Reklama

Reklama

Smrtelná kořist

  • USA Deadly Prey
Trailer

Brutální skupina žoldnéřů unese lidi, které chce použít jako živé terče při výcviku svých jednotek. Ovšem únosem Michaela Dantona udělali velkou chybu, role se obrací... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

p.i.t.b.u.l 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl jeden z prvních filmů, které jsem si půjčil z videopůjčovny. Ve své době, kdy světu vládli Rambo a Komando, byl i tento film, jedním z mnoha, který mně utkvěl v paměti. Dlouho jsem si nemohl vzpomenout na jeho název, jen jsem si vybavoval určité scény. Až do dnes. Často se nestává, že bych komentoval takto staré tituly, ale z nostalgie k VHS jsem se rozhodl přidat komentář i k tomuto filmu. Dnes bych se takovému filmu vysmál. Není snad nic horšího, než když jeden chlápek porazí celou armádu za použití nekonečné munice v jednom zásobníku. Tak typické u akčních filmu v 80.letech. Nicméně některé scény byly povedené a na svou dobu to byl v celku slušný biják. Nechyběla akce, napětí, hlavní hrdina byl sympaťák. Dnes by to byl odpad se vším všudy. Kdysi, to byl solidní akční snímek, který úspěšně koloval videopůjčovnami. Na svou dobu 60%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SAKRA! NELOVÍME MY JEHO, ALE ON NÁS!...“   To jsem se takhle rozhodl, že bych mohl mrknout na nějaký „béčko“. Pročetl jsem komentáře… a vyhrála tahle videokazetová sračka. Nebo skvost? Granát vybouchlej u nohy potrhá kalhoty, strašlivý herci (jsou to vůbec herci?), svalnatej, olejem namaštěnej metrosexuál běhající po lese, dialogy rychlý a úderný – stejně jako akce, která je pitomá, ale je jí hodně. Vlastně hned o začátku! No strašná píčovina…     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci vidět zjednodušenou (ale kurevsky!) verzi Ramba. 2.) Chcu zavzpomínat na starý (dobrý?) časy.  ///              PŘÍBĚHHUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Normálně nevím, jak hodnotit. Éru tohoto skvostu jsem nezažil, takže nostalgie zde není, ale i přesto bych rád hodnotil výš. Na druhou stranu buďme objektivní. Podobné braky mám moc rád, jenže bývá u nich vzácností, abych se bavil od začátku do konce a to neustále. Tady máme absurdního tarzana v šortkách, starý dobrý dabing ("chcípneš" nebo "ty svině") a motivační retro hudbu. Chybí mi ale něco víc, třeba gore nebo větší variabilitu zabíjení. Ruka byla skvělá a body count je hodně vysoko, ale většinové zabíjení nožem začne rychle nudit. 3+* ()

misstake 

všechny recenze uživatele

Borec v minišortkách likviduje hordy armád, nevím, jestli tohle patří mezi MUSTSEE zážitky, ale takovouhle blbost jsem už dávno neviděl, něco jako Deathstalker akčního filmu. Stačí si vygooglit / vy-youtubeovat scénu se zabitím nepřítele jeho vlastní useklou rukou a ušetřite hodinu a půl svého života... ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Zběsilá přehlídka těch největších klišé osmdesátkových akčňáků. Film nemá absolutně žádný příběh a všechno, co se v něm děje, se děje jen proto, že je to cool. Celé to působí dojmem jako by pár filmových fanoušků bez jakéhokoliv talentu, zato s obrovským nadšením natočili film, do kterého nacpali ty nejhustší věci, které v akčních filmech viděli. Aby to nebylo málo, tak všechno udělali tisíckrát přehnanější a milionkrát tvrďáčtější. A také za hranou toho, co by si mainstreamové akčňáky mohly dovolit. Smrtelná kořist na rozdíl od nich nemá naprosto žádné slitování s jakoukoliv svojí postavou a většina rvaček je vyhnaná do krajního, až komiksového extrému (největší highlight je moment, kdy hlavní hrdina usekne svému protivníkovi ruku a umlátí ho s ní). Film vás dokáže strhnout už od prvního záběru, v němž ústřední protagonista (naolejovaný ninja v trenkách s účesem na jágra) projde před kamerou, zaujme he-manovksou pózu a bez jakéhokoliv důvodu vítězně pozvedne pušku nad hlavu, načež se objeví název filmu. Hlavní hnací silou je uřvaný herecký výkon bratra režiséra filmu Teda Priora, jenž veškeré své repliky pronáší s chraplavě hrozivým hlasem, kterým přebije i chraplák Christiana Balea v Batmanovi. Pobaví i nemotorné kaskadérské výkony (vojáci opatrně padají na zem několik sekund po výbuchu granátu atd.), které jsou natočené se superdrsnou vážností. Pro příznivce zetkových kultovek povinnost. Film byl dlouho těžko sehnatelnou raritou, jelikož nikdy nevyšel na DVD. Nyní je ale konečně k dostání na nosičích Blu-ray, byť ne ve skutečné HDčkové kvalitě. Jde o přepis z SD zdroje, takže o nostalgický analogový VHS feeling nepřijdete. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno