Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná, sympatická, a přece osamělá prodavačka lístků chicagské nadzemky Lucy Moderatzová platonicky miluje neznámého muže, který si u ní každé ráno kupuje lístek. Sní o tom, že si jí jednoho dne všimne. Jenže místo toho si ona náhodou všimne, jak se dostane do střetu se dvěma chuligány a je sražen do kolejiště. Protože se právě blíží vlak, Lucy neváhá, vrhne se k bezvědomému a stáhne ho z kolejí, čímž mu zachrání život. Teprve v nemocnici se dozví, že jde o právníka Petera Callaghana. Dřív než stačí odejít, nahrne se do pokoje jeho svérázná rodina a všichni ji považují za Peterovu snoubenku. Zaskočená dívka, okouzlená srdečným přijetím, nedokáže v první chvíli říct pravdu, a než se k tomu později odhodlá, zjistí ji rodinný přítel a Petrův kmotr Saul. Lucy mu sice vysvětlí původ omylu, on ji však přesvědčí, aby rodině nic neříkala. Její existence jim prý pomáhá snášet Petrův stav. Jediný, kdo tuší, že něco není v pořádku, je Peterův bratr Jack, kterému se Lucy velmi líbí. Také jí je Jack sympatický, a tak není divu, že se do něj zamiluje. Když se zdá, že zamotanější už to být nemůže, Peter se probere z kómatu. (TV Nova)

(více)

Recenze (184)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Edelman: 1. Opening 2. Peter's Family 3. Love Theme 4. An Untimely Accident 5. Phone Tag 6. Dreaming of Florence 7. He's Alive 8. Riverside Walk 9. A Testacular Situation 10. Jack and Lucy 11. Leave It to Sol 12. The Dream Is Over 13. Sound Advice 14. Tear Jerking Tale 15. Bumpy Encounter 16. A Happy Ending ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Lucy, hovorím ti on alebo ja!“ – „On.“ – „Nemusíš odpovedať hneď.“ Príjemná romantická komédia, v ktorej dozaista mohlo byť viacej snehu, ale zas keď ho nebolo v Sám doma 2... Uchádzajúca vianočná záležitosť. Pôvabná štíhla Sandra Bullock ako predavačka lístkov, ktorá zachrániť muža pred smrťou, aby zistila, že v skutočnosti ľúbi jeho brata (Bill Pullman). Snímka má predovšetkým príjemnú uvoľnenú atmosféru, vtipné dialógy, celkom originálny námet a sympatické herecké obsadenie šťavnatých podporných roličiek (náhradná rodina a Lucyn čoraz zmätenejší „poradca cez lásku“). Snímka pekne ukazuje, aký veľký komerčný výtlak Bullock v polovici 90. rokov mala: snímka so skromným rozpočtom 17 miliónov ich na celom svete utrhla fajnových 101. ()

Reklama

darkchipmunk 

všechny recenze uživatele

Zas jeden z ikonických filmů mýho dětství. Strašně milý devadesátkový romantický rodinný film. Nechápu, že někomu může vadit. Pozéři.___ Pamatuju si i dialogy babičky s dědou. Teda mojí babičky s dědou. Děda se styděl, když občas usnul v křesle. Babička: "David půjčil kazetu Zatímco jsi spal." Děda: "Já jsem nespal, jenom jsem seděl v křesle." Sweet. ()

Radka.Skouma 

všechny recenze uživatele

V žánru romantické komedie, které jsem svého času velice ráda sledovala, patřil tento snímek k těm lepším. A jsem přesvědčená o tom, že za to mohl i kvalitní dabing /angličtinou nevládnu natolik, abych film dokázala poslouchat v originále/. Sandra Bullock je jako hlavní hrdinka naprosto okouzlující a Bill Pullman patří k mým oblíbencům. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Romantiky je místama možná až příliš (s čímž souvisí menší dávka patosu viz žádost o ruku v budce na nádraží), nicméně pohodová atmosféra se nedá snímku upřít. Nakonec ani Sandra Bullock výslednej dojem nekazí a docela se do takový role hodí. Jenomže Jon Turteltaub prostě neni nic víc než sympatickej rutinér, čemž odpovídá výsledek v podobě klasický romantický komedie devadesátejch let, která nijak nenudí, ale víckrát si jí pouštět asi nebudete, čistej průměr. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Sandra Bullock sa úlohy zhostila s tým, že sa s ňou vie stotožniť, keďže sa práve rozišla zo štvorročného vzťahu. (Arsenal83)
  • Původní scénář byl o ženě, která je v kómatu, a muži, který se vydává za jejího snoubence. Filmovým společnostem se tento nápad ale nepozdával. Poté, co byl scénář přepsán a postavy byly prohozeny, Hollywood Pictures se snímku ujalo. (ellegrey)

Reklama

Reklama