a ten má tedy jedinečnou příležitost zatáhnout do svého šíleného plánu samotného Andrewa.
Adaptace Wellsovy knihy nabídla především zajímavou práci maskérů a adaptace pod Taylorovým režijním vedením obdržela pět nominací Americké Academy of Science Fiction, Fantasy and Horror Films. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Poslední půl hodina funguje docela dobře (i když i k ní bych měl nějaké výhrady) a dokonce začne být i napínavá, ale zbytek filmu je zbytečně pomalý, rozvleklý a ani se mu moc nedaří budovat nějakou atmosféru a napětí. Ve finále je z toho jen průměrný film na jedno zhlédnutí, ačkoli to mělo na víc, protože ten samotný námět mi přijde docela zajímavý, ale je poněkud nevyužitý. I tak ale zhlédnutí tohohle filmu za ztrátu času nepovažuju, navíc když už se na to chci podívat delší dobu. 3* ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký film „Ostrov doktora Moreaua“ v hlavní roli s Burtem Lancasterem padá na tom, že Michael York nezahrál postavu Andrew Braddocka nijak skvěle, je to prostě jen dobrodruh, který má náhodou objevit temné tajemství ostrova. To nakonec udělá, bojuje a... Však uvidíte sami. Je ale škoda, že tady se z interakce mezi lidmi a geneticky upravenými tvory nezískalo víc. ()

Reklama

Dárius 

všechny recenze uživatele

Můj názor na film se dnešní mládeži asi moc líbit nebude-byl jsem na něm tenkrát na hranicích přístupnosti a můžu říct že během filmu jsem se několikrát tak lekl že jsem se té noci bál usnout.Na tehdejší dobu velice pěkně udělaný-do toho ještě umění Michaela Yorka,krásná Barbara Carrera-no supr.A velice se těším až se na něho dnes-25.3.09 znovu podívám.Hodnotit to tenkrát tak by to mělo hvězd ******.Rozhodně pro mě lepší než ta napodobenina z r.1996. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad chudobnejší príbuzný Planéty opíc ako po stránke masiek a výpravy, tak po stránke myšlienkovej. Na ten druhý až zas tak nie. Trochu naivne sa rozbiehajúci príbeh sa od istého zvratu poriadne rozbehne a nezastaví sa až do konca. Niekomu bude pripadať prvá, pomalá fáza ako lepšia, druhému, ako napríklad mne, tá druhá. Že sme aj my ľudia iba zvieratá, svedčí nielen zobrazenie výsledkov vedcových pokusov, ale aj jeho prvotná poznámka ohľadom dievčaťa, ktoré bolo nútené robiť ako dieťa prostitútku. Takéto nenápadné dôležité momenty mám na scifi najradšej. ()

Heavyman 

všechny recenze uživatele

Vidět to jako dítě, měsíc bych z toho nespal...protože zvířecí kostými, mne vždycky děsily, ale zároveň bavily. Ono vlastně není na několik výjimek, ani poznat, o jaké zviřátko se mělo jednat. Starej Burt je v celku dobrej, ale nezáchrání celý film. Bohužel ani skvělý námět nezmůže nic proti zfušovanému zpracování, které neomlouvá ani doba vzniku. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • V každé ze tří filmových adaptací se ztroskotaný hlavní hrdina jmenuje jinak. V Island of Lost Souls z roku 1932 je to Edward Parker, v Ostrov doktora Moreaua z roku 1977 je to Andrew Braddock a v Ostrov Dr. Moreau z roku 1996 je to Edward Douglas. V knižní předloze to byl přitom Edward Prendick. (Sidarius)
  • Příjmení herců titulní záporné role doktora Moreaua (Burt Lancaster) a hlavního hrdiny Andrewa Braddocka (Michael York) jsou shodou okolností stejná, jako dvou britských znepřátelených rodů, jejichž soupeření vyústilo v tzv. Válku růží. (Sidarius)

Reklama

Reklama