Reklama

Reklama

Ježek Sonic 2

  • USA Sonic the Hedgehog 2 (více)
Trailer 1

Ve chvíli, kdy Doktor Robotnik (Jim Carrey) osudově uvízl na Houbové planetě, ztratil ježek Sonic jediného opravdu schopného nepřítele. A začal se hodně nudit. Občas vypomůže policii dopadnout pár „nepolapitelných“ gaunerů, ale jinak nemá svou modrou energii do čeho vrhnout, což jeho největšího kámoše, šerifa Toma (James Marsden), docela stresuje. Mnohem víc než škody, které za něj musí platit. Jenže vynalézavý Robotnik dokázal nalézt způsob, jak ze svého houbového vězení uniknout a vrátit se na Zemi, a navíc se spojil s ježurou jménem Knuckles, což je chlupatá červená koule plná zloby a unikátních schopností, které jsou podobné těm Sonicovým. Tahle nebezpečná dvojka sleduje dva hlavní cíle. Prvním je pomsta Sonicovi a druhým nalezení a ovládnutí nekonečného zdroje energie, který by z Robotnika udělal vládce celé planety. Přesile naštěstí nebude Sonic čelit sám, ale s podporou dvouocasého lišáka Tailse, který mu přišel na pomoc z jiné dimenze, protože tady jde o všechno. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (236)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Na filmu Ježek Sonic 2 je vyloženě vidět, že je dělaný pro mladší publikum (dle mého názoru do 10 let), ale když toto starší divák přijme, tak musí uznat, že tvůrci odvedli dobrou práci. Za mě jako otce, byl hlavním tahounem Jim Carrey, který je vysloveně ve svém živlu a naplno předvádí své grimasy a přehrávání, což mi v dobrém připomíná jeho nejlepší filmy - Maska, Ice Ventura a Grinch. Pro děti je tu hlavně skvěle odvedená práce na třech úhlavních potvorách, které nejen, že dobře vypadají, ale místy jsou i vtipné. V celku musím konstatovat, že dvojka je lepší než jednička a nijak mě neděsí představa, že s dětmi budu muset i na případné pokračování. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

O dost pompéznější sequel, tak jak to má být, jen už zkrátka nejsem cílovka a zas tolik jsem z toho unešený nebyl. Co ale rozhodně musím pochválit, tak jsou nádherně barevné výjevy na krajinu a v tomto případě velmi povedené digitální akční orgie, kterých je možná už ke konci moc, resp bych trošku krátil na leckdy nesmyslných dialozích, leč Jim Carrey si svojí šílenost náležitě užívá, ještě více než v prvním díle a mnohdy jsem poznával jeho fyzické kreace, které dělal před dvaceti lety. Takže jo, líbilo se mi to asi více než jednička a trojku si za dva roky doma rád dám. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jednička mi sedla a na dvojku jsem se opravdu dost těšil. A to je možná ten největší problém, protože jsem dostal jen "fajn pokračování". Tím neříkám, že je film špatný, jelikož špatný rozhodně není. Jen je to klasické pokračování, které je větší a hlasitější. Trochu mi zde chybělo srdíčko z prvního dílu, který přeci jenom byl více o charakterech. Režisér Jeff Fowler odvedl dobrou práci a natočil dobrý rodinný film, který neurazí a má místy luxusní momenty. Fowler zvládl představit nové postavy, využil nové prostředí, pohrál si s akční stránkou filmu a dal hodně prostoru Jimu Carreymu, který se královsky baví. Jako zábavný oddychový film to funguje na jedničku, přesto jsem čekal a hlavně chtěl o trochu více. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Takový ten ideální případ filmu, kdy se báječně bavila obě děcka i fotr, který cení narážky na Borata a vlastně si užije i ten třeskutě jednoduchý model čórovačky všech základních superhrdinských klišé. Jo, na zápletku Sonica 2 by fakt byl ubrousek až zbytečně štědrá plocha, ale nic naplat, Fowler opět vytvořil svižnou a jedlou rodinnou zábavu, která neztrácí dech a dokonce má i něco jako emoce. Při tom počtu kanálních videoherních adaptací si troufám říct, že oba Sonicové jsou asi jediné filmy, které úplně v pohodě obstojí. Na nic si nehrají a jsou stejně bezstarostné jako ta modrá ježatá svině v teniskách. A hlavně: mají Jima Carreyho, jehož výkon to v pohodě utáhne. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhý "modrý bodlináč" mi přišel kvalitativně srovnatelný s jedničkou a vlastně bych mohl u dvojky napsat takřka to samé jako u jejího předchůdce. Ježec Sonic 2 je oddychovka se vším všudy, cílená především na mladší publikum, přesto dokáže oslovit i dospělého diváka. Jim Carrey coby Robotnik sice změnil knír, ale jeho (místy otravná) afektovanost přetrvala. Mimozemská rodinka se rozrostla o dva další charaktery (Tails a Knuckles), které však nebyly tak zábavné jako Sonic. O značnou porci humoru se opět postarala Natasha Rothwell coby hodně bad-ass nevěsta. V poslední třetině filmu tvůrci okatě pomrkávali po MCU - Magneto a Captain Marvel, mrk-mrk. Děti v kině se bavily nahlas, já spíše jen tak vnitřně. Na další díl, k němuž závěr dvojky lákal, ale milerád zajdu. Lepší tři hvězdičky! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (16)

  • Film obsahuje řadu odkazů na prvky z herních předloh. Většina scén přímo vychází z herních úrovní hry „Sonic 3 & Knuckles“. Prostředí planety hub je odkazem na „Mushroom Hill“, ledová jeskyně a následná jízda na improvizovaném snowboardu zase odpovídá „Ice Cap“, maličký ostrov u Havaje, kde dojde k otevření vstupu do podvodního paláce, je zřejmě miniaturní verzí „Angel Islandu“ a již zmíněný palác je kombinací „Hydrocity“ a „Hidden Palace“. Robotnikův ohromný robot devastující městečko odpovídá závěrečnému bossovi ze hry „Sonic The Hedgehog 2“. A styl závěrečného souboje, kde tři úhlavní postavy spojí síly dohromady, je přímou referencí na hru „Sonic Heroes“. (Ryuuhei)
  • Když se Robotnik (Jim Carrey) vrátí na zpět na Zemi a obnoví svou továrnu na roboty, tak od té doby můžeme ve filmu několikrát vidět jeho herní symbol v podobě hlavy s ikonickými brýlemi a velkým dlouhým knírem. Stejný jako měl hlavu závěrečný robot, se kterým bojovali hrdinové. (krtek6)
  • Hlavním motivem filmu bylo hledání arci smaragdu. V originálním znění a ve všech hrách se tento drahokam nazývá Chaos Emerald. Spojení s chaosem použil Robotnik (Jim Carrey), když ze smaragdu zmocnil. (krtek6)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Reklama

Reklama