Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl naprogramován tak, aby sloužil veřejnosti, udržoval pořádek, chránil nevinné, zneškodňoval zločince, kteří ovládli ulici. Napůl člověk, napůl stroj, ale celý policista - říkají mu RoboCop. Obří průmyslová společnost OCP převzala kontrolu nad policejním útvarem ve městě a od té chvíle přišlo o život 31 policistů. S rostoucí zločinností je třeba něco udělat. Vědcům a technikům se ale první pokus nezdaří - jejich robot zabije omylem nevinného člověka. Potřebují něco tak dokonalého, jako byl policista Murphy - než ho gangsteři rozstříleli na kousky - ale nezranitelného. Mladému vědci Mortonovi se podaří úžasná věc - spojí to, co zbylo z Murphyho s nejmodernější technikou a na světě je RoboCop - sen každého policejního náčelníka. RoboCop předčí ve své výkonnosti všechna očekávání - při jeho neuvěřitelných akcích se tají dech a naskakuje husí kůže. Jeho dokonalost má malou chybičku, která se stane osudnou těm, kdož pod záminkou ochrany veřejné bezpečnosti doufali, že totálně ovládnou město... (INTERAMA a.s.)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (667)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $13miliónovTržby USA $53,424,681Tržby Celosvetovo $62,500,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $453,438 //počet predaných kusov 33,864Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ Film zdobí výborná technická stránka, kde triky a masky hrajú hlavnú úlohu, taktiež príbeh ma fajn momentky, občas príde aj na nejaké to odľahčenie, nechýbajú krvavé scény a brutalita, vydarená akcia, skvelá hudba od Basila Poledourisa. Nuž keď sa to pekne všetko zhrnie dá sa povedať, že režisér Paul Verhoeven bol pri chuti a ponúkol týmto filmom mix všetkého možného, vrátane jemu neodpustiteľnej štipky erotiky. /85%/ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"RoboCop" je absolutne béčkový americký akčný sci-fi snímok z osemdesiatych rokov. Film o fízlovi-cyborgovi a bande gangstov, ktorí vizerajú ako učitelia zo strednej školy. Celé je to prešpikované neuveriteľne stupidnými dialógmi. Predstava režiséra P.Verhoevena o budúcnosti s počítačmi ako skryňa, nezmyselnými technológiami a autami, ktoré už v dobe vzniku tohto diela nemohol nikto považovať za model budúcnosti, je hlúpa. Ako nakonec aj idea a spracovanie celého filmu. A mimo to: A.C.A.B. (All Cops Are Bastards!). ** ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Asi najlepší Verhoeven vôbec - pritom tu ešte nemal taký nadhľad, nehral sa tak s propagandou (i keď televízne reklamy a správy naznačili to, čo vo Hviezdnej pechote dotiahol do dokonalosti). Dalo by sa povedať, že "Bludný Holanďan" Paul otriasol hollywoodskym mainstreamom, a podnietil vzrastajúci záujem o akčné filmy, zaznamenávajúci najväčšie ohlasy koncom 80.-tych rokov. Prvý RoboCop má všetky esenciálne prvky kvalitnej zábavy - výborných hercov (pričom Weller bol v tej dobe vytiahnutý takpovediac odnikadiaľ), atmosférický príbeh, prostredie zločinom prehnitého Detroitu, skvele natočenú akciu a pár výborne využitých žánrových inovácií a vychytávok (napr. pohľad cez RoboCopovu helmu - žiadna závratná novinka, ale doposiaľ nepríliš využívaná - a tu pôsobila skutočne dokonale). Je tam čo vytknúť, ale úprimne, ani sa mi nechce. V tejto dobrej spoločnosti som sa totiž opäť skvele bavil. P.S.: Jones a Boddicker sú skvelý záporáci, ale aj všetky ostatné postavy sú famózne. 90% ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Další nadčasová klasika od Verhoevena, která vyniká svou satirou, jasným a zřetelným dystopickým světem a hlavně skvělou premisou, která je mistrovsky provedená. Film neplýtvá ani vteřinou vašeho času a vše servíruje s chirurgickou přesností okořeněnou režisérovou jedinečností a nápaditostí. Tolik zapamatovatelných momentů, nápadů, vtipů, gagů a zabití. Prostě jedinečný kousek od jedinečného filmaře na jehož filmy se ne každý naladí. No a k tomu ty efekty a hudba! Prostě lahoda! Perfektní film. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Verhoevenova příjemně brutální a cynická roboklasika 80. let satirizující zlé korporace a stupidní televizi. Efektní akce, hlavně RoboCopův první den v práci a finále v ocelárně (kde mají jako v každé správné ocelárně nádrž s toxickým odpadem), doprovázená monumentálním hudebním motivem. Skvělé padoušské duo Kurtwood Smith jako brutální gangster s brýlemi a uhlazený korporátní žralok Ronny Cox (který si později zazáporařil i ve Verhoevenově TOTAL RECALL), doplněné neméně odpudivým Miguelem Ferrerem. Vše podstatné o filmu už ve svém komentáři napsal Bluntman. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (109)

  • Scéna s pokusem o znásilnění blondýny (Donna Keegan) dvěma vagabundy měla původně vypadat jinak. Autor scénáře Edward Neumeier zamýšlel, že by RoboCop (Peter Weller) vystřelil těsně vedle obličeje napadené a poté zasáhl útočníka. Když se Paul Verhoeven připravoval scénu natočit, všiml si hereččiných roztažených nohou a napadlo ho, že by RoboCop měl útočníka trefit raději do rozkroku skrz její sukni. Neumeierovi se nápad zalíbil a scéna byla tak i natočena. (Dinsberg)
  • Fanoušci RoboCopa měli teorii, že film odkazuje na postavu Ježíše. Dobrý člověk je zabit hříšníky (průstřel dlaně připomíná otvory po hřebech v Kristových dlaních) a poté znovu oživen. A v jedné scéně to dokonce vypadá, jako když chodí po vodě. Ukázalo se, že Paul Verhoeven také považuje RoboCopa (Peter Weller) za futuristickou verzi Ježíše. (Harroc)

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

RoboCop našel režiséra

RoboCop našel režiséra

21.11.2019

Vycházející australský filmař Abe Forsythe (Little Monsters) byl čerstvě najat k režii chystaného filmu RoboCop Returns pro MGM a Atlas Entertainment. Forsythe tak nahrazuje Neilla Blomkampa, který… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Reklama

Reklama