Reklama

Reklama

Galaxie teroru

  • USA Galaxy of Terror (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po ztrátě spojení s kosmickou lodí Remus, ke které dojde poté, co loď neplánovaně přistane na asteroidu Morgentus, se jí vydává na pomoc záchranná loď Explorer vedená velitelem Ilvarem (Bernard Behrens) a zkušenou kapitánkou Trantorovou (Grace Zabriskie). Po přistání a prohlídce Remusu záchranáři objeví nedaleko vraku obrovskou, zdánlivě opuštěnou základnu a rutinní záchranná mise se změní v noční můru. Při průzkumu základny dochází k záhadným úmrtím jednotlivých členů a zbytek posádky musí čelit nejen vzrůstající nevraživosti ve vlastních řadách, ale hlavně svému zhmotnělému strachu. Působivý sci-fi horor vznikl v produkci Rogera Cormana. (kosta73)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Stopy smrti. Možná někdo přežil..." Roztomilý klon Vetřelce, který je připomínán téměř na každém kroku. Planeta, se kterou je ztracen kontakt, výtvarné řešení filmu, přistávací manévr, pyramida připomínající osídlení z Vetřelců, kteří teprve vzniknou, industriální hudba (Barry Schrader) a kapitánka mající za sebou peklo. Poslední třetina filmu jakoby vypadla z původního seriálového StarTreku, kde si posádka prošla podobnými situacemi. Zdařilé gore efekty (utrhané končetiny, vyhřezlé kosti s vnitřnostmi, servané maso z obličeje, exploze hlavy a podobné chuťovky) a milé příšerky (červi, pavoukovci, chapadlovci...)jsou příjemným zpestřením. Ohledně atmosféry jsou nejlepší úvodní titulky se záběry planety. Vzpomínaný J.Cameron si jistě řadu nápadů odnesl do svého pokračování vetřelčí ságy. Film není úplně špatný, ale v hlavě vám nakonec utkví jen pár scén. To jsem si uvědomil, když jsem si ho po pár letech znovu pustil... ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Galaxy of Terror je jedným z viac vynaliezavejších a neskorých nízkorozpočtových bizardných filmov od Rogera Cormana. Jediné plus vidím vtom, že film vznikol v rokoch 80-tych a to bola doba, kedy vznikali skutočné majstrovské diela, lenže pravda je iná. Film síce obsahuje všetko čo si fanúšik gore želá (odporné slizké príšery, grafické gore, strašidelný príbeh, skvelé obsadenie a napokon atmosféru) ale chýba tomu potrebná dávka strachu a zopár nevysvetliteľných príčin, ktoré nás utvrdzujú vtom, že sa s nami režisér hrá až do konca. Ale ak budete film vnímať tak ako ja, máte sa na čo tešiť 80 percent. ()

Reklama

majo0007 

všechny recenze uživatele

Najprv som myslel, že to v momente vypnem, ale vydržal som a dobre som spravil. Okrem už spomínaného JC totiž v týme objavíte aj Dennisa Skotaka - vizuál, alebo čuduj sa svete - Billa Paxtona - dekorácie. Tuná sa začala tvoriť parta, ktorá nám toho neskôr ešte hodne ukázala. Samozrejme, nie je to žiadny klenot, ale ako zábava stačilo. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové sci-fi, na první pohled silně inspirované (a v mnoha ohledech ho nestydatě kopírující) Scottovým ´Vetřelcem´a produkováno béčkovým guru Rogerem Cormanem, které je v dnešní době zajímavé snad pouze ze tří důvodů : jednak bylo ve tři roky staré anketě filmových publicistů zařazeno mezi 50 nejhorších filmů všech dob, dále za jeho výpravu a podobu kulis byl zodpovědný tehdy neznámý začínající James Cameron a tu třetí pozoruhodnost si nechám na konec. Nutno říct, že oné kulisy, které v několika málo záběrech s podivem působí i nákladným dojmem, jsou to jediné řemeslně zvládnuté na celém filmu. Ostatní filmové složky patří někam do galaxie po bok Eda Wooda, Berta I. Gordona a další neumětelské legendy. Bráno ale okem nadšence pro B-movies, je to chvílemi i docela nechtěně zábavné, zejména některé vynalézavé mordy. Mezi nimi hraje prim smrt jednoho z členů posádky - černošského kosmonauta ozbrojeného samurajskými hvězdicemi (zatímco jeho kolegové třímají v rukách laseromety), když ho zabije jeho vlastní uříznutá ruka, která se plazí po zemi, sebere jednu z hvězdic a smrtícím hodem nebohého černocha skolí. Kdyby to bylo bráno s nadsázkou jako třeba Raimiho Evil Dead II. (na kterého jsem si při scéně s rukou nutně vzpomněl), nepůsobilo by to paradoxně tak směšně, jako u ´Galaxy of Terror´, které se celé tváří smrtelně vážně. Nicméně jeden primát přeci jenom toto Cormanovo produkční dítko má: je to bezpochyby jediný film z celé řady alien-klonů, kdy vetřelec v poměrně explicitním podání zabije jednoho z členů posádky, respektive členku, znásilněním. Pozorovat vetřelčí monstrum z předaleké galaxie, jak celé nadržené strhává skafandr z nebohé astronautky, je pro daný žánr pohled vskutku nevšední :o) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

I když je to žánr přesně pro mě, tak jsem u toho trpěl jak zvíře...skoro všechno špatně(herci, režie,kamera..). Jistá svérázná snaha je znát u designu dekorací(byť jde o zlodějskou parafrázi na Gigera) a ta ženská svlíkačka s červem byla dejmetomu "lepší než zbytek"... Nevím proč tomu velkoryse prdnu dvojku-ale je to porod na to koukat. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Meno kapitánky vesmírnej lode (Grace Zabriskie) odkazuje na slávnu sériu Isaaca  Asimova - Nadáciu. V nej nesie meno Trantor planéta, ktorá je sídlom Galaktickej ríše. (beso74)
  • Obrovský červ dostal od filmového štábu prezývku "Maggie the maggot" - červ Maggie. (beso74)

Reklama

Reklama