Reklama

Reklama

Obsahy(1)

13. ledna 2001. Harvey Jacobs, válečný fotograf deníku Times, byl zraněn teroristy poté, co viděl masakr u Nuevo Colón. V zoufalé snaze dostat ho pryč poslala Organizace spojených národů vůz a řidiče, který ho měl dopravit přes hranice... (3DD!3)

Recenze (154)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

U filmů ze série Hire oceňuji buď nějaké to závažné téma (díky Alejandro za něj!) nebo dětskou hravost (tady díky Tony Scottovi). Iňárritu z osmi minut dokázal dokázal vytěžit maximum. Nápad není zas tak originální, ale to zpracování... to zpracování je jednoduše dechberoucí. Holt, tyhle žurnalisticko - humanistické agitky můžu v míře vrchovaté. ()

vincent 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s tvrdením, že tento diel sa tu akosi nehodí. Určite je kvalitný z každej stránky ale predsa len oproti ďalším dielom je to predsa len vážne a vzhľadom na to, že Hire je viacmenej len veľmi kvalitná reklama na BMW sa mi akosi nedarilo úplne uveriť tomu, čo sa na obrazovke odohrávalo. Ale herci boli vynikajúci! ()

Reklama

Okara 

všechny recenze uživatele

Úžasná myšlenková věta zabudovaná do brutálního kolumbijského prostředí podkresleným emocionální hudbou. Impozantnost potvrzující Gonzálezův čich na silné lidské osudy. Reklama? Ehm, s dovolením, tohle je nádherné dílo. "Why´re you a photographer?" "Because my mom taught me to see." 80% ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Tak jako byl Ritchieho Hire pětihvězdičkový svým humorem a nadsázkou a podobně jako byl Wongův Hire pětihvězdičkový svou obrazovou poetikou, tak Iñárritova BMW desetiminutovka je perfektní zejména svou výpovědní hodnotou. Z celého celku asi nejvíce vymykající se reklama je zasazena do opravdového válečného prostředí, kdy bezejmenný řidič veze významného válečného fotografa za lékařskou pomocí za hranice. Vynikající Stellan, Clive, Lois i Alejandro. ()

mohamedsfinger 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem netušil, že se jedná o akci BMW, a tak mě naprosto ohromilo, jak se stím Iňárritu dokázal vypořádat a upřednostnil příběh před zdůrazněním auta. Tím si zachoval tvář opravdouvého umělce a dal prostor i hercům vypořádat se se svými rolemi více než dobře. Navíc kamera a dokumentární styl podtrhují přesah tohoto filmu někam dále za hranice "reklamy". ()

Zajímavosti (1)

  • V tomto díle řídí Clive Owen BMW X5 3.0i. (Listeroman)

Reklama

Reklama